REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Turcia respinge criticile lui Macron cu privire la ofensiva sa în Siria şi-l acuză că sprijină terorismul

Turcia respinge criticile lui Macron cu privire la ofensiva sa în Siria şi-l acuză că sprijină terorismul

Replica API 29 noiembrie 2019 | 00:00 392

Mevlut Cavusoglu,

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a denunţat joi afirmaţiile făcute de preşedintele francez, Emmanuel Macron, cu privire la ofensiva Turciei în nordul Siriei împotriva miliţiei kurde Unităţile de protecţie a poporului (YPG), aliată a Occidentului în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, acuzându-l că sprijină terorismul, informează Reuters.

'El este deja susţinătorul unei organizaţii teroriste pe care o primeşte constant la (Palatul) Elysee. Dacă spune că aliatul său este organizaţia teroristă (...), chiar nu mai este nimic de spus', le-a declarat Cavusoglu jurnaliştilor acreditaţi în parlamentul de la Ankara. 'În acest moment, există un vid în Europa, Macron încearcă să fie liderul ei, dar leadershipul vine în mod natural', a mai spus el.

Turcia a lansat la 9 octombrie o ofensivă în nordul Siriei împotriva kurzilor din YPG, o mişcare calificată drept grupare teroristă de către Ankara.

Luna trecută, Emmanuel Macron l-a primit la Paris pe Jihane Ahmed, purtător de cuvânt al Forţelor Democratice Siriene (FDS), în cadrul cărora YPG este o componentă importantă, într-un gest de a exprima solidaritatea Franţei în lupta împotriva jihadiştilor din Statul Islamic (sau Daesh, acronimul în arabă).

Preşedintele francez a reproşat joi Turciei că 'şi-a pus aliaţii (din NATO) în faţa faptului împlinit în legătură cu intervenţia sa militară (în nordul Siriei), ceea ce pune în pericol acţiunea coaliţiei împotriva Daesh'. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Turcia nu trebuia sa atace Siria in mod unilateral. Este un act de agresiune si trebuie sanctionat.
2
0
vor neaparat muie cu cacat !!!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272