REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.8° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Turcia: Un agent vamal a fost ucis şi 4 grav răniţi într-un atac cu rachetă în apropierea frontierei cu Iranul

Turcia: Un agent vamal a fost ucis şi 4 grav răniţi într-un atac cu rachetă în apropierea frontierei cu Iranul

Replica API 3 martie 2020 | 00:00 467

Forţele turce de securitate au lansat luni o operaţiune pentru a urmări un grup de atacatori în apropierea frontierei cu Iranul, după ce un agent vamal turc a fost ucis în urma unui tir cu rachetă care a lovit un autovehicul blindat ce transporta personal vamal, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Racheta a lovit partea din faţă a vehiculului în jurul orei 05.50 GMT, luni, a postat pe Twitter ministrul de interne Suleyman Soylu. El a precizat că "teroriştii au fost urmăriţi şi încolţiţi", dar nu a menţionat cine se crede că ar fi atacatorii.

Ministrul turc al comerţului Rushar Pekcan a afirmat la rândul său că un agent vamal a fost ucis în tirul cu rachetă şi mai mulţi răniţi, dintre care patru sunt în stare gravă.

Biroul guvernatorului din provincia Agri a declarat că vehiculul a fost lovit în timp ce se afla în tranzit între zona Dogubayazit şi un post de frontieră de la Gurbulak, în urma atacului maşina derapând şi răsturnându-se. Nici el nu a menţionat cine ar fi comis atacul.

Vehiculul se afla în apropiere de o parcare pentru camioane de marfă aflată la circa 3 km de graniţă, au declarat surse spitaliceşti şi de securitate. Ambulanţe, forţe de securitate şi echipe de salvare au fost trimise în zonă.

Unele media turce au relatat că atacul a fost comis de militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care sunt angajaţi din 1984 într-o mişcare de insurgenţă împotriva statului turc. PKK este activ în sud-estul Turciei, dar mai puţin în provincia Agri.

În imaginile difuzate de televiziuni pot fi văzute elicoptere survolând zona după atac, în timp ce agenţia de ştiri turcă Anadolu a relatat că două elicoptere de luptă au tras asupra unor "zone în care se crede că se află teroriştii".

Anadolu a precizat că un soldat a fost rănit grav când un explozibil a fost detonat în timpul operaţiunilor de recunoaştere în zonă.

Turcia a închis, pe 23 februarie, frontiera terestră şi aeriană cu Iranul din cauza epidemiei cu noul coronavirus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
incepe balul in kurdistanul turc.aferim erdogan.buyuk rahat mancam.razboi la toti faceam
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272