REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Turcii acuzați de trafic de migranți, arestați

Turcii acuzați de trafic de migranți, arestați

Virgil STOIAN 29 mai 2023 | 14:08 1885

Un pescador cu numai puțin de 47 de persoane la bord a fost detectat de către Garda de Coastă, vineri, 26 mai, pe direcţia localității Vama Veche, existând indicii temeinice cu privire la faptul că persoanele, de origine afro-asiatică intenționau să ajungă ilegal în România. În urma cercetărilor, doi cetățeni de origine turcă au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător,  punerea în navigație a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranță și punerea în exploatare sau navigaţie a unei nave neînregistrate. Este vorba despre Iscen Murat Emre și Cihan Ayaz.

Turcii acuzati de trafic de migranti, arestati

Vă reamintim că în cursul dimineții de vineri, 26 mai a.c., în jurul orei 06:30, nava maritimă de supraveghere (OPV) MAI 0201, aflându-se într-o misiune de supraveghere maritimă a frontierei externe a Uniunii Europene, a detectat o ambarcaţiune la o distanță de aproximativ 22 Mm (40 Km) Est Vama Veche. Ulterior, nava Gărzii de Coastă a interceptat un pescador din lemn, neinscripţionat şi fără pavilion arborat, la bordul căruia au fost observate un număr mare de persoane.

Turcii acuzati de trafic de migranti, arestati

După interceptarea ambarcațiunii, misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit o acțiune de salvare a vieții omenești pe mare, sub coordonarea MRCC Constanța din cadrul Autorității Navale Române, având în vedere starea precară a ambarcațiunii, faptul că aceasta era supraaglomerată, la bordul acesteia fiind femei și minori, neechipată cu mijloace de comunicații, respectiv salvare colective și individuale și exista un risc iminent de pericol pentru persoanele aflate la bord.

Turcii acuzati de trafic de migranti, arestati

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oricum trec astia granitele Europei asa usor ,de parca nici nu exista.
4
0
Wooww! Ciudat, scrie ca admite propunerea parchetului. Pai ce înseamnă asta, nu peocurorul aresteaza, ci instanta?? Nu pot sa cred, ia uite domne, p********l doar propune! Interesant!
2
0
ca sa ajunga in romania transfugii africani trebuie sa urmeze un traseu complicat si foarte lung cu multe spagi. se intreaba cineva de ce nu se duc in arabia saudita care e mult mai aproape ? acolo ii asteapta cu buturuga si satarul ca asa au legile ce protejeaza impotriva migratiei ilegale , nu baga vraja gen " După interceptarea ambarcațiunii, misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit o acțiune de salvare a vieții omenești pe mare, sub coordonarea MRCC Constanța " ca sa aibe si ei activitate sa isi justifice malaiul luat pe statul de plata ! in rest stau la cheu si fac saramuri cu un pic de snaps. astea sunt combinatii vorbite si aranjate la nivel inalt. ca daca faceam ca in arabia saudita , neam de neamu lor nu mai calca pe aici !
2
1
Bogdan catalin baga migranti cu japca ! 0785309260 numarul excrocului !
0
2
cei doi iau cu suspendare, raman cu banii luati de la transfugi, vreo 200.000 de dolari, iar statul roman ramane cu 49 de africani pe care cineva trebuie sa ii intretina din niste fonduri luate de la noi !
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614