REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Turismul la negru este în floare pe litoralul românesc

Turismul la negru este în floare pe litoralul românesc

Replica API 16 iulie 2022 | 00:00 3207

Odată cu venirea verii și apariția turiștilor pe litoralul românesc, locuitorii Constanței oferă cazări în cele mai inedite moduri. Oameni care stau cu cheile de la apartamente în mână zac în gară și își dau apartamentele oamenilor necunoscuți care vin pe litoral. Criza economică afectează constănțenii, iar aceștia iau măsuri disperate pentru a face un ban în plus.

Cum afectează criza constănțenii

Criza economică ne-a lovit din plin: și din cauza pandemiei, dar și a războiului, iar asta îi face pe constănțeni să ia decizii radicale legat de casele lor și cui i le pun la dispoziție. În gara din Constanța stau oameni cu cheile de la apartament în mână și așteaptă ca cineva să îi bage în seamă pentru a face și ei un ban ca să facă față și iarna următoare facturilor mari.

“Eu stau aici că îmi doresc să mai scot un ban pe lângă pensie. E greu cu toate facturile. Copiii sunt în străinătate și sunt singură. Iarna e greu pentru că facturile sunt scumpe. Mă descurc și eu cum pot.”, a declarat o femeie pentru ziarul Replica.

Această practică există de ani de zile, dar se pare că nimic nu o poate opri. Turismul la negru este în floare, mai ales pentru oamenii care vin la mare o zi sau două și nu își doresc să plătească cazare la un hotel, care de obicei, este mai sacumpă.

Ce părere au localnicii despre această practică

Locuitorii Constanței care nu se ocupă cu aceste practici cred că nu ar trebui ca turiștii să aibă încredere în acești oameni. Nu au de unde să știe ce e în casele lor, sau de ce confort ar beneficia. Părerea oamenilor este că booking-ul este cea mai bună soluție, eventual un contract de închiriere, dovezi că există confort în acel apartament.

“Aceasta nu este o problem locală. Și dacă mergi la munte dai de acest gen de oameni prin gări sau pe bulevardele principale. Nu se îmbogățesc dacă fac acest lucru. Nu poți închiria un apartament și să ai pretențiile de a cere sumele care se dau la hoteluri. E plin de acești ipocriți care cred că au apartamente de lux și ei te cazează într-un apartament comunist.”, a declarant un localnic revoltat pentru ziarul Replica.

Ariana MANTA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
multi din aia cu cheile sunt doar intermediarii care administreaza si ingrijesc apatamentele smecherilor cu bani!!
0
0
oamenii s-ar duce la hotel daca si-ar permite, dar cum e exagerat de scump, iar conditiile sunt precum in saivanele de oi, e firesc sa caute gazare in alta parte.
0
0
Turismul cu cheia e de cand ma stiu, nu e legat de criza sunteti praf replica.
0
0
Veniti avem cazare la Mamaia
0
0
Bun venit in speluncile machidonesti de la malul marii!Luati cu jeg si mizerie....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367