REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Turişti TERORIZAŢI fonic! Cluburile Princess şi Castel, controlate CU REPETIŢIE şi AMENDATE GRAV

Turişti TERORIZAŢI fonic! Cluburile Princess şi Castel, controlate CU REPETIŢIE şi AMENDATE GRAV

Replica API 8 august 2017 | 00:00 302

N-a scăpat nici Pizzeria Azzuro! Unii turişti chiar vor să le tihnească vacanţa!

N-a scăpat nici Pizzeria Azzuro! Unii turişti chiar vor să le tihnească vacanţa!

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa a anunţat, prin intermediul unui comunicat, că a verificat în noaptea de 4 spre 5 august, alături de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi Poliţia Locală, nivelul de zgomot din mai multe zone ale staţiunii Mamaia. Conform IPJ, în funcţie de analizele de laborator şi datele înregistrate de sonometrul colegilor de la DSP, urmează să fie aplicate şi sancţiunile aferente depăşirii nivelului legal admis de decibeli.

În realitate, acesta este al doilea control pe care IPJ, DSP şi Poliţia Locală îl efectuează în zonele cluburilor Castel şi Princess din Mamaia, pe linia verificării nivelului de zgomot. Prima verificare, ce a inclus şi zonele aferente hotelurilor Condor şi Unirea, a avut loc în urmă cu două săptămâni. Datele înregistrate de sonometrul Direcţiei de Sănătate Publică au fost transmise către IPJ Constanţa după o săptămână, conform procedurilor care arată că trebuie să existe şi certificarea laboratorului de specialitate. Imediat cum au intrat în posesia documentelor oficiale de la DSP, poliţiştii au sancţionat societăţile care deţin cluburile Princess şi Castel, cu câte 30.000 de lei fiecare.

Potrivit DSP Constanţa, în zona clubului Princess nivelul de decibeli era de 57.5, adică aproape dublu faţă de nivelul maxim admis (30 decibeli). „Zgomotul maxim admis în camerele de hotel este de maxim 30 de decibeli seara, iar ziua – de maxim 35, cu geamurile închise. Zgomotul perimetral este de maxim 65, noaptea”, au preiczat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate. În cazul celor două cluburi, disconfortul creat turiştilor cazaţi la hotelurile din apropiere a fost clar: s-au depăşit maximele legal admise şi în ceea ce priveşte zgomotul perimetral, dar şi zgomotul care răzbătea în unităţile de cazare.

Aceste date sunt însă cele aferente controlului de acum două săptămâni, care a avut loc şi ca urmare a unor sesizări depuse de turiştii disperaţi că nu pot dormi noaptea! Legat de verificările din noaptea de 4 spre 5 august, când a fost „vizitată” şi Pizzeria Azzuro (închisă la un moment dat şi de către comisarii OPC, dar redeschisă între timp), urmează ca DSP Constanţa să transmită Poliţiei şi noile date de la laborator.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rrrom s-au roman ie tot aia
1
1
MUIE TIGANILOR!! Sa ardeti pe rug, sa vina ANTONESCU 2 sa faca sapun din voi! Muie ciorilor spurcate! Sa va dam un virus sa muriti toti cacatilor!! huaaa nespalatilor, imputitilor, jegosii dracu, leprelor, bolnavilor, scarbelor, gunoaielor, infectilor, muriti pe capete !
13
0
Adevarat. Tiganii vor deveni majoritari. Deja cultura romaneasca a fost inglobata in cultura tiganeasca. Tot mai multi romani urmaresc serialele tiganesti de la TV si isi iau de acolo modele de viata si limbajul. Iar Romania va deveni RROMania, patria tiganilor!
11
1
Ce aveti cu manelele si cu muzica tiganeasca??? Rom, Roman, Tigan...tot dracul ala e
5
10
Mars ma... lasati oamenii sa se distreze... Pensionarii sa mearga la Eforie!
5
13
Princes si Castel balamuc de zgomot!
14
2
La Costinesti 10 Steaguri urla muzica tiganeasca in disperare,manele la maxim ne-au speriat turistii aceasta terasa in aer liber.Poate se sesizeaza careva sa ia masuri inafara de primar ul disgratios acestei statiuni.
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218