REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.1° Constanța Joi, 13 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6759
27.1° Constanța Joi, 13 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6759
 

Turiștii care merg în Grecia și se infectează cu COVID nu vor fi obligați să intre în carantină

Turiștii care merg în Grecia și se infectează cu COVID nu vor fi obligați să intre în carantină

Replica API 14 iulie 2022 | 15:01 1433

Turiștii care merg în Grecia și se infectează cu COVID-19 nu vor fi obligați să intre în carantină, potrivit unei noi decizii guvernamentale privind protocoalele sanitare, scriu cei de la Greek Travel Pages (GTP), conform Mediafax.

GTP arată că nu vor exista camere de carantină în hoteluri pentru turiștii cu COVID-19, potrivit deciziei (FEK) privind protocoalele de sănătate pentru funcționarea întreprinderilor turistice în timpul COVID-19 pentru anul 2022, emisă de ministerele sănătății, turismului și economiei.

În același timp, o regulă actuală care prevede autoizolarea pentru o perioadă de cinci zile pentru rezidenții cu COVID, nu se aplică în cazul călătorilor.

Potrivit noilor protocoale, turiștii vor putea alege dacă doresc să rămână în autoizolare și doar pentru numărul de zile pe care l-au rezervat.

„Au existat multe discuții despre cum să gestionăm focarele (de Covid - n.r.) în unitățile de cazare turistică și am decis să aplicăm regulile care se aplică în alte țări mediteraneene. Majoritatea țărilor din nordul Europei nu dispun de măsuri de protecție împotriva coronavirusului", a declarat pentru Protagon epidemiologul Christos Hatzichristodoulou.

Acest lucru înseamnă că turiștii care vizitează Grecia și care se îmbolnăvesc de COVID-19 pot rămâne în camera de hotel sau în unitatea de cazare pe perioada rezervată, dacă doresc acest lucru, și pot călători cu toate mijloacele de transport în comun, indiferent dacă rezultatele testelor sunt pozitive sau negative, atâta timp cât poartă o mască de protecție.

Mai exact, conform noilor protocoale pentru hoteluri, în cazul unui caz pozitiv la un hotel, managerul de sănătate COVID al unității este informat și vizitatorul este sfătuit să se autoizoleze în camera sa. Persoanei afectate i se pune la dispoziție o mască și este informat medicul intern al unității. Pentru hotelurile sau unitățile care nu au medic, se apelează la medicul local pentru a evalua situația. În cazul în care pacientul are nevoie de spitalizare, acesta este transportat cu ambulanța sau prin orice alt mijloc necesar la cel mai apropiat centru de sănătate. Organizația Națională de Sănătate Publică (EODY) trebuie, de asemenea, să fie informată despre acest lucru de către managerul COVID al hotelului. Regulamentul lasă deschisă posibilitatea ca hotelurile care dispun de camere de carantină COVID să le folosească în cazul în care medicul consideră necesar și, în principal, pentru membrii personalului infectat.

În plus, conform noilor reglementări, turiștii infectați cu COVID vor putea, de asemenea, să călătorească cu feribotul, avionul sau alte mijloace de transport, atât timp cât poartă o mască de protecție ridicată (FFP2 sau ΚΝ95). Potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si vin acasa mizeriile de oameni si inecteaza pe toata lumea!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
384941263327
5/49
2412375216
joker
133128322918