REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 14 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6760
21.2° Constanța Vineri, 14 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6760
 

Turiștii greci din autocarul care a lovit limitatorul de la Pasajul Unirii vor să dea în judecată statul român

Turiștii greci din autocarul care a lovit limitatorul de la Pasajul Unirii vor să dea în judecată statul român

Andreea VREJOIU 29 decembrie 2022 | 14:04 1017

Călătorii din autocarul implicat în accidentul de la Pasajul Unirii din Capitală vor dreptate în instanță. Mai mulți turiști greci au anunțat că dau în judecată statul român pentru pagubele pe care le-au suferit în urma accidentului. 

Mai mulți turiști greci au anunțat pentru presa elenă că vor să dea în judecată statul român, dar și cele două agenții de turism - cea care le-a organizat vacanța și cea care a fost subcontractant pentru autocar.

Alexandru Mateescu, avocatul șoferului grec, a declarat la Digi24 că atunci când vor deveni părți civile, părțile vătămate pot formula mai multe cereri.

"Se vor putea îndrepta contra șoferului, contra agențiilor de turism, contra proprietarului autocarului sau contra autorităților române care au răspunderi cu privire la drumuri, la amenajarea pasajului sau la accesul în pasaj.

Despăgubirile pot viza suferințele, pierderile materiale, gradul de afectare morală a fiecăruia", a explicat avocatul, care a adăugat că aceste plângeri vor putea fi depuse la organele de anchetă.

"Sunt toate premisele ca ei (pasagerii – n.r.) să își poată exercita drepturile conform legislației penale române și legislației europene", a afirmat avocatul.

Potrivit lui Mateescu, autocarul implicat în accident este la dispoziția autorităților române - Parchet, Poliție, institutul de cercetare - pentru toate investigațiile.

"Autocarul trebuie păstrat în custodie în bune condiții", a spus el. Avocatul a adăugat se dorește o expertiză, care însă "va dura". Data va fi fixată după sărbători.

Accidentul s-a produs în 23 decembrie, la intrarea în Pasajul Unirii. Un autocar cu 47 de pasageri a rupt limitatorul de înălțime și a fost grav avariat. Un bărbat a murit, iar o femeie a ajuns la spital.

Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

Șoferul grec va fi audiat în Grecia. El a declarat că nu și-a dat seama că limitatorul de viteză este atât de jos.

Presa din Grecia spune că autocarul a pornit la drum cu doi șoferi, dar unul a făcut toxiinfecție alimentară și a coborât la Salonic, iar celălalt șofer a condus singur timp de 16 ore, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
expertiza autocarului ??? Ce legatura are autocarul cu creierele voastre bolnave ??? Poate se gaseste ca nu i se inchidea bine usa din dreapta sau nu-i mergea semnalizatorul stanga ??? Si nu avea cauciucuri de iarna !!! Mwistilor !!!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
281541142331
5/49
2274181623
joker
123216151112