REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Turiştii preferă apartamentele în locul camerelor de hotel!

Turiştii preferă apartamentele în locul camerelor de hotel!

Replica API 17 mai 2022 | 23:23 2100

Ne mai despart doar două săptămâni de sezonul estival, iar litoralul românesc se va putea bucura, în curând, de sosirea turiștilor. Hotelierii pregătesc camerele de cazare, așteptându-se la un număr cât mai mare de turiști care le calcă pragul. Deși prețurile au crescut, cei mai mulți dintre turiștii care vor ajunge pe litoral au început deja să îşi facă rezervări. Se pare că, și în acest an, oamenii vor fi nevoiți să scoată o sumă destul de frumoasă pentru o noapte de cazare, în stațiunea Mamaia.

Litoralul românesc se află, din nou, în topul celor mai scumpe locații dacă ne raportăm la serviciile oferite. Spre exemplu, pentru o cazare de două nopți pe litoralul Mării Negre, aceștia trebuie să scoată din buzunar o sumă de aproximativ 250 de euro. Totuși, o altă posibilitate de cazare o reprezintă apartamentele, pentru care turiștii achită un preț aproximativ de 160 de euro, tot pentru două nopți de cazare.

Turiștii aleg apartamentele, în schimbul hotelurilor

Din cauza prețului piperat pe care hotelierii îl impun anul acesta pe litoral, turiștii se orientează spre cazări la apartamente, unde prețul este potrivit pentru bugetul pe care l-au alocat aceștia în cadrul sejurului de la Marea Neagră. ”Am văzut care este diferența de preț și am ajuns la concluzia că cel mai bine ar fi să ne orientăm spre un apartament. Este extrem de costisitor să-ți petreci un weekend la mare din cauza prețurilor pe care le au restaurantele, magazinele și nu ne putem permite să mai achităm un cost de 2000 de lei pentru 2 nopți la un hotel...” a declarat o femeie pentru Replica Constanța.

Criza financiară va aduce mai puțini turiști pe litoral?

De asemenea, criza financiară este un alt motiv pentru bugetul restrâns al turiștilor. Situația actuală a afectat buzunarele românilor și i-a determinat să se limiteze, astfel încât să facă față cu brio problemelor financiare.

Totodată, sunt români care și-ar dori să petreacă o vacanță pe plajele din Constanța, dar nu își pot permite din cauza faptului că nu găsesc cazări ieftine ca și în alți ani, astfel că, aleg să se îndrepte spre mare abia în 2023.

”Ne dorim să venim la mare, însă Mamaia, unde veneam mereu, este mult prea scumpă pentru zilele în care trăim. Anul trecut găseai cu ușurință cazări pentru toate buzunarele. Acum, nici nu te mai poți apropia...ne-ar trebui cel putin 2000 de lei pentru un weekend, mai ales că avem și doi copii...cel mai probabil, vom veni la anul dacă se vor schimba lucrurile sau măcar dacă am ieși din această criză financiară” , a declarat o femeie pentru ziarul Replica.

Apartamentele, la mare căutare în detrimentul hotelurilor

Apartamentele, intră în preferințele românilor în ceea ce privește cazarea pentru anul acesta pe litoralul românesc. Prețurile diferite și acceptabile, au prioritate mai ales pentru cei care vor să vină în gașcă. ”Suntem două cupluri, automat că n-o să mergem la hotel. Vom închiria un apartament cu două camere, este mult mai ieftin” , a declarat un bărbat pentru Replica Constanța.

De asemenea, o familie cu 3 copiii se îndreaptă spre aceeași alegere, apartamentul cu prețul acceptabil de lângă plajă. ”Marea este locul nostru preferat...dar nu vom alege cazarea la hotel. Vom căuta un apartament lângă mare, deoarece avem 3 copii și vrem să fim cât mai aproape. Hotelurile nu ne interesează pentru că prețul este prea mare pentru bugetul nostru. Mai ales un hotel lângă plajă...” , a declarat o femeie pentru ziarul Replica.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi tineri santem viitoru tari
0
0
buna dimineata andrada.de multi ani prefer apartamentele,la bg,turci,etc.camerele de hotel sint ptr aia din if,cl,gr,tl,gj,dj,sv,hr,etc
0
0
in mizeria din mamaia voi visati sute de euro camera .**i sktir .
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920