REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

TURIȘTII preferă ȘEZLONGURILE pentru că “SUNT la MODĂ”. Dai un ban, dar stai... la umbră!

TURIȘTII preferă ȘEZLONGURILE pentru că “SUNT la MODĂ”. Dai un ban, dar stai... la umbră!

Replica API 22 august 2019 | 00:00 426

Sezonul estival pe litoral devine din ce în ce mai “aristocrat”. Şezlongurile fac furori pe plajele de pe Marea Neagră.

Cine n-a văzut imaginea clasică a turistului stând pe șezlong? Suma de 20 lei reprezintă un preț modest pentru mulți. În ziua de luni 19 august a.c., în jurul orei 14:00, dincolo de nenumăratele șezlonguri, se observă nisipul și doar câteva persoane care aleg să-și așeze cearșaful; oare de ce? Dacă în anii trecuți cei care vizitau marea preferau să simtă nisipul și să stea la bronz natural, acum aceștia aleg şezlongul şi umbrelele care îi apără de soare. Bineînțeles că cei tineri preferă șezlongul pentru a fi în trend, iar cei cu vârste mai înaintate rămân tradiționaliștii de pe vremuri. Un bărbat venit în concediu pentru un sejur de trei zile ne-a declarat că prețul de 20 de lei pentru un şezlong nu este o mare pierdere și că este mai confortabil: “De fiecare dată când vin la plajă închiriez șezlong pentru că am nevoie de umbrelă. Mai ales când ai și un copil, nu poți sta pe cearșaf fără umbrelă pentru că așa poți face insolație. Este și obișnuința, că pot aduce cearșaful de acasă, dar dacă majoritatea alege șezlongul... vă dați seama și dumneavoastră...”, a declarat turistul.

La doi paşi de acest turist, o constănțeacă preferă cearșaful pentru că este terapeutic, după cum spune aceasta: “Credeți-mă, dacă nu stați direct pe nisip, ați venit degeaba la plajă, orice profesionist în domeniul balnear o să vă comunice același lucru. Personal, eu mă simt mult mai relaxată și plină de viață astfel”, a declarat aceasta.

Totuși, să nu uităm și de cei care sunt nemulțumiți! Un domn în vârstă ne-a comunicat că situația în care se află litoralul de astăzi este de neînchipuit: “Eu nu înțeleg normele astea ale lor cu șezlonguri, prețuri ridicate și pretenții mari. Eu sunt cu cearșaful după mine, mă pun la “colțul rușinii” așa cum facem noi ăștia mai “demodați”. Nu pot să zic că prefer statul pe cearșaf, dar nu-mi permit să dau 20 de lei pentru a sta câteva ore, fiindcă mai mult nu pot. Nu ne comparăm cu Grecia, Bulgaria sau Turcia, dar la prețurile și pretențiile cerute nu mai am ce să zic. Măcar dacă erau și plajele astea ale administratorilor bine întreținute și dacă nu le-ar mai da voie vânzătorilor ambulanți să umble pe aici. O să ajungem să nu mai avem loc să întindem cearșaful din cauza șezlongurilor, sau dacă mai venim cu cearșaful vom fi goniți. Acum nu se mai vine la plajă pentru beneficiile naturii, ale nisipului, apei, soarelui, ci ca să ne facem selfie pe baldachin ținând o bautură scumpă în mână”, a declarat bărbatul.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pama acum sa vii la plaje insemna:mare,soare,nisip,briza,probabil i-a venit vreunui cocalar ideea asta cum ca sa vii la plaje si stai pe sezlong si nu pe nisip este la moda si s-au gasit alti prosti care sa ii dea dreptate
3
0
de ce mama dracului mai vin la mare, la plaja??? eu stiu ca te duci la plaja ca sa te expui la soare, faci baie in Marea Neagra... CA SA TE BRONZEZI!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu ca sa stai la umbra nu stiu carei umbrele, tavalit-tavalita pe sezlong.... Coclitii-coclitele pulii, stati dracului acasa ca nu stiti sa va comportati la plaja!!! si mai faceti si pula mare zdrentelor care au lut cu japta plajele patriei!!!! moarte celor din urma!!!
3
0
sezlongurile sunt la moda pt ghertzoii veniti la mare cu vaucere pesediste de vacanta .ei mananca de la alimentara si isi fac ciorba in camera si vin 2 pe vaucer si a2a zi vine si soacra cu nepotii si stau cite 10 in camera de 2 locuri si ies sa faca poze cu lantul de haur la git pe sejlong molfaind porumbul cumparat de la tigani
5
0
Bine ca plajele "de pe" Marea Neagra nu sunt "din".
1
0
Ce sens mai are sa vii la mare daca stai cu curul pe plasticele alea infecte?
10
0
Pai mai bine stai acasa! Nu dai nici bani si stai si la umbra!
11
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272