REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Țuțuianu a început DEMOLAREA în curtea Complexului de Științe ale Naturii

Țuțuianu a început DEMOLAREA în curtea Complexului de Științe ale Naturii

Replica API 9 iunie 2020 | 00:27 2318

La sfârșitul lunii mai, Consiliul Județean Constanța a obținut o Autorizație de desființare pentru mai multe corpuri din curtea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. Aceste demolări fac parte din proiectul semnat în vara anului 2019 ce prevede extinderea Delfinariului.

Adrian Bîlbă, Horia Țuțuianu

Consiliul Județean Constanța a obținut o Autorizație de Desființare, în data de 21 mai 2020, pentru desființarea corpurilor C3, C4, C5, C6, C7, C17, C18, C19 din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii conform A.D. numărul 18 din data de 25.02.2019. Mai exact este vorba de niște amplasamente de tip magazii și ateliere ce urmează să se desființeze în scopul extinderii sistemului de bazine de la Delfinariu. Autorizația este valabilă 12 luni. ”Este un proiect al Consiliului Județean inițiat de președintele Horia Țuțuianu care constă în triplarea volumului de apă și bineînțeles, mai mulți delfini” a confirmat Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

Demersuri pentru extinderea Delfinariului se fac încă din 2019

Vă reamintim faptul că demersuri pentru aceste lucrări se fac încă din anul 2019. Astfel, Delfinariul din Constanţa va fi extins, în urma unei investiţii de 5,6 milioane de euro. Contractul de finanţare pentru proiectul „Extinderea Delfinariului, municipiul Constanţa” fiind semnat în vara anului 2019 de către de ministrul Turismului, Bogdan Trif, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu.

Tot atunci se spunea că în următorii doi ani, vor fi construite un nou bazin de antrenamente (suprafața construită la sol de 628,70 mp, volum total 3094 mc, înalțimea apei de 5,2 m), o stație de filtre și stație de pompare (6 sisteme de filtrare, pompe, schimbătoare de căldură, sistem de dozare al ph-ului și al clorului), un spațiu administrativ (camere antrenori, cameră preparare hrană, magazie, vestiare și dușuri, toalete, atelier mecanic) și va fi montat un skimmer (dispozitiv de îndepărtare a compușilor organici pentru apa care este direcționată în bazinul de antrenament).

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia isi fac poze si pentru o amarata de demolare a unor baraci! Normal, pentru ca alte realizari nu au. Campanie electorala cu promisiuni de demolare! Cat de penibil! Orasul arata jalnic, iar leprele astea isi fac poze cu pixul in mana! Niste intelectuali! Asta cu primarul formeaza cea mai penibila si incompetenta echipa! Incompetenta costa, insa, in Constanta! Ne costa pe noi! Ei au impartit cui trebuie si ce trebuie! Vine si ziua platii! Curand! Va rog sa semnati si atunci! Decontul este lung si plin de toate mizeriile cu care ati umplut orasul! Rusine! Sunteti niste borfasi!
4
0
Prin aceste proiecte se fraudeaza la greu fonduri europene iar microrezervatia tot o imputenie va ramane, dupa chipul si asemanarea celor care o conduc ca pe mosia proprie.
18
0
de ce "demolare" cu litere mari? este un demers pentru a face niste lucrari. ca doar nu demoleaza delfinariul. jurnalism de clasa a 2-a.
7
2
tote orasele mari care se respecta au gradini zoologie in centru. Acolo nu pute pentru ca se face curat. Nici un cal nu pute ! Pute tziganul de langa el. Deci sa nu uitati : tutuianu e tzigan. Borat !!!
9
4
IAR SANTIER LA DELFINARIU??? ATA E SPORT NATIONAL, VIN ALEGERILE SA II PACALIM IAR PE FRAIERI
12
0
dar o gradina zoologicca cand aveti de gand sa faceti?
11
2
mananci cacat
2
12
saivane,grajduri,gunoaie, animale moarte de foame,betoane,etc.pute ca la c.a.p.! asa arata curtea delfinariului! rusine tutuianu! rusine consilieri judeteni!
16
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272