REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Țuțuianu și Făgădău NU sunt siguri că vor mai prinde un mandat!

Țuțuianu și Făgădău NU sunt siguri că vor mai prinde un mandat!

Replica API 2 iunie 2020 | 00:26 4615

Războiul politic din teritoriu este în plină desfăşurare, se poartă discuții și se fac strategii pentru eliminarea social-democraţilor de la administrația publică locală. Vorbim despre o dreapta unită, o alianță între PNL şi USR care, împreună, să aibă un țel comun: câștigarea Primăriei Constanța și a Consiliului Județean. Membrii formațiunilor politice au avut, deja, o primă întâlnire, urmând ca, în perioada următoare, să se așeze, din nou, la o masă rotundă pentru a găsit formula finală prin care PSD să fie înlăturat de la conducere aurbei. Sunt voci care susţin că, în „grupare” ar intenţiona să se alăture şi PMP însă nu s-a discutat nimic în acest sens.

Se caută formula cea mai bună care va ”mătura” PSD-ul de la putere

Organizațiile locale PNL şi USR poartă discuţii intense în vederea unei alianţe împotriva PSD și n-ar fi exlusă, în viitorul foarte apropiat, formarea unei majorităţi. Liderii de dreapta din Constanța s-au întâlnit la masă rotundă, au căutat soluții și s-au făcut propuneri, astfel încât, în final să fie atins obiectivul comun: acela de a elimina PSD de la Primăria Constanța și de la Consiliul Județean.

În cadrul întâlnirii ce a avut loc înainte de pandemie, s-au făcut mai multe propuneri. Una dintre acestea ar fi ca Stelian Ion, de la USR, să fie susținut de PNL pentru Primăria Constanța, iar Mihai Lupu, din partea PNL, să fie susținut de USR pentru Consiliul Județean. De asemenea, s-a pus în discuție ca PNL să fie susținut la Primăria Constanța prin candidatul Vergil Chițac, iar USR să fie sprijinit pentru Consiliul Județean.

Stelian Ion: Propunerea noastră a fost ca eu să merg la Primăria Constanța, iar PNL la Consiliul Județean

”N-a avut loc o discuție punctuală referitor la susținerea domnului Chițac la Primăria Constanța. Au fost discuții pentru o alianță în care să desemnăm unul dintre noi, eu sau Vergil Chițac, în vederea candidaturii. Nu s-a stabilit nimic concret. Propunerea noastră a fost ca eu să merg la Primăria Constanța, iar PNL la Consiliul Județean. Vom relua discuțiile. Orice forță politică anti PSD se poate alătura. Alianța va fi la nivel local”,a spus, pentru Replica, Stelian Ion.

Nu se știe, încă, dacă viitoarea alianță va fi înregistrată la Tribunalul Constanța sau vorbim doar despre un protocol semnat de cele trei formațiuni politice.

Vergil Chițac: Orice variantă care ar duce la câștigarea alegerilor este realistă

Candidatul PNL la Primăria Constanța, Vergil Chițac, nu a participat la discuții, însă susține orice variantă care ar conduce la eliminarea PSD de la adminsitrația locală. ”Nu am participat la discuții. Orice variantă care ar duce la câștigarea alegerilor este realistă. PSD, care a sărăcit orașul și județul Constanța, să plece. Politica e un spațiu al unor oameni care găsesc soluții, care lasă orgoliul la o parte care poartă dialoguri, astfel încât să fie bine pentru cetățeni. Nu văd de ce nu ar exista această alianță”, a spus, la rândul său Vergil Chițac.

Bogdan Huţucă: N-am discutat despre propunerea ca Stelian Ion să fie sprijinit pentru primărie

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, îl contrazice pe Stelian Ion, şi spune că nu au existat discuţii ca acesta să fie sprijinit pentru primărie. „Am avut, înainte de pandemie, o discuție cu USR, nu şi cu PMP. Am încercat să găsim formula cea mai bună pentru a îndepărta PSD de la conducerea oraşului si a județului. N-am discutat despre propunerea ca Stelian Ion să fie sprijinit pentru primărie şi PNL pentru CJ. Vom relua discuţiile, însă trebuie mai întâi să facem niste măsurători, sa vedem care a fost cum a influențat, din punct de vedere social, această pandemie, la Constanța, care a fost impactul social", a spus Huţucă.

În concluzie, dacă una dintre aceste propuneri se va materializa şi, în ceasul al 12-lea, forţele de dreapta s-ar coaliza împotriva PSD la nivelul judeţului Constanţa, scaunele de primar şi de preşedinte al Consiliului Judeţean, pe care acum stau confortabil Decebal Făgădău şi Horia Ţuţuianu, ar putea fi aruncate în aer.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si vine Chitac care nu este relevant si nu este prezent in oras sta la bucuresti si freaca pisicul
0
0
Fagadau-prea incet,ii place sa se auda vorbind,face filozofie ieftina pozand in erudit,il tolereaza pe un golan ca Babu, nu este in stare sa-l puna la punct pe Stroe si Moga care il sunteaza la orice pas, nu ia masuri ferme pt a stopa cersatorii si tiganikea, nu pune la munca pol locala, nu planteaza arbori ci toate floricelele de la Pomaconst. A facut ceva treaba in oras dar trenbuie sa scape de leprele din primarie mostenite de la Mazare.Chitac-nu merita si nu trebuie sa fie primar.E comunist si oportunist notoriu.CJ-se misca bine, sa doteze spitalul cu tot ce trebuie,sa-l"trezeasca pe Grasa
1
1
psd nu trebuie sa plece, ci trebuie sa INTRE LA PUSCARIE !!! TOTI HOTII PSD care au JEFUIT si DISTRUS constanta in ultimii 24 de ani, TREBUIE SA RASPUNDA PENAL pentru ce au facut si trebuiesc CONFISCATE TOATE AVERILE lor, precum si urmasilor si acolitilor lor !!!
7
0
Bravo PSD! La SNN nu a ajuns depesedizarea.
0
4
Observ ca PSD si-a scos lichelele la postat mizerii. Cum este jegul ala de la 17 04. Nu i-a spus nimeni ca nu trebuie sa posteze toate cacaturile pe care partidul lui comunist le-a facut in aceasta tara. Daca nici acum nu este evident cum PSD si-a batut joc de acest oras, atunci sunteti niste prosti care prefera sa traiasca in mizerie, in schimbul unei pungi rosii, la fiecare 4 ani. Fagadau si Mazare si-au batut joc de acest oras. L-au devalizat sistematic. Unul plateste si va mai plati. Celalalt o sa cada in rahat dupa alegeri. Trebuie sa eliminam PSD, Pomacost si alte caracatite nenorocite.
9
0
mai devreme sau mai tarziu se va anunta un singur candidat pe dreapta, bine ar fi sa nu fie bagati in seama pmp si ce o mai fi de la pntcd. O sa vedeti atunci cand oamenii vor vedea acest lucru cum se vor gasi multi ce se implica financiar langa acest candidat de dreapta pentru ca in proportie de 99% el va fi viiorul primar. Acel 1% depinde de putine lucruri, unul ar fi influentat de calitatea omenilor de care se va apropia sau ii va lasa sa se apropie.
5
1
muie penele
2
7
Tutuianu la cat de prost e nu are cauta pe o asemenea functie.noroc cu tata socru ca el saracu stie sa se joace doar la aparate
4
0
Fagadau o sa castige - voteaza masa pe 100.000 de buletine ! Rusine !
8
1
Ce sa faci cu ciuma galbena, astia aduc numai nenorociri, saracie, hotie, austeritate, angajari de politruci incompetenti, achizitii pe clienteleala , pe nepotisme. Plus ca ala , Mincinosul Infestat, are tupeul cu dosar penal sa mai infecteze alti constanteni. Care e diferenta dintre Orban Troscangiul, Grinda hot si mincinos, Catu-Selfie si Steelian sau Infestatul Aceeasi mama , acelasi tata.
4
15
Saraci Constanteni sunt in aceias situatie cum au fost Romani in 2004,atunci cand i-a zis Base lui Bombonel"ce ghinion ma Adriane pe romani sa aleaga intre doi comunisti,ca doar nu era sa spuna securisti",asa si acum,ce sa alegi:Fagadau,Chitac sau Stelian Ion ?,eu as alege orice in afara de P.S.D.pt.ca Fagadau nu este chiar atat de prost cum spun uni pe aici,ci a executat ordinele primite de la partid,dar mai bine sa puna prostia in fata si sa scape de puscarie,decat sa fie vertical,sa spuna tot si sa ajunga in puscarie.
11
3
Esti pe faras,de babuini nu veti mai auzi,decat daca ii deschid un dosar ,ceva.ANI doarme?
9
1
Tutuianu o fute pe madalina Cartali !
8
0
La cati prosti sunt in orasul asta va castiga alegerile din primul tur !
3
9
dupa alegeri. Eu vreau sa stiu cati ani de parnaie primesc !!!
9
1
Mafiotii de la ,,pesedeu " au inceput deja sa ,,imparta scaunele" isi pun sobolanii in functii publice...de exemplu ii schimba scaunul consilierului judetean Bercaru din functia de director de scoala generala,pusa in functie ca director de puscariasul Mazare,cu scaunul de manager la Theodor Burada...madam viseaza de mult la un loc caldut in Parlamentul Romaniei! Bag seama ca din functia de manager...poate,poate ajunge mai repede in Parlament pe viitoarele liste ale pesedeului de la Constanta...nu stiu,zic si eu.
13
2
Toate personajele care au fost in partide pana acum, toti consilierii, trebuiesc schimbati. Nu mai au nici o autoritate morala sa puna conditii cuiva, sa se mai tina cont de ei in vreun fel. Sunt nulitati care doar au distrus acest oras, tinand presa si tv.urile sub papuc, neexistand transparenta de nici un fel.
14
1
Nu-mi inspira incredere niciunul dintre cei care si-au anuntat candidatura la postul de primar al Constantei,am rezerve in privinta lor,dar 20 de ani de PSD la conducere,e deja prea mult!Primarii din perioada asta,Mazare si Fagadau,s-au asigurat pe viata,s-au purtat de parca orasul era mosia lor!Functionarii,directorii si consilierii si-au impartit parcele din oras,primaria e cu circuit inchis!Daca un lucru nu merge cum vrei,il schimbi!20 de ani e cam mult!
23
3
Pentru ca acest oras sa prospere si sa se dezvolte este absolut necesar ca Psd sa dispara din absolut toate functiile publice, este imperios necesar un candidat unic de dreapta, legat de Pmp ei au fost cu Psd intotdeauna, acum ca se dau de dreapta...sa fim seriosi. Nimeni si nimic nui va fi mai rau decat un candidat Psd, la orice functie. Pentru binele nostru si al famililor noastre este imperios necesar sa scapam de aceasta grupare mafiota numita Psd.
19
4
Gabi turita la senat?care?senatul universitar?ce il recomanda la usereu?linguseala si pupincurismul? Ca cu navele nu prea are treaba, cam sta pe acasa.
4
3
decat Stelian Ion la primarie, ma pis pe el de vot. Nu vreau sa vad hintelectualii lui in vreun consiliu. Beizdalele, baieti de bani gata, numai meritocrati
11
11
Sustin Viorica Dancila. Fara alte comentarii....
9
7
sunt psd-ist, dar fagadau ssi-a batut joc de oras. n-am crezut ca o ssa vad un un primar care sa nu aiba viziune, imaginatie fata de un oras precum cta. sa plece fagadau, voi vota pe oricine, dar nu pe fagadau.
20
4
Sondajele PNL zic ca Decebal castiga cu 10-12 procente daca maine sunt alegeri. Daca se unesc scade la 4-5 % asa ca ciocul mic. De aici si atacurile murdare din ultimul timp. Lumea vede ca orasul e in santier si se lucreaza peste tot. Stelian Ion fostul avocat al lui Mazare si Chitac care urmeaza sa aibe dosar penal ptr raspandirea covid nu au nicio sansa nici impreuna nici separat.
10
25
Hai loazelor, incepeti sa l atacati din nou pe Chitac...ca n a facut, ca a facut si de ce a facut, s.a.m.d. Nu vreti sa intelegeti voi, postacii lui Babu si Fagadau, ca stapanii vostri sunt trecuti de sefii lor pe linie moarta. Primul pentru ca nu l duce capul, e prostutz saracul de el iar cel de al doilea pentru ca e ticalos si mincinos! Si este parte a gruparii MAZARE!!! Gata, s a terminat cu PSD ul in Constanta!!! Eu il VOTEZ pe CHITAC, s a luptat si are potential sa se ia la tranta cu toti mizerabilii din orasul nostru! Meritam si noi un oras civilizat, curat si sigur!!! VOTEZ CHITAC!!!
22
14
Sfarsitul tau este aproape! Un primar prost vei ramane in istoria Constantei!
32
3
PSD nici o sansa !
33
7
identic cu al sefului sau Orban: ambii prinsi cu problema in brate, dar ei ii dau in continuare ca-s buni si nu-s la fel ca aialalti. Jeguri toti!
14
16
Sunt votant PSD, dar am vazut cum Fagadau si-a batut joc de oras, cum nu are idei fermecatoare pt oras. NU il voi mai vota.
31
11
nu sunt siguri ca mai prind sau sunt siguri ca nu mai prind?
8
6
Gabi Turita la Senat! Gabi, suntem cu tine! Tine-o tot asa, si tine-i in sah pe pamblicarii din BL!!! Te votam toti si avem incredere.
1
15

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218