REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ucigașul femeii găsite moartă lângă autostrada A1 a fost reținut

Ucigașul femeii găsite moartă lângă autostrada A1 a fost reținut

Bianca NEDELCU 12 aprilie 2024 | 09:59 557

Suspectul în cazul femeii care a fost ucisă și aruncată în câțiva saci pe un câmp, lângă autostradă A1, a fost reținut pentru 24 de ore. Bărbatul a fost dus, joi seară, în fața anchetatorilor din Dâmbovița pentru audieri. Bărbatul de 64 de ani, de origine din Turcia, este suspect oficial în acest caz. Un caz care a îngrozit o țară întreagă și la care au lucrat ofițerii de poliție din Dâmbovița, ajutați de cei din Inspectoratul General al Poliției.

Ucigasul femeii gasite moarta langa autostrada A1 a fost retinutsuspectul

Așa au ajuns la acest bărbat ca fiind și cel mai important suspect. Și este, practic, cel care a și fost reținut. Joi spre vineri noapte, după miezul nopții, polițiștii au emis pe numele său o ordonanță de reținere pentru două acuzații extrem de grave. Una este omor, cealaltă este de profanare de cadavre. E drept că bărbatul, cel puțin până în acest moment, nu a vrut să dea absolut nicio declarație.

În fața anchetatorilor s-a prevalat de dreptul la tăcere, însă cei care au decis să-l rețină susțin că au suficiente probe ca să susțină, în această fază a anchetei, ideea că el este suspectul și că poate fi pus sub acuzare pentru cele două infracțiuni care, de altfel, vor fi aduse în vederea unui judecător de drepturi și libertăți. Pentru că, aproape sigur, acesta va fi dus la Tribunalul Dâmbovița cu propunere de arestare preventivă, iar cel mai important detaliu în acest caz este mai ales că unul dintre amicii săi, un alt cetățean turc stabilit în România, spunea că ar suferi de afecțiuni psihice. Este foarte posibil ca anchetatorii să îl ducă în fața unui expert medico-legal pentru a i se face expertiză psihiatrică. Asta în ideea în care trebuie să se stabilească fără echivoc dacă a avut sau nu discernământ atunci când ar fi comis această faptă.

Suspectul este un cetățean turc, stabilit în Capitală cu 20 de ani în urmă, care locuiește aproape de casa în care trăise victima. Numeroși ofițeri și criminaliști i-au verificat proprietatea, unde au găsit urme de sânge. Bărbatul de origine turcă are 60 de ani și a devenit principalul suspect în anchetă după ce polițiștii au identificat persoanele din anturajul victimei. Femeia de 38 de ani, ucisă și tranșată, a fost văzută în repetate rânduri intrând în casa suspectului.

După ce l-au identificat ca principal suspect în acest caz teribil, polițiștii au percheziționat casa în căutare de urme și dovez, care ar putea face legătura cu cazul femeii ucise. Zeci de ofițeri și criminaliști au descins în casa turcului, situată la doi pași de Penitenciarul Rahova. Au controlat uriașa proprietate și au găsit urme de sânge. Din mașina suspectului au luat mai multe haine pe care le vor verifica pentru eventuale probe ADN.

Zona împrejmuită de jandarmi a atras mulți curioși, nu doar vecinii bărbatului stabilit în zonă de mai bine de 20 de ani. Înainte a locuit în Germania, de unde a venit în țară după ce a cunoscut o româncă pe care a luat-o de nevastă. Soția a murit acum câțiva ani în urma unui infarct făcut după un incident violent petrecut în casa lor. Bărbatul a fost sudor în Germania. S-a pensionat pe caz de boală, s-a mutat în România, unde și-a construit casa în care acum locuiește singur. A închiriat o parte din teren unei fabrici de mobilă care, între timp, s-a închis. Prietenii nu îl cred capabil de crimă.

Surse apropiate de anchetă susțin că până acum cetățeanul turc nu a confirmat că are vreo legătură cu crima și a fost cooperant cu ofițerii de poliție care i-au percheziționat casa. El va trebui să dea explicații în fața anchetatorilor din Dâmbovița, potrivit stirileprotv.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272