REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ucraina a atacat portul rusesc de la Marea Neagră Novorossiysk cu o dronă

Ucraina a atacat portul rusesc de la Marea Neagră Novorossiysk cu o dronă

Valentina CAMARA 19 noiembrie 2022 | 00:00 360

Explozia din port a avut loc în noaptea de 18 noiembrie. Potrivit publicației, daunele sunt minime și nu afectează performanța sistemelor. Specialiștii au găsit o dronă de suprafață la locul exploziei. Potrivit datelor preliminare, acesta este același dispozitiv care a fost folosit de Forțele Armate ale Ucrainei în timpul atacului asupra flotei Mării Negre de la Sevastopol la sfârșitul lunii octombrie.

Portul rusesc de la Marea Neagră Novorossiysk

Petrolul din Rusia, Kazahstan și Azerbaidjan este încărcat în portul petrolier Sheskharis pentru a fi expediat în străinătate.

După atacul asupra golfului din Sevastopol, Rusia a mutat submarinele Flotei Mării Negre la baza Novorossiysk, a scris Institutul Naval al SUA (USNI), citând imagini din satelit. Această bază, deși a fost modernizată în ultimii ani, este încă prea departe de teatrul de operațiuni, au remarcat analiștii de la institut.

Pe 29 octombrie, Forțele Armate ale Ucrainei au atacat flota Mării Negre din Sevastopol folosind drone. În urma atacului, Rusia a redus drastic activitatea flotei în Marea Neagră, potrivit USNI. Fregatele din clasa Amiral Grigorovici, cele mai mari și mai înarmate nave rămase în flota Mării Negre după scufundarea crucișatorului Moskva în aprilie, nu au pornit pe larg după atac.

Ca răspuns la atacul cu drone, Rusia a suspendat participarea la acordul de cereale, care permite navelor să intre în porturile ucrainene pentru cereale și să le părăsească liber.  Cu toate acestea, patru zile mai târziu, Rusia și-a reluat participarea la acord, neîndrăznind să intre într-un conflict deschis cu Turcia, care nu a recunoscut ruperea acordului. Recent, acordul a fost prelungit automat pentru încă patru luni, potrivit realitatea.net .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614