REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ucraina a permis României să facă măsurători doar pe Chilia

Ucraina a permis României să facă măsurători doar pe Chilia

Victor ROTARU 16 martie 2023 | 14:10 623

Armata ucraineană și-a dat acordul joi cu privire la începerea măsurătorilor pentru Brațul Chilia. Autoritățile române pregătesc ultimele formalități, iar în cel mai scurt timp vor începe verificările. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis că acordul este doar pentru Brațul Chilia și că se așteaptă acordul și pentru canalul Bîstroe.

Ucraina a permis Romaniei sa faca masuratori doar pe Chilia

Armata ucraineană a aprobat programul de măsurători, iar acordul scris a venit joi. În aceste momente se lucrează la organizarea operațiunilor.

Sunt trei nave care vor participa la aceste măsurători, plus alte două nave suport, fiind vorba despre nave de la Administrația Fluvială Dunărea de Jos.

La măsurători vor participa experți români și ucraineni.

Măsurătorile vor dura zece zile, iar interpretarea rezultatelor ar putea dura aproximativ patru săptămâni, la această ultimă etapă putând participa și experți ucraineni.

România a anunțat de două săptămâni că vrea să facă verificări începând din 15 martie. Până acum, datele oferite de specialiștii Apelor Române arată că nu sunt modificări importante ale debitelor pe brațul Chilia și pe brațul secundar Bîstroe comparativ cu anii trecuți.

Sorin Grindeanu: Un acord parțial, pentru măsurători pe brațul Chilia

"Partea ucraineană a dat un acord parțial pentru începerea măsurătorilor pe brațul Chilia (partea ucraineană), începând de mâine.

Acest acord privește sectorul cuprins între km 22 și km 116 pe acest braț al Dunării, iar măsurătorile se vor desfășura doar pe timpul zilei.

În discuțiile anterioare cu oficialitățile ucrainene am solicitat ca măsurătorile pe brațul Chilia să înceapă de la km 11.

Insistăm ca flota de nave specializate a României să primească acces și pe celelalte sectoare ale brațului Chilia (între km 11 și km 22) dar și pe canalul Bâstroe.

În condițiile în care inclusiv reprezentanții Comisiei Europene au susținut solicitările României, consider că este în interesul ambelor țări sa fie lămurită problema dragajelor efectuate de Ucraina pe întregul braț Chilia și pe canalul Bâstroe.", a transmis ministrul Transporturilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218