REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ucraina: Corpuri de civili găsite cu 'urme de tortură' într-o localitate eliberată în regiunea Harkov

Ucraina: Corpuri de civili găsite cu 'urme de tortură' într-o localitate eliberată în regiunea Harkov

Replica API 14 septembrie 2022 | 00:00 651

Patru corpuri de civili ucişi au fost găsite cu "urme de tortură" în localitatea Zaliznicinoie, în regiunea Harkov, recent recucerită de Kiev de la forţele ruse, a anunţat luni Parchetul ucrainean, citat de France Presse.

Cele patru cadavre, potrivit acestuia, au fost găsite duminică şi "purtau semne de tortură". "Trei fuseseră îngropaţi pe terenurile familiilor lor, iar al patrulea a fost îngropat pe teritoriul fabricii de asfalt în faţa gării feroviare", a precizat Parchetul pe pagina sa de Facebook, citează Agerpres.

"Potrivit versiunii preliminare a anchetei, cele patru persoane au fost ucise de către militari ruşi în timpul ocupaţiei satului", indică instanţa, care adaugă că localnicii au fost cei care "s-au adresat forţelor de ordine şi au semnalat că militarii ruşi au ucis concetăţeni ai lor", după ce localitatea a trecut sub control ucrainean săptămâna trecută.

Ucraina a anunţat în ultimele zile câştiguri teritoriale importante în regiunea Harkov, la frontiera cu Rusia în nord-estul ţării, care se afla parţial sub ocupaţie rusă de la începutul războiului.

La Grakove, un alt sat din aceeaşi regiune, unde corespondenţi ai AFP au constatat distrugeri dovedind despre violenţa luptelor care s-au dat aici, Parchetul ucrainean a indicat că au fost descoperite cadavrele a doi civili, cu urme de tortură şi găuri de glonţ în ceafă.

Forţele ruse au fost acuzate de numeroase abuzuri în timpul în care ocupaseră periferia Kievului, în special în localitatea Bucea, de unde s-au retras la sfârşitul lunii martie.

Moscova a negat toate crimele de care este acuzată şi susţine că este vorba de falsificări, notează AFP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212