REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ucraina îl contrează dur pe Orban: Nu sancțiunile au distrus Europa ci războiul hibrid al Rusiei

Ucraina îl contrează dur pe Orban: Nu sancțiunile au distrus Europa ci războiul hibrid al Rusiei

Replica API 17 iulie 2022 | 00:00 876

Ucraina a lăudat eficiența sancțiunilor internaționale în urma invaziei neprovocate a Rusiei, după ce liderul Ungariei a criticat Europa pentru că „și-a tras un glonț în plămâni" cu pedepse financiare și economice necugetate de când Rusia a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie.

„Nu sancțiunile sunt cele care ucid economia europeană, ci războiul hibrid al Rusiei", a declarat Ministerul ucrainean de Externe la 15 iulie.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat într-un interviu că, dacă sancțiunile nu sunt anulate, acestea riscă să ucidă economia europeană.

„Inițial am crezut că ne-am împușcat doar în picior, dar acum este clar că economia europeană s-a împușcat singură în plămâni și gâfâie după aer”, le-a spus Orban jurnaliștilor de la radioul ungar. Orban a adăugat că „politica de sancțiuni s-a bazat pe ipoteze greșite și trebuie schimbată”.

În ultimii ani, Orban a extins legăturile cu Moscova, în timp ce a provocat în mod sfidător Bruxelles-ul și a ripostat puternic la negocierile privind întreruperea gazelor rusești în UE.

Ministerul ucrainean de Externe a citat pierderile de vieți omenești și distrugerile provocate de atacul neprovocat al Rusiei și a declarat că „sancțiunile ajută la tragerea la răspundere a statului agresor pentru crimele sale, precum și la slăbirea capacității acestuia de a continua să poarte război". Potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai are putin si-l mwieste pe piticul frustrat ca a bagat tara-n foame.
1
0
ukraina sa o suga, ungaria isi urmareste bunastarea propriului popor
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272