REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ucraina trebuie să primească sprijin militar pe termen lung, avertizează şeful NATO

Ucraina trebuie să primească sprijin militar pe termen lung, avertizează şeful NATO

Virgil STOIAN 2 ianuarie 2023 | 00:00 376

Ţările occidentale trebuie să fie pregătite să ofere sprijin pe termen lung Ucrainei, în condiţiile în care Rusia nu dă semne că ar ceda, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu la BBC.

Jens Stoltenberg

Mobilizarea parţială ordonată în septembrie de președintele rus Vladimir Putin a arătat că Moscova nu are nicio dorinţă în prezent de a pune capăt războiului, a declarat Jens Stoltenberg la emisiunea „World at One” de la Radio 4, citează News.ro.

Sprijinul militar ar asigura supravieţuirea Ucrainei ca ţară suverană şi ar forţa Rusia să se aşeze la masă şi să negocieze încetarea războiului, consideră şeful NATO.

„Forţele ucrainene au avut o perioadă propice timp de câteva luni, dar ştim de asemenea că Rusia a mobilizat mult mai multe forţe, iar multe dintre ele se antrenează acum”, a subliniat el. „Toate acestea indică faptul că ruşii sunt pregătiţi să continue războiul şi, de asemenea, că este posibil să încerce să lanseze o nouă ofensivă”, a avertizat Jens Stoltenberg.

În discursul ţinut de Anul Nou, Vladimir Putin a încercat să arate că este nevoie de solidaritate şi de susţinerea trupelor care luptă în Ucraina, spunând că este în joc chiar viitorul ţării şi că Occidentul încearcă să anihileze Rusia prin intermediul Ucrainei.

La rândul său, Volodimir Zelenski l-a acuzat pe Putin că se ascunde în spatele trupelor sale, în încercarea de a se agăţa de putere, potrivit hotnews.ro

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218