REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ucraina: Zece soldaţi ruşi, inculpaţi pentru presupuse crime de război la Bucea

Ucraina: Zece soldaţi ruşi, inculpaţi pentru presupuse crime de război la Bucea

Replica API 29 aprilie 2022 | 00:07 400

Zece soldaţi ruşi au fost inculpaţi joi pentru presupuse crime de război comise la Bucea, a anunţat procurorul general al Ucrainei pe contul său de Telegram, relatează AFP.

''Zece soldaţi din Brigada 64 de puşcaşi motorizaţi din Rusia, aparţinând armatei a 35-a ruse, au fost inculpaţi pentru tratament crud asupra civililor şi alte încălcări ale legii şi cutumelor războiului'', a spus procurorul.

Potrivit anchetei, militarii ruşi, în timpul ocupării Bucea în martie, ''au luat ostatici civili care nu luau parte la ostilităţi şi erau neînarmaţi. Ocupanţii nu le-au dat nici să mănânce, nici să bea'', a detaliat procurorul, citează Agerpres.

''Suspecţii i-au îngenunchiat, i-au legat la ochi cu materiale textile şi hârtie autocolantă, le-au legat mâinile cu legături de plastic şi i-au ameninţat că îi vor ucide trăgând în mod deliberat în direcţia lor'', a continuat el.

''Pentru a obţine informaţii despre locul în care se află soldaţii ucraineni şi într-un caz fără justificare, militarii ruşi au provocat răni civililor. Au primit pumni, lovituri la picioare, degete şi trunchi. Ocupanţii au şi jefuit populaţia locală, confiscându-le bunurile personale şi echipamentele casnice'' a spus el.

Procurorul a adăugat că cei zece bărbaţi vor face obiectul unor cercetări pentru a fi arestaţi şi aduşi în faţa justiţiei.

Această inculpare este prima de când 20 de cadavre ale unor oameni îmbrăcaţi în civil au fost descoperite de AFP pe o stradă din Bucea la 2 aprilie, stârnind condamnări şi indignare în întreaga lume.

Ucrainenii i-au acuzat pe ruşi de crime de război, dar Moscova a negat orice responsabilitate şi a vorbit de o ''înscenare'' a Kievului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272