Ucrainenii au ieșit să facă plajă, cu mașina pe post de șezlong
Ucrainenii au ieșit să facă plajă, cu mașina pe post de șezlong
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin Pinterest“Săracii” refugiați ucraineni au înțeles că au dreptul să parcheze oriunde își doresc, dar recent li s-a dovedit că nu sunt imuni la amenzi. Mașina unuia dintre aceștia a fost ridicată zilele trecută de autorități, după ce șoferul a ales s-o parcheze în mijlocul unei plaje. În urma incidentului, vecinul nostru ieșit cu automobilul la plimbare pe nisip s-a ales și cu sancțiune contravențională.
Neglijența șoferilor ucraineni este deja binecunoscută constănțenilor, al căror nivel de toleranță față de atitudinea de sfidare a legii de către refugiați scade pe zi ce trece. Pare că vecinii noștri s-au familiarizat cu orașul, dar nu și cu regulile în vigoare, în special cele de circulație. Recent un nou exemplu al comportamentului acestora în trafic a căpătat atenție în mediul online.
Cele câteva zile de vreme bună i-au scos pe mulți constănțeni din case. Destinația preferată a fost, ca de obicei, malul mării. Deși cei mai mulți au preferat să se plimbe pe plajă, un ucrainean neînfricat s-a aventurat pe nisip cu mașina. Mai mult chiar, pentru a evita să se confrunte cu problema reprezentată de insuficiența locurilor de parcare, sesizată de nenumărați constănțeni, șoferul a decis să își lase autoturismul parcat acolo. Fapta sa a fost surprinsă însă, iar autoturismul a fost ridicat de autorități. Șoferul s-a ales de asemenea cu sancțiune contravențională.
Reamintim faptul că, potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepția celor care asigură intervenții operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor. De asemenea, este interzis, conform OUG nr 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă, accesul persoanelor însoţite de animale, cu excepţia câinilor din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a câinilor utilitari care însoţesc personele cu dizabilităţi. Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News