REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ucrainenii construiesc în plin război ceea ce România nici nu visează pe timp ce pace

Ucrainenii construiesc în plin război ceea ce România nici nu visează pe timp ce pace

Victor ROTARU 3 noiembrie 2022 | 00:00 961

Dacă în orașe mari din România precum Timișoara sau București apa caldă și căldura au devenit un lux din cauza sistemelor de termoficare aflate în colaps financiar, în Ucraina, chiar și cu jumătate de infrastructură energetică distrusă de ruși, autoritățile se mobilizează ca la carte.

1.000 de puncte termice vor fi înființate în toată capitala ucraineană înainte de iarnă. Vitali Klitschko, primarul Kievului, a declarat că orașul se pregătește pentru o potențială pierdere a sistemului de încălzire în urma unor noi lovituri asupra instalațiilor de alimentare cu energie și apă.

Atacurile cu rachete și drone au avariat 40% din infrastructura energetică a Ucrainei și au lăsat pentru perioade timp zone mari din Kiev fără electricitate și apă, ceea ce a dus la raționalizarea energiei electrice. Klitschko a mai spus că autoritățile orașului iau în considerare diferite scenarii din cauza atacurilor cu rachete.

„Cel mai rău este scenariul în care nu vom avea deloc energie electrică, apă, încălzire urbană. Pentru acest caz, pregătim peste 1.000 de puncte de încălzire în orașul nostru", a explicat primarul Kievului.

Locurile vor fi echipate cu generatoare și vor avea un stoc de produse de primă necesitate, a precizat edilul ucrainean.

Ucrainenii care au părăsit țara din cauza războiului cu Rusia au fost îndemnați să rămână în străinătate pe perioada iernii. Kievul a acuzat Moscova că a provocat o nouă criză umanitară, forțând numeroși oameni să fugă din zonele atacate cu rachete, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ne viziteze. Nu sunt destui.
2
2
Constanța fără apa calda din august!! Pana unde mergeți, nemernicilor??
8
0
Bine ca dati exemplul Bucurestiului si Timisoarei. La Constanta nu este tot un lux apa calda????? Aaa, Constanta e un catun, nu un oras mare, ma scuzati.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212