REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Ucrainenii spun că magnatul cerealelor Oleksei Vadaturski a fost ucis intenționat de ruși

Ucrainenii spun că magnatul cerealelor Oleksei Vadaturski a fost ucis intenționat de ruși

Replica API 1 august 2022 | 00:00 367

Magnatul cerealelor Oleksei Vadaturski a fost ucis în bombardamentele de sâmbătă noaptea asupra orașului Nikolaev, a confirmat președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Consilierul prezidențial Mihail Podoliak a susținut că moartea omului de afaceri nu a fost întâmplătoare și că el a fost vizat de atacul rușilor.

Oleksei Vadaturski și soția sa, Raisa, au murit în atac, a transmis într-un comunicat Volodimir Zelenski, scrie CNN.

Vadaturski a fost fondatorul Nibulon, cu sediul la Nikolaev, fiind una dintre cele mai mari companii producătoare și exportatoare de cereale din Ucraina.

Averea sa netă a fost estimată la peste 400 de milioane de dolari în 2021, scrie Kyev Independent.

Moartea omului de afaceri a fost „o mare pierdere pentru Nikolaev .. și pentru toată Ucraina”, a spus Zelensky. „Timp de peste 50 de ani, Oleksei Vadaturski a adus o contribuție neprețuită la dezvoltarea regiunii și la dezvoltarea industriilor agricole și de construcții navale din țara noastră”, a adăugat președintele ucrainean.

Oleksei Vadaturski și soția lui se adăposteau în subsolul casei când au fost uciși într-o lovitură directă care a transformat conacul lor într-o grămadă de moloz. Nu este încă clar dacă el a fost vizat în mod intenționat de ruși.

În schimb, consilierul prezidențial, Mihail Podoliak, a declarat că Vadatursky a fost vizat în mod direct și că moartea lui nu a fost „un accident, ci o crimă premeditată bine gândită și organizată”.

Într-un mesaj transmis de reprezentanții companiei Nibulon se arată că Vadaturski este un „adevărat erou și patriot” care a rămas în orașul Nikolaev pentru a ajuta portul important din punct de vedere strategic în timpul invaziei Rusiei.

„El a crezut întotdeauna în Ucraina și și-a îndreptat eforturile către dezvoltarea și prosperitatea acesteia”, se arată în declarație.

Vecinii s-au declarat șocați și furioși de acest atac. "Nu știm ce să facem. Urăm Rusia", a spus Maxim, care locuiește în zonă de aproape 20 de ani. „Este de necrezut că într-o clipă se poate distruge totul”. Potrivit digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272