REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

UDMR şi UNPR nu trebuie să facă parte din Mişcarea Populară, crede Macovei

UDMR şi UNPR nu trebuie să facă parte din Mişcarea Populară, crede Macovei

Replica API 4 martie 2012 | 00:00 186

Eurodeputatul PDL Monica Macovei a declarat sâmbătă că, din punctual său de vedere, UDMR şi UNPR nu ar trebui să facă parte din Mişcarea Populară, însă o asemenea mişcare trebuie să existe."Eu cred că Mişcarea Popular trebuie să existe, acum sau mai târziu, şi să înglobeze segmentele de dreapta, inclusiv pe cele civice. Dar trebuie să lucrăm la ea înainte de a o comunica, pentru că daja de aproape un an se vorbeşte de asta, s-a tocit şi înţelesul şi formularea. Lumea nu cred că mai înţelege ceva. Dar o grupare de dreapta trebuie să existe în România", a afirmat Macovei.

Întrebată dacă UNPR ar trebui să facă parte din Mişcarea Populară, europarlamentarul PDL a răspuns că "nu, pentru că este partid declarat de stânga".

La întrebarea dacă UDMR ar trebui să facă parte din Mişcarea Populară, Macovei a răspuns concis: "În ce mă priveşte nu, şi nu pentru că nu este de dreapta".

Întrebarea a fost pusă în condiţiile în care, cu câteva minute înainte, Monica Macovei a declarat că propunerea din Legea lustraţiei prin care se interzice foştilor procurori să fie numiţi în funcţii publice a fost făcută de UDMR, ca "o plată" pentru că a criticat "acele proiecte de lege prin care UDMR vroia să modifice Codul Penal şi să scoată, de pildă, parlamentarii de la infracţiunea de luare de mită".

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri că nu este de acord cu participarea PDL la alegeri sub forma unei Mişcări Populare şi că partidul ar trebui să îşi păstreze însemnele.

"Personal, nu am crezut şi nu cred în Mişcarea Populară ca o construcţie politică pentru alegerile din 2012. În şedinţa noastră de duminică vom pune capăt, într-un fel sau altul acestui proiect politic care a ieşit în mass-media, a ieşit în opinia publică fără ca PDL să aibă o construcţie proprie, definitivă, în această privinţă. Eu cred că PDL trebuie să se prezinte la alegerile din 2012 cu denumirea pe care o are, cu sigla pe care o are, cu culoarea pe care o are, pentru că nu am făcut absolut nimic care să ne determine, în momentul acesta, să avem reţineri faţă de însemnele PDL", a declarat Oltean.

REALITATEA.NET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272