REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Udrea, asaltată de primari la întrunirea Asociaţiei Oraşelor

Udrea, asaltată de primari la întrunirea Asociaţiei Oraşelor

Replica API 3 februarie 2012 | 00:00 126

Vedeta evenimentului

Vedeta evenimentului

Joi a avut loc la Bucureşti ultima întâlnire cu primarii din acest mandat, întâlnire la care s-a prezentat şi Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, care a făcut senzaţie, dar şi Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely. Deşi la eveniment ar fi trebuit să participe toţi primarii de oraşe din judeţul Constanţa, doar câţiva dintre şefii administraţiilor locale au făcut act de prezenţă. Iar cei care au participat, nu au ezitat să o asalteze pe Elena Udrea.

Elena Udrea a fost senzaţia evenimentului organizat de către Asociaţia Oraşelor din România şi desfăşurat la Bucureşti. Ea a fost asaltată de îmbrăţişări şi pupături ale primarilor. Cea care nu a avut norocul să se pupe cu Elena Udrea este primăriţa localităţii Cumpăna, Mariana Gâju, aflată şi ea la eveniment. A plecat însă înainte de sosirea lui Udrea, nu de alta, dar urma să se închidă autostrada din cauza viscolului. Mariana Gâju, aflată la întâlnire în calitate de preşedinte al Filialei Judeţene a Asociaţiei Comunelor din România a avut şi ea ceva de spus. "Mesajul trasmis de Asociaţia Comunelor din România s-a referit la unitatea structurilor asociative pentru realizarea celor mai bune condiţii pe care trebuie să le aducem cetăţeninilor, atât din mediul urban, cât şi rural. Acestea se refereau la o descentralizare reală a administraţiei publice locale care se încearcă să se realizeze de mai bine de 10 de ani şi nu s-a mai reuşit, s-a vorbit despre deblocarea posturilor din administraţia publică, atât în comune, cât şi în oraşe, astfel încât să nu fie nevoie să plece 7 oameni ca să poţi să angajezi unul, s-a vorbit despre bugetul de venituri, de funcţionare şi de dezvoltare, administraţiile publice de la oraşe şi comune să primească cheltuieli pentru funcţioanre şi dezvoltare, s-a vorbit despre susţinerea cheltuielilor pentru funcţionarea creşelor, chiar şi a primăriilor de oraşe, aşa cum se procedează la susţinerea cheltuielior pentru ministere", a declarat Mariana Gâju. Din punctul de vedere al Asociaţiei Comunelor, este necesară reactivarea Federaţiei Autorităţilor Locale din România, pentru a prezenta un glas unitar la nivelul ministerelor sau a Guvernului, din partea autorităţlor locale", a completat edilul. Alături de Mariana Gâju s-au mai aflat la eveniment primarul din Năvodari, Nicolae Matei, de la Cernavoda, Mariana Mircea, edilul din Băneasa, Gelu Iordache, dar şi cel de la Ovidiu, Dumitru Bocai.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272