REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Udrea, vedeta de la europarlamentare, chiar dacă nu candidează: "Mazăre nu e în stare decât de circ, PSD n-apucă nici să văruiască ce-a făcut Boc"

Udrea, vedeta de la europarlamentare, chiar dacă nu candidează: "Mazăre nu e în stare decât de circ, PSD n-apucă nici să văruiască ce-a făcut Boc"

Replica API 31 martie 2014 | 00:00 130

Palaz, amuzat maxim că n-au neveste disperate pe listă

Palaz, amuzat maxim că n-au neveste disperate pe listă

Deputatul Elena Udrea pare a fi devenit locomotiva Partidului Mişcarea Populară (PMP), formaţiune în care s-a înscris de abia 2 luni, dar în fruntea căreia a pornit deja în turneul electoral naţional pentru alegerile europarlamentare de pe 25 mai. Sâmbătă, fostul ministru PDL a descins la Medgidia şi în Mamaia, pentru întâlniri cu electoratul PMP, care a avut astfel ocazia de a vedea patru din candidaţii partidului: Iuliana Grigoroiu, Cristian Preda, Siegfried Mureşan şi Teodor Baconschi, ultimii trei reprezentând capii de listă. Amfitrion a fost liderul constănţean al PMP, fostul prefect Claudiu Iorga Palaz, alături de care s-a mai aflat Petrişor Cruceanu, în timp ce printre membrii partidului sau ai fundaţiei Mişcarea Populară au mai putut fi văzuţi fostul consilier judeţean Corina Gheorghe, precum şi primarii PDL din Poarta Albă (Vasile Delicoti), Castelu (Nicolae Anghel), Ciobanu (Tudorel Gurgu) şi Cuza Vodă (Niculae Horneţ). Fără doar şi poate, Elena Udrea a fost vedeta caravanei PMP, chiar dacă fostul ministru nu candidează la europarlamentare, în condiţiile în care candidaţii propriu-zişi, cel puţin cei prezenţi sâmbătă în Constanţa, nu fac parte din categoria oratorilor capabili să entuziasmeze mulţimile.

Elena Udrea a luat ochii bărbaţilor veniţi la manifestarea PMP cu un decolteu adânc şi o pereche de blugi mulaţi, uniforma de "serviciu" a partidului, după cum a prezentat-o chiar fostul ministru PDL. Nu ştim dacă emoţiile unui nou început politic sau vreun regim misterios i-au topit kilogramele, cert este că Elena a slăbit vizibil, lidera PMP prezentând cea mai subţire variantă a sa de când a intrat în politică. Şi, pentru că se afla la Constanţa, atacurile la adresa regimului Mazăre- Constantinescu erau inevitabile. "Mazăre nu e în stare să facă decât circ, în timp ce toţi vedem cum prosperă clica din spatele lui şi a lui Nicuşor Constantinescu. Mai nou, Mazăre vrea să ia portul. Nu-i mai ajung afacerile pe care oricum le avea aici, ce să se mai încurce cu interpuşi? Cazinoul, i-a fost dat înapoi şi acum abia aşteaptă să-l mătrăşească şi pe ăsta", a declarat Elena Udrea, la întâlnirea cu simptazinaţii PMP Medgidia. "Numai eu am adus în judeţul Constanţa peste 120 de milioane de euro, pentru apă, canalizare, locuinţe pentru tineri, infrastructură. M-am rugat de Mazăre un an de zile să facă pasarela din Mamaia, iar la urmă a tăiat singur panglica, zicând "hă, unde e Nuţi acuma?!", dar Nuţi îi făcuse pasarela!", a mai spus Udrea, care a continuat şi cu restul PSD-ului. "Nu-s în stare (guvernanţii PSD- n.red.) nici măcar să văruiască ce au construit guvernele Boc, nici gând să se construiască ceva. În schimb, îl vedem pe Victor Ponta la toate televizoarele: pe desene animate, că oricum Ponta e personaj de desene animate, la emisiunile culinare, inclusiv în programele de după 12 noaptea o să-l vedem, iar în timpul ăsta ţara se prăbuşeşte", l-a atacat Udrea pe Ponta. "Se laudă că a mărit salariile şi pensiile. A dat cu o mână, însă ia înapoi cu zece. În fiecare zi, viaţa românilor devine din ce în ce mai scumpă. Trăieşte cineva mai bine acum, după doi ani de guvernare PSD?", i-a întrebat Elena Udrea pe cei din sala Casei de Cultură.

Elena Udrea: "Îi aşteptăm pe toţi românii de bună credinţă să vină în PMP"

"N-au fost în stare să aducă un ban european în ţară. Nici măcar nu ştiu pentru ce vor banii. Au cerut cei de la Uniunea Europeană de patru ori să trimită Guvernul Ponta un program, n-au fost în stare să realizeze proiecte, să prezinte o strategie. "Băi, voi sunteţi incompetenţi?!", le zic şi cei de la Bruxelles. Nu au nici o viziune de guvernare în afară, în schimb, e un spectacol total în ţară, cu Victor Ponta non stop la TV", a mai spus Udrea. "PMP creşte, se mişcă. Se mişcă în blugi. Am ajuns să avem un scor cu două cifre în sondaje. PMP va face o performanţă pe care nu a mai reuşit-o nici un alt partid în România: va obţine, la doar patru luni de la înfiinţare, un scor cu două cifre la alegeri", şi-a prezentat Elena Udrea partidul, revenind însă asupra scorului final la declaraţiile de după întâlnirea cu simpatizanţii, spunând presei că un scor de 7-8% pentru PMP la europarlamentare ar fi un succes. "Am încredere că milioane de oameni vor putea trăi mai bine, că tinerii nu vor mai pleca să-şi caute un rost în afara ţării. Îi aşteptăm pe toţi românii de bună credinţă să se înscrie în PMP sau să voteze cu noi. Trebuie să dăm semnalul că avem forţa, dorinţa şi competenţa de a schimba lucrurile în bine", a transmis Elena Udrea, care a adăugat că "acestei ţări i-au lipsit oamenii care să fie în stare să lase ceva în urma lor". "Un om politic poate dori să-şi facă o carieră, dar nu trebuie să-şi dorească să se îmbogăţească din politică, să-şi trimită soţia şi amanta în Parlamentul European. N-o să vezi aşa ceva la PMP", a completat Udrea.

Palaz: "Mi-aş dori să vă molipsiţi toţi de "palazită" şi să infestăm gruparea Mazăre - Constantinescu"

Strategia liderilor PSD şi PNL de a-şi pune, la propriu, cam toţi membrii familiei pe lista pentru PE, a constituit, de-altfel, ţinta preferată a tuturor vorbitorilor de sâmbătă ai PMP. "Când îi aud pe pesedişti şi pe liberali cum au reprezentat ei interesele României la Bruxelles... Nişte chiulangii de mama focului, asta au fost toţi! Îi ştiu pe toţi, că doar am fost acolo", a declarat Cristian Preda, care candidează pentru un nou mandat, primul pe lista PMP. "Nu suntem darnici cu ceilalţi când vine vorba despre europaroamentari, că nu avem de ce. Pe Băsescu l-au călcat în picioare că era Elena Băsescu în PE. Când le spunem acum că-şi pun soţiile, logodnicele şi iubitele pe listă, zic că nu e chiar aşa, că erau dinainte. Să vedeţi cum e nepotismul la ei: Mircea Geoană a spus că nu a pus-o pe Daciana pe listă în 2009 că i-a cerut-o Victor Ponta, ci pentru că l-a rugat tatăl ei, Ilie Sârbu...", a mai spus Preda. "Noi n-avem pe listă neveste disperate, asta îmi place maxim", s-a amuzat şi liderul PMP Constanţa, Claudiu Iorga Palaz. Fostul prefect a adăugat că, printre primarii prezenţi la manifestarea PMP trebuia să se afle şi Valentin Vrabie, de la Ciocârlia, dar acesta este ocupat cu organizarea mitingului de pe 1 aprilie, de la Constanţa, împotriva regimului Mazăre- Constantinescu. "O demonstraţie de forţă, e pentru prima oară când se face aşa ceva împotriva conducerii judeţului Constanţa. Auzeam unii spunând că-i infestez pe oameni cu "palazită", să ia atitudinea împotriva lui Mazăre şi Constantinescu. Mi-aş dori să vă molipsiţi toţi de "palazită" şi să infestăm gruparea Mazăre - Constantinescu", a încheiat Palaz.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212