REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Udrea vrea schimbarea unui judecător din 'Gala Bute' pe motiv că este 'omul' lui Coldea

Udrea vrea schimbarea unui judecător din 'Gala Bute' pe motiv că este 'omul' lui Coldea

Replica API 30 ianuarie 2018 | 00:55 440

Fostul ministru Elena Udrea a anunţat luni că va cere recuzarea judecătorului Ionuţ Matei din completul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care se ocupă de dosarul "Gala Bute", susţinând că acesta este "omul" lui Florian Coldea.

Prezentă la Instanţa supremă, unde s-a desfăşurat un nou termen al dosarului "Gala Bute", Elena Udrea s-a plâns că magistraţii i-au respins o cerere de efectuare a unui expertize în dosar, iar judecătoarea Lucia Rog, singura din completul de cinci care a fost de acord cu acea expertiză, a fost înlocuită cu Ionuţ Matei.

"Noutatea este că s-a schimbat completul de judecată. La fond, am cerut expertiză. Fapta de abuz în serviciu de care sunt acuzată în 'Gala Bute' presupune un prejudiciu. Deci, fără prejudiciu nu există faptă. Dincolo de faptul că mi s-a impus prin hotărâre judecătorească să plătesc şi preţul meciului lui Bute în România, chiar şi fără această sancţiune, şi anume să plătesc cele 2 milioane de euro, ca să fiu acuzată de abuz în serviciu şi condamnată, ar trebui să fim siguri că există un prejudiciu. Pentru asta ar trebui să avem o expertiză. La fond s-a respins efectuarea expertizei. S-a respins şi în apel această cerere. Însă a fost o opinie separată. Judecătoarea care a făcut opinie separată a fost schimbată de la termenul trecut până la acest moment. Era una dintre judecătoarele considerate corecte de la Instanţa supremă. Dânsa a fost înlocuită cu Ionuţ Matei", a declarat Udrea la ieşirea din instanţă.

Udrea susţine că Ionuţ Matei a fost numit în funcţia de vicepreşedinte al ÎCCJ la propunerea şi recomandarea fostului director adjunct al SRI Florian Coldea, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Panarama asta basista , ori le numara ouale procurorilor anchetatori , ori le masoara ciocanele ! Pe asta nu , pe asta da ... De ce plm nu este arestata imediat si plasata la Tirgsor ?
0
0
du te fa odata la puscarie ca ne am plictisit. Invarteai tara pe degete curvistina mica de plescoi.... tu si chioru. muuiieee
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272