REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

UE a numit un consilier special pentru a ajuta la rezolvarea crizei din Venezuela

UE a numit un consilier special pentru a ajuta la rezolvarea crizei din Venezuela

Replica API 29 mai 2019 | 00:00 287

Uniunea Europeană a numit joi un fost bancher şi diplomat spaniolo-francez, Enrique Iglesias, ca reprezentant în discuţiile pentru găsirea unei soluţii la criza din Venezuela, parte a unei intensificări a eforturilor diplomatice pentru a obţine organizarea de noi alegeri, relatează Reuters.

Uniunea Europeană, care conduce un grup internaţional de criză cu state sud-americane, speră că Iglesias va ajuta la găsirea unei căi de a-l convinge pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro să se retragă şi să le permită tuturor partidelor politice din ţară să concureze în alegeri libere şi corecte.

Maduro controlează în continuare instituţiile de stat din Venezuela, însă opoziţia încearcă să îl înlăture, în contextul unui colaps economic care a creat o criză umanitară.

Iglesias, fost ministru de externe uruguayan şi fost preşedinte al Băncii Inter-Americane de Dezvoltare, este văzut de diplomaţi ca având contacte şi experienţa pentru a discuta atât cu Maduro, cât şi cu liderul de opoziţie Juan Guaido, dar şi cu alte grupuri politice.

După ce s-a întâlnit cu Maduro şi Guaido în această lună, grupul de criză al UE, din care fac parte Marea Britanie, Franţa şi Germania, speră de asemenea să convingă SUA să sprijine un proces diplomatic paşnic pentru ieşirea din criză.

Comentatori politici de la Washington au speculat că preşedintele american Donald Trump ar putea analiza şi opţiuni militare dacă presiunea economică şi diplomatică nu reuşeşte să ducă la înlăturarea lui Maduro de la putere.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108