REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

UE și SUA au semnat un acord pentru a reduce dependența de petrol și gaze rusești

UE și SUA au semnat un acord pentru a reduce dependența de petrol și gaze rusești

Replica API 26 martie 2022 | 21:39 311

UA și UE au anunțat vineri un acord major privind livrarea de gaze naturale lichefiate (GNL), în încercarea de a reduce dependența Europei de energia rusă.

Acordul ar prevede ca SUA să furnizeze UE cel puțin 15 miliarde de metri cubi suplimentari de GNL până la sfârșitul anului, în parteneriat cu alte națiuni, scrie BBC News.

UE a anunțat anterior că va reduce utilizarea gazului rusesc, ca răspuns la invazia Ucrainei de către Moscova.

CNN amintește că dependența Europei de gazul și petrolul rusesc s-a dovedit un punct de blocaj major în eforturile occidentale de a pedepsi Moscova pentru invazia sa în Ucraina. În timp ce SUA au interzis importurile rusești de energie, Europei i-a fost mult mai dificil să-și întrerupă aprovizionarea.

Grupul de lucru comun anunțat vineri de președintele american Joe Biden și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care are rolul de a consolida efortul de a îndepărta Europa de dependența de petrol și gaze rusești, are misiunea să lucreze și pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin reducerea emisiilor de metan și utilizarea energiei curate.

Grupul, prezidat de reprezentanți ai Casei Albe și ai Comisiei Europene, va avea ca scop găsirea unor surse alternative de gaze naturale lichefiate și reducerea cererii generale de gaze naturale.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat pe 11 martie că liderii UE au căzut de acord ca în următoarele două luni să facă propuneri pentru eliminarea dependenței blocului comunitar de importurile de petrol și gaze din Rusia până în 2027.

Aproape 40% din necesarul de gaze naturale al UE depinde de importurile din Rusia. Federația Rusă mai furnizează și aproximativ 27% din importurile de petrol ale Europei precum și 46% din cele de cărbune. Luate la un loc, comerțul valorează zeci de miliarde de dolari pe an pentru Rusia, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108