REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

UE va interzice importurile de petrol din Rusia începând cu 5 decembrie

UE va interzice importurile de petrol din Rusia începând cu 5 decembrie

Replica API 7 septembrie 2022 | 00:00 1450

Uniunea Europeană va interzice importurile de petrol rusesc începând cu 5 decembrie – în pofida faptului că blocul încă se încarcă cu ţiţei rusesc cu câteva luni înainte de iarnă, pe fondul crizei energetice actuale, scrie Business Insider, potrivit Mediafax.

Embargoul este de aşteptat să reducă aproximativ 90% din importurile de ţiţei rusesc către UE. Interdicţia în curs acoperă mărfurile transportate prin nave, dar nu include petrolul transportat prin conducte.

Europa a importat aproximativ 1 milion de barili pe zi în săptămâna încheiată pe 2 septembrie, marcând un maxim de patru săptămâni, potrivit unei analize Bloomberg bazată pe datele de urmărire a navelor. Datele sunt, de asemenea, în creştere faţă de cei 890.000 de barili înregistraţi în urmă cu o lună, în august. Maximul post-invazie a fost de 1,28 milioane de barili pe zi în iunie, potrivit datelor publicate luni, citează stiripesurse.ro.

Se aşteaptă ca UE să-şi încetinească achiziţiile de petrol rusesc cu cel puţin o lună înainte de interdicţia din 5 decembrie, pentru a asigura cu succes încheierea importurilor până la termenul limită, a raportat Bloomberg.

Analiza publicată de Bloomberg subliniază dependenţa Europei de energia rusă şi provocările cu care se confruntă în încercarea de a renunţa la petrolul şi gazele gigantul energetic. În 2021, Europa a importat aproximativ jumătate din produsele petroliere ale Rusiei şi trei sferturi din gazele sale naturale, potrivit Administraţiei americane pentru informaţii în domeniul energiei.

Embargoul petrolier al Europei vine, de asemenea, într-un moment dificil pentru piaţa de energie, care se confrunta deja cu o criză a aprovizionării chiar înainte de invazia Rusiei în Ucraina, la începutul acestui an.

Acum, UE se confruntă cu o criză energetică din cauza închiderii conductei Nord Steam 1. Aprovizionarea cu ulei este, de asemenea, limitată.

"Pieţele de petrol sunt strânse; vor rămâne strâmte pentru ceva timp. În ceea ce priveşte oferta, este un fapt foarte bine cunoscut că OPEC nu poate produce la volumele declarate, pentru că şi capacităţile lor se epuizează", a declarat Ben van Beurden, CEO al gigantului energetic Shell pe 28 august, după cum a raportat S&P Global.

„Trebuie să vedem ce va aduce data de 5 decembrie. Din câte se observă, se pare că piaţa va fi deveni destul de volatilă, probabil pentru ceva timp”, a declarat van Beurden jurnaliştilor la o conferinţă de presă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fuck the Romanian people voted USR !!!
98
0
O prostie.
98
0
e precum cateaua raiosa care tine coada pe sus. L-am sanctionat pe Putin de ne kkm pe noi frig
97
0
Consiliull UE o adunatura de retardati am ajuns aici din cauza adunaturilor de la Consiliul E uropean iau hotarari aiurea atata ii duce capu trebuie schimbati
98
0
pe imbecilii astia de lideri europeni din coma profunda in care se afla!!!
97
0
deci incepem ca la comunism: cu lumina stinsa, frig in casa si fara apa calda
98
0
Globalistii- marxisti-useristi-transgen isi umilesc propriile popoare. Pana la un moment dat! Deja au cazut cateva guverne, zeci de mii de oameni au inceput sa iasa in strada. Dupa ce ne-a intepat, acum ne spune sa mai punem o patura in plus pe noi si cu lumina stinsa! Unul a fost impuscat pt. asta! Cand il mai vezi si pe filoucraineanul asta cat il duce bibilica!
98
0
Putin a inchis toate robinetele de ieri.Drogatii de la Bruxelles sunt pe halucinatii.
91
4
mwuie la toti rusnacii
0
95

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468