REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.5° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

UEFA a cerut FIFA să modifice regula henţului

UEFA a cerut FIFA să modifice regula henţului

Replica API 7 noiembrie 2020 | 23:49 1594

UEFA i-a cerut preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, să modifice din nou regula henţului pentru le oferi mai multă flexibilitate arbitrilor şi a face ca jucătorii să nu fie pedepsiţi pe nedrept, informează Agerpres.

Într-o scrisoare către Infantino consultată de Associated Press, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a cerut ca la următoarea reuniune a International Football Association Board (IFAB), instanţa ce supervizează regulile fotbalului, să fie luată în calcul posibilitatea de a le permite din nou arbitrilor să stabilească dacă un jucător a lovit sau nu intenţionat mingea cu mâna.

Intervenţia lui Ceferin a venit după ce au fost dictate mai multe penalty-uri chiar dacă fotbaliştii nu au avut intenţia să lovească mingea cu mâna.

"Încercarea de a defini strict cazurile în care lovirea mingii cu mâna este o infracţiune a dus la numeroase decizii nedrepte ce au fost întâmpinate cu o frustrare şi o insatisfacţie tot mai mari de către lumea fotbalului", a scris Ceferin.

El a intervenit pe lângă Infantino deoarece UEFA nu are puterea să modifice regulile jocului. Acest lucru este de competenţa IFAB, unde patru voturi din opt (pentru a valida o schimbare) aparţin reprezentanţilor FIFA. Celelalte voturi revin federaţiilor engleză, scoţiană, galeză şi nord-irlandeză.

"Spiritul jocului trebuie păstrat tot timpul. Eu cred că revenirea la textul precedent, poate revăzut şi completat cu o dispoziţie ce nu ar permite marcarea golurilor cu mâna sau braţul, este o opţiune de luat în considerare. (...) Utilizarea VAR în numeroase competiţii a exacerbat pur şi simplu problema şi împinge arbitrii şi presa să analizeze la sânge fiecare fază, cu efecte paranoice şi rezultate controversate", a afirmat Ceferin în această scrisoare trimisă pe 27 octombrie.

"Nu este nicio ruşine să recunoşti că uneori decizii luate într-un scop bun nu-şi ating obiectivele şi ar trebui revăzute", a observat Ceferin.

Modificarea legii henţului, în martie 2019, la reuniunea anuală a IFAB, a coincis cu introducerea arbitrajului video (VAR) în numeroase competiţii, scrie hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272