REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ulei de ricin si bicarbonat de sodiu – combinatia care trateaza peste 20 de afectiuni

Ulei de ricin si bicarbonat de sodiu – combinatia care trateaza peste 20 de afectiuni

Redacție 4 octombrie 2022 | 00:00 790

Știți că remediile naturale preparate acasă pot trata alunițele și negii? Aflați mai multe despre utilizările uleiului de ricin și a bicarbonatului de sodiu pentru a vă prepara cele mai bune remedii.

Probabil ați auzit deja de beneficiile uleiului de ricin combinat cu alte ingrediente precum uleiul de cânepă sau usturoiul, dar cum rămâne cu uleiul de ricin și bicarbonatul de sodiu?

În acest articol, vrem să vă povestim despre o combinație care pare puțin cunoscută, dar foarte interesantă: utilizările uleiului de ricin și a bicarbonatului de sodiu. Să descoperim de ce și cum să beneficiem de virtuțile acestor două ingrediente naturale!

Ulei de ricin – pur sau sub formă de amestec?

Uleiul de ricin a devenit unul dintre cele mai importante produse cosmetice naturale. Folosit încă din antichitate, este un remediu versatil care și-a dovedit valoarea. Mărturiile efectelor sale pozitive, asupra părului și a pielii, în special, sunt numeroase!

Deoarece uleiul de ricin este oarecum gros și vâscos, este adesea recomandat să-l diluați cu alt ulei purtător, în funcție de zona de tratat. Cu toate acestea, este, desigur, posibil să îl aplicați pur, în special pe piele, gene, sprâncene, unghii sau păr.

Nu ezitați să îl aplicați pe pielea care suferă de mâncărime sau pe zonele predispuse la uscare, precum mâinile și picioarele.

Pentru a amesteca, puteți opta pentru ulei de jojoba, ulei de măsline sau ulei de cocos. Ultimul este un remediu neobișnuit. Amestecând jumătate din oricare dintre uleiurile de mai sus cu jumătate din uleiul de ricin și lăsându-le la macerat toată noaptea, poate fi un remediu excelent pentru a trata părul uscat sau creț.

Desigur, puteți adăuga și uleiuri esențiale în uleiul de ricin pentru a face un șampon, un scrub, un deodorant etc.

De ce bicarbonat de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient de bază. Trebuie să îl avem mereu în dulap sau cămară!

Combinația de ulei de ricin și bicarbonat de sodiu poate părea ciudată la început. Cu toate acestea, aceasta este o bază foarte utilă în produsele cosmetice de casă. Natural și economic, probabil cunoașteți bicarbonatul de sodiu sub formă de pudră albă.

Se folosește în primul rând pentru produse de îngrijire la domiciliu precum cosmetice, alimente, grădinărit.

Biodegradabil, bicarbonatul de sodiu sau sodiu, nu are efecte nocive. Are doar virtuți surprinzătoare și este întotdeauna bine să ai câteva pliculețe în casă. Beneficiile uleiului de ricin cu bicarbonat de sodiu sunt grozave și ajută într-o varietate de moduri.

Este cu adevărat o pudră la îndemână. A fi eficient împotriva mirosurilor neplăcute și igienizarea este doar unul dintre numeroasele sale beneficii. În cosmetică, se folosește bicarbonatul de sodiu, în special la periajul dinților și, de asemenea, un constituent important în compoziția deodorantului de casă.

De asemenea, îl puteți folosi pentru a îmbunătăți eficacitatea șamponului și pentru a vă curăța periile de păr sau alte pensule de machiaj. Această pulbere este, în special, un balsam, dar și un fungicid.
Beneficiile pentru sănătate ale bicarbonatului de sodiu și ale uleiului de ricin

Combinația puternică de bicarbonat de sodiu și ulei de ricin reprezintă un remediu excelent de sănătate pentru diferite afecțiuni. Acestea includ:

    Iluminează pielea întunecată
    Vindecă rănile, tăieturile și arsurile
    Oferă ameliorare pielii cu mâncărime și roșeață
    Îndepărtează ceara de urechi
    Scapă de vergeturi
    Previne acneea
    Oferă confort de la mușcăturile de insecte

Ulei de ricin și bicarbonat de sodiu pentru față

Amestecul de ulei de ricin și bicarbonat de sodiu creează un amestec pentru o piele sănătoasă, suplă și hrănită. Proprietățile de curățare ale bicarbonatului de sodiu fac posibilă pregătirea unei zone de tratat cu ulei de ricin, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272