REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
12.2° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

Uleiul de palmier, bun sau nu pentru sănătate? Părerea specialistului

Uleiul de palmier, bun sau nu pentru sănătate? Părerea specialistului

Replica API 3 mai 2022 | 00:00 446

În momentul în care cumpăram ceva, un produs care ne poate afecta sănătatea, și ne va afecta, pentru că multe ingrediente pe care le-ați citit le găsim și în ciocolată și în șamponul de păr și atunci intră toate aceste E-uri, există efectul cumulativ, poate să ducă la efecte mai ales când vorbim de copii.

„Referitor la preț ar trebui să ne gândim așa: cumpărăm un produs foarte ieftin, poate nu atât de apropiat de ce ne-am dori, hai să punem și prețul tratamentului medicamentos, hai să punem și prețul suferinței pe care o vom avea. E adevărat, în schimb, am tot auzit: pe vremea bunicii se făceau o grămadă de lucruri, dar speranța de viață era mai scurtă. De acord și cu asta, azi speranța de viață este mai lungă, dar nu datorită E-urilor și conservanților și coloranților, ci datorită standardului de viață, datorită tratamentelor, medicamentelor.

Dar mai este un lucru extrem de important: copiii de astăzi sunt prima generație care sunt mai bolnavi de cât părinții! Incidența de cancer a crescut foarte mult și atunci, până la urmă, depinde și de noi, iar când vedem o pâine care are ce spuneați dumneavoastră, de exemplu, când aud asta cu uleiul de palmier. Este un ulei vegetal, dar ce e important să se știe: uleiul de palmier omoară urangutanii, fiindcă distruge zone de palmieri și este o specie pe cale de dispariție. Doi la mână, uleiul de palmier nu-l folosea nici bunica, dar este ca preț mai ieftin și atunci este folosit pentru a da puțină grăsime, savoare anumitor produse,” spune Sorin Mierlea, președinte InfoCons, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515