REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
18.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Un ACOLIT al lui SERGIU BĂHĂIAN, BĂGAT la PUȘCĂRIE pentru EVAZIUNE FISCALĂ

Un ACOLIT al lui SERGIU BĂHĂIAN, BĂGAT la PUȘCĂRIE pentru EVAZIUNE FISCALĂ

Replica API 10 martie 2021 | 22:55 2838

Laurențiu Iosif Nicolae a fost unul dintre membrii grupării infracționale conduse de Sergiu Băhăian. Până la vârsta de 35 de ani, aceasta nu a făcut altceva decât să fenteze legea și să trăiască pe baza diverselor ”afaceri” oneroase sau nu. De data aceasta, a fost condamnat pentru evaziune fiscală si va executa 4 ani de închisoare.

Isprăvile lui Laurențiu Iosif Nicolae

În 2009, Laurenţiu Nicolae Iosif a intrat în atenţia poliţiştilor din localitatea Mihail Kogălniceanu, pentru mai multe furturi comise pe raza localităţii. Înainte de asta, mai exact la începutul anului 2007, se pare că tânărul de numai 20 de ani, cât avea la vremea aceea, a aderat la o grupare care se ocupa, în special, cu trasul ţepelor. Mai exact, un individ care apărea în mai multe firme controlate de Sergiu Băhăian, Nicolae Mîrşu, a preluat, în 2006, firma CNV Intact, ai cărei asociaţi, fraţii Constantin şi Vasile Neagu (nume care se învârt în jurul unui fost poliţist, Vasile Creţu) i-au cedat lui părţile sociale ale acesteia. La începutul anului 2007, noul deţinător al societăţii, Nicolae Mîrşu, l-a numit administrator chiar pe Laurenţiu Nicolae Iosif. După numai câteva zile de la numirea în funcţie a acestuia, mai exact pe data de 18 ianuarie, firma a obţinut un credit de la BRD, folosind documente falsificate, aşa cum le plăceau tuturor celor din clanul lui Sergiu Băhăian. Era evident că acesta era şi scopul numirii lui Laurenţiu Nicolae Iosif pe post de administrator al societăţii, mai ales că, după aproximativ şapte luni, Mîrşu decide să cesioneze părţile sociale altor persoane, tot din anturajul lui Sergiu Băhăian, tineri, la fel ca şi Laurenţiu Nicolae Iosif, fără trecut şi erau cât pe ce să fie şi fără viitor, dat fiind că unii dintre cei racolaţi de Băhăian, prin locotenentul său, Valentin Şlepac, au sfârşit ori în Canal, înecaţi, ori îngropaţi de vii, pentru a li se şterge urmele.

Sergiu Băhăian

Activitatea de după arestarea lui Sergiu Băhăian

Chiar și după arestarea și condamnarea lui Sergiu Băhăian, Laurenţiu Nicolae Iosif şi-a continuat „afacerile” care îi confereau acel confort cu care se obişnuise deja. Astfel, numele său apare într-un dosar penal, înregistrat pe rolul Tribunalului, în legătură cu numele unei societăţi din judeţul Constanţa, implicată în infracţiuni de evaziune fiscală.

Astfel, în dosarul cu numărul 3939/118/2016, apar două firme, respectiv SC Cars Plaza SRL din Cuza Vodă, şi SC Satinay Plus SRL, din Braşov, dar şi doi aşa zişi „afacerişti”, Laurenţiu Nicolae Iosif şi Aurel Laurenţiu Cornean, ambii acuzaţi şi condamnaţi, în primă instanţă, la ani grei de închisoare. În acest dosar, Iosif tocmai a fost condamnat la 6 ani de detenţie, la care s-a adăugat şi o treime dintr-o altă pedeapsă, urmând a ispăşi 6 ani şi 8 luni de detenţie, pentru evaziune fiscală şi fals în acte contabile, iar Cornean, partenerul său de „afaceri”, a primit nu mai puţin de ...10 ani de detenţie, cu executare, pentru aceleaşi fapte. Firmele, la rândul lor, au primit amenzi usturătoare, de 84 mii lei, respectiv 90 mii lei. Sentinţa a fost pronunţată luni, 22 ianuarie, la Tribunalul Constanţa, însă în urma apelului Laurențiu Iosif Nicolae urmează a executa 4 ani de închisoare pentru evaziune fiscală fiind reținut în data de 8 martie, escortat și încarcerat în penitenciarul Poarta Albă.

Cine este Sergiu Băhăian

Sergiu Bahaian, a fost cunoscut drept "călăul boschetarilor", după ce a comandat uciderea unor oameni ai străzii pe numele cărora deschisese firme-fantome prin care înșela diverse instituții financiare și a fost condamnat la 26 de ani de închisoare.

Virgil Stoian

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sergiu Bahaian trebuia lichidat de mult in puscarie, asa cum se mai obisnuieste, simplu ca buna ziua, dimineata a fost gasit in celula spanzurat. Motivul, n-a rezistat psihic pentru crimele comise. Dar, se pare ca este tare-n poponeata si este foarte iubit de colegii lui de celula.
1
0
Clanul Bahaianul a fost ocrotit de fostul comisar sef de politie PAMFILE FLORIAN care pe atunci era seful la judiciar pe tot judetul Constanta. Pamfile a acoperit ani buni crimele lui Bahaian prin relatiile lui la Medicina Legala si la Parchet. Dar justitia l-a scapat pritre degete pe criminalul Pamfile.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468