REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Proprietarul Metchim Trade, acuzat că a păcălit cu 4 milioane de lei o firmă din Brăila

Proprietarul Metchim Trade, acuzat că a păcălit cu 4 milioane de lei o firmă din Brăila

Replica API 29 iunie 2022 | 00:00 23985

Administratorul uneia dintre cele mai mari firme de comercializat cereale din Brăila, Ezean Grain, îl acuză pe Halil Ozdinc, reprezentantul firmei Metchim Trade, din Constanța, că l-a păcălit. Mai exact, acesta a folosit o firmă fantomă, Odeea International, administrată de un interpus, pentru a achiziționa cereale de la Ezean Grain, iar apoi nu a mai achitat facturile, producând un prejudiciu de aproape 4 milioane de lei. Chiar dacă tranzacțiile au fost făcute chiar de Halil Ozdinc, acesta nu a mai recunoscut implicarea în firma Odeea Internațional.

Halil Ozdinc

La sfârșitul anul 2021, Halil Ozdinc i-a solicitat administratorului Ezean Grain ca următoarele contracte de livrare cereale să fie încheiate cu o altă societate, respectiv SC Odeea International SRL, o societate la care susținea că este asociat și administrator. După ce Odeea International nu a achitat întreaga sumă datorată firmei Ezean Grain, a fost demarată procedura de recuperare a creanței, însă în conturile bancare ale debitoarei nu s-au regăsit sume de bani, iar pe numele societății nu au fost identificate bunuri. Mai mult decât atât, Halil Ozdinc nu avea nici un fel de calitate în firmă, aceasta fiind administrată de Halil Kiray, o persoană fără posibilități financiare. Paguba firmei Ezean Grain a fost de 3.853.877,97 lei, Halil Ozdinc nerecunoscând tranzacțiile efectuate.

Între SC EZEAN GRAIN SRL și SC Odeea International SRL au fost încheiate în data de 03.11.2021 două contracte: contractul de vânzare – cumpărare nr. 22 conform căruia SC Ezean Grain s-a obligat să vândă cantitatea de 2000 tone floare, iar SC Odeea International SRL s-a obligat să cumpere și să achite un preț de 650 euro/tonă fără TVA și contractul de vânzare – cumpărare nr. 24 conform căruia SC Ezean Grain s-a obligat să vândă cantitatea de 4000 tone porumb, iar SC Odeea International SRL s-a obligat să cumpere și să achite un preț de 1140 lei/tonă fără TVA. Conform celor convenite, în perioada 29.12.2021-30.12.2021 SC Ezean Grain a livrat o cantitate totală de 395,58 tone floarea soarelui, în valoare de 1.092.018,37 lei, iar în perioada 05.01.2022-07.01.2022 SC Ezean Grain SRL a livrat o cantitate totală de 2905,14 tone porumb, în valoare de 3.311.859,4 lei.

Contractele, transmise prin e-mailul Metchim Trade

Ambele contracte de vânzare – cumpărare semnate au fost transmise prin e-mail de la adresa oficială a SC Metchim Trade SRL, iar întreaga corespondență comercială în ceea ce privește executarea contractului s-a realizat de la aceeași de la adresă de e-mail. Administratorul SC Ezean Grain a realizat că este victima unei înșelăciuni, Halil Ozdinc neavând în niciun moment intenția de achita marfa livrată către SC Odeea International SRL, conștient de faptul că această societate nu are active și nu va putea fi recuperată contravaloarea mărfii în pofida demersurilor ce vor fi demarate. În prezent, Tribunalul Constanța a deschis procedura generală a insolvenței împotriva SC Odeea International SRL la solicitarea SC Ezean Grain SRL.

Date despre Odeea International

Firma Odeea Internațional a fost înființată în anul 2012, are ca principal obiect de activitate tăierea și rindeluirea lemnului, iar pe anul 2021 a raportat o cifră de afaceri de 45 977 882 lei, un profit net de 451 011 și datorii de 22 479 041 lei. Firma are doar un angajat, iar administratorul și unic asociat este Halil Kiray.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La cum îi iei apărarea teparului asta cred ca ți a dat și ție ceva acolo sa înghiți
0
1
Este un gunoi patronul de la metchim trade un țepar nu își plătește datoriile către firme are datorii la transport și nu le plătește un escroc
1
2
Bai panaramelor! Ăștia care tot spuneți de Dl HALIL că a furat si că nu onorează contracte, sunteți niște proști, mincinoși de rahat! DL HALIL a fost și este un om prosper plin de succes și foarte serios! Nu mai scrieți minciuni că nu va crede nimeni pentru că sunt mulți care au colaborat cu el și s-au văzut rezultatele!
3
0
Padure Alin , marfa furata si motorina , compeseaza cu orice datorie avuta fata de tine. Sa spui mersi ca nu m-am dus la politie .
4
0
Sunt de acord cu fratele meu,la fel procedez si eu.
1
1
Nu este nimic adevarat sefu nu ar face asa ceva niciodata,sefu e cel m-ai bun ,eu sunt in stare sa ii s.g si p**a sa ma f..t si in c..r.este un om minunat si de asta il respect si ii spun tot ce se intampla in firma,intr.un cuvant sunt "Sifonul "lui.
2
0
Apropo Dl Hallil ca tot veni vorba de bani sa iti readuc aminte aici ca poate citesti macar asa de curiozitate.BANIi aia 4 mii de lei salariul meu cand ?a trecut jum de an si nici macar la tel nu raspunzi macar sa ma minti cum faci de obicei.!
0
0
un om fara pic de onoare care se bucura de banii munciti de oamenii de rand
0
0
nu sunt comentatori reali aici de ex Halil si M*********a
0
0
Administratorul pagini de ce permite acest vocabular ?
0
0
Daca nu este bun la altceva macar raman si eu cu banii care ii scoate din societatii
0
0
Ce este scris aici este versiunea celor de la Ezean, care sunt renumiti pentru contracte neonorate !!!
0
0
Mai nenea fermierul...da tu ce crezi ca eu nu fac asa...cata marfa plina de cacat am trimis...si cata teapa am dat eu la oameni..
0
0
Doar atat!?, eu stiu unul care a luat de 24 de milioane !
0
0
Nu vreau sa iau apararea nimanui, dar Ezean este renumita pentru facturi neplatite, contracte neonorate, si inlocuirea marfii bune cu cea de calitate proasta. Sunt de parere ca ce este scris aici este decat versiunea celor de la Ezean!
1
0
Ba prostule ai furat 800k de euroi...iati banii in mo.rt.ii ma.tii si fugi in p.u.l.a la mine in turcia...iao si pe m.ol.do.vean.ca
0
0
Sa va dau la m**e de zdrente...de cand am venit in romania in 99 am furat si o sa fur tot...dar nu o fac pentru mine..o fac pentru m*********a asta de langa mine ca altfel nu mai imi da cur si pizda...ma dispera cu banii fomista asta de m*********a
0
0
anaf diicot si dgv ne trezim si noi.....fura turcu tara
0
0
Nu ma suparati ca plec cu tot ce am furat in turcia
0
0
Numai '' romani'',ardevar jaru cu afacerile voastre.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108