REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Un afgan care se ascundea într-un TIR a sunat la 112 că i s-a făcut rău!

Un afgan care se ascundea într-un TIR a sunat la 112 că i s-a făcut rău!

Replica API 29 martie 2022 | 00:09 1399

Nasib Sarwar Khan și Saaf Khan au fost trimiși în judecată pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să renunțe la aplicare vreunei pedepse pentru cei doi, aplicîndu-le doar câte un avertisment. Sentința a fost dată pe 7 martie 2022 și nu este definitivă. Cei doi au încercat să ajungă în Franța, fiind prinși în România, la punctul de trecere a frontierei din Ostrov, în remorca unui tir, după ce Nasib Sarwar Khana apelat 112 pentru că i se făcuse rău.

Cum s-au petrecut evenimentele

Cei doi inculpați sunt din Afganistan și au încercat să ajungă, în Franța, ca să își refacă viața. Ei s-au înțeles contra sumei de 500 lire turceşti şi a unui telefon mobil marca Samsung, cu o persoană, care ar fi trebuit să îi ajute în încercarea lor. Această persoană i-a dus pe cei doi în apropierea frontierei turco-bulgară, unde i-a urcat în remorca unui tir. Pe timpul deplasării pe teritoriul României, din cauza căldurii din interiorul semiremorcii şi lipsei de oxigen, lui Nasib Sarwar Khan i s-a făcut rău, motiv pentru care a apelat numărul de urgenţă 112. La scurt timp după efectuarea apelului, autotrenul in care se aflau suspecţii a fost oprit de un echipaj de poliţie care a deschis semiremorca şi i-a depistat pe inculpaţi.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au constatat că infracţiunea săvârşită de către inculpaţi prezintă o gravitate redusă, având în vedere natura şi întinderea urmărilor produse, mijloacele folosite, modul şi împrejurările în care a fost comisă, motivul şi scopul urmărit şi apreciază că în raport de persoana inculpaţilor, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de aceştia pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile lor de îndreptare, aplicarea unei pedepse ar fi inoportună din cauza consecinţelor pe care le-ar avea asupra persoanei inculpaţilor. Instanța a avut în vedere atitudinea sinceră avută de către inculpați, care au descris în detaliu traseul avut din momentul în care s-au urcat în semiremorcă, cât și situația specială generată de războiul din Afghanistan ce a determinat părăsirea țării de către inculpați cu scopul de a ajunge în Franța la niște cunoștințe în speranța de a-și reface viața.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212