REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un alt așa zis medic estetician, săltat de polițiști: opera și la Constanța! Video

Un alt așa zis medic estetician, săltat de polițiști: opera și la Constanța! Video

Virgil STOIAN 27 martie 2024 | 16:08 2582

O femeie este cercetată de polițiștii bucureșteni după ce, fără a avea vreun drept, s-a dat medic și a făcut mai multe operații estetice tinerelor care-i călcau pragul cabinetului. Este vorba despre Nicoleta M., în vârstă de 31 de ani. Pe lângă sediul fără autorizație din București, femeia făcea proceduri și la un sediu din Constanța.

Un alt asa zis medic estetician, saltat de politisti: opera si la Constanta! VideoNicoleta M.

”Astăzi, 27 martie 2024, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2 au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, în Municipiul București, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și înșelăciune.

În fapt, în perioada 16 august 2022 – prezent, fără a deține un titlu oficial de calificare în medicină, o femeie ar fi exercitat profesia de medic, pe teritoriul țării noastre, prin efectuarea, în mod repetat, de intervenții chirurgicale estetice minim invazive, în alte condiții decât cele legale.

În concret, bănuita ar fi desfășurat acte specifice profesiei de medic plastician/estetician sau dermatolog, pentru cel puțin 20 de femei, constând în injectări cu acid hialuronic, precum și alte proceduri, la un sediu fără autorizație sanitară de funcționare din Capitală, cât și la un sediu din județul Constanța.

Astfel, bănuita ar fi obținut foloase patrimoniale de la persoanele vătămate, în urma prestării acestor servicii medicale nespecializate și neautorizate, în valoare de aproximativ 19.800 de lei.

În vederea administrării materialului probator, astăzi, 27 martie 2024, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate  mai multe bunuri de interes în cauză.
 
În baza mandatului de aducere care a fost pus în aplicare, bănuita a fost condusă la sediul subunității, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Totodată, mai multe persoane vor fi audiate în calitate de martor.

”Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și înșelăciune. Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este un procedeu probatoriu în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.” au transmis reprezentanții IPJ.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
NU INTELEG...LA CE AJUTA BOTUL ACELA ???ZICI CA ESTE BOT DE CAINE...CINE DRACU VA IUBESTE CU BOTURILE ASTEA???DACA N-AI...BOT DE CAINE...NU TE BAGA NIMENI IN SEAMA...DACA N-AI BARBA SI NU ESTI VOPSIT..TATUAT...PICTAT...NU ESTI...BARBAT...
25
1
..cu ce difera activitatea ei fata de medicii incopetenti,shpagarii sau cei ce si-au cumparat diploma?
6
7
Să umfle taragotul din prima
12
0
Ce buze are... Zici ca a batut-o barba-su' asta noapte...
19
0
fata de medicii de familie care si au facut stagiile prin diferite specializari cateva luni de zile, cum trateaza ei boli de inima etc desi sunt prostii prostilor cum fac ei varza oamni nevinovati, bine, rostii sunt pacientii care au incredere in ei. Atentie Mare. Nu confuntati medicul specialist care se specializeaza ani de zile cu medicul de familie care trece prin stagii ca rata pe apa
16
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108