REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Un american voluntar în Ucraina, prins de vameși cu droguri și arme, la Isaccea

Un american voluntar în Ucraina, prins de vameși cu droguri și arme, la Isaccea

Victor ROTARU 17 iulie 2023 | 00:00 1859

Odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, oameni din toate țările s-au înscris ca voluntari pentru a încerca să oprească agresiunea Rusiei, punându-și în joc propria viață. Acesta este și cazul lui Michael C., un cetățean american, militar voluntar în conflictul din Ucraina, care însă a fost prins de vameșii români, în Isaccea, încercând să introducă în România mai multe grame de Cannabis și arme folosite în războiul dintre Ucraina și Rusia.

Un american voluntar in Ucraina, prins de vamesi cu droguri si arme, la IsacceaFoto cu rol ilustrativ

Totul s-a întâmplat pe 16 februarie 2023, atunci când Michael C., cetăţean american, militar voluntar în conflictul din Ucraina, a intrat în România, prin Isaccea, conducând autoturismul marca Mitsubishi Pajero. În urma controlului efectuat de organele vamale, oamenii legii au descoperit că alături de diverse bunuri, printre care mai multe echipamente medicale de intervenţie de urgenţă asupra răniţilor, Michael C. deţinea, într-un rucsac tip militar un pliculeţ de plastic cu 4,65 grame de Cannabis. 

Pe lângă Cannabis-ul găsit, vameșii au mai descoperit și un dispozitiv metalic, cilindric, alb cu maro, folosit pentru consumul de substanţe psihotrope, un cartuş cu glonț cu inscripţia 9 mm Luger CBC, nepercutat, legat cu sfoară sub formă de medalion, 11 încărcătoare de armă de diferite calibre, două amortizoare de zgomot, un aparat de ochire cu laser, un aparat de ochire pe timp de noapte și o grenadă generatoare de fum roșu. Referitor la obiectele cu specific militar, Serviciul Criminalistic al I.P.J. Tulcea a precizat că 15 dintre acestea constituie dispozitive şi accesorii ale armelor militare din categoria A (arme interzise), ce pot fi deţinute şi folosite numai de către instituţiile publice cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale, iar cartuşul cu glonţ, găsit legat cu sfoară sub formă de medalion este unul de pistol calibrul 9 mm şi face parte din categoria muniţiilor letale, pentru a cărei deţinere este necesară autorizarea prealabilă.

Un american voluntar in Ucraina, prins de vamesi cu droguri si arme, la IsacceaMinută judecătorească

Magistrații din cadrul Tribunalului Tulcea au decis să îl condamne pe Michael C., la 2 ani și 5 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în ţară de droguri de risc, deţinere de droguri de risc pentru consum propriu şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Sentința nu este definitivă.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe corupti de ce nu-i condamnati asa repede?Pe asta,in 4 luni l-ati si condamnat.Si mai spuneti ca justitia e oarba…
3
1
Modus operandi,scopuri ascunse, dupa modelul luat de la ONG-uri. La ONG-uri arata un scop principal al activitatii dar in spate fac numai rahaturi.
5
1
In apel acest american va fi gasit vinovat doar pentru detinere de canabis consum propriu. Celelalte accesorii de armament sunt fix accesorii. Nu sunt arme. Deci intr un final pedeapsa va fi de maxim 1 an cu amanarea executarii pedepsei. Deci curat si la cazier.
4
0
Merita sa fie executat cu acest glont
5
6
nimeni nu-și lasă serviciul pt a merge voluntar în nu știu ce război, clar ăla lucra in nu știu a cui slujba cu acoperirea de voluntar
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468