REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.5° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Un ANGAJAT din 23 AUGUST și-a TĂIAT DEGETELE în timp ce TOALETA COPACII

Un ANGAJAT din 23 AUGUST și-a TĂIAT DEGETELE în timp ce TOALETA COPACII

Replica API 14 noiembrie 2021 | 12:38 1115

De cele mai multe ori, graba și neatenția pot duce la accidente foarte grave. Mai nou, în atenția organelor de control de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a intrat societatatea Administrarea Patrimoniului Comunei 23 August a cărei angajat mai că a rămas fără degete în timp ce toaleta copacii din comnă.

Neatenția duce de cele mai multe ori la accidente grave, inclusiv de muncă. De această dată, în atenția organelor de control a intrat societatatea Administrarea Patrimoniului Comunei 23 August. Ei bine, nu demult, aici a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a unui angajat. Mai exact, C.S., angajat în funcția de peisagist floristic, în timpul toaletarii vegetației arboricole din comună, și-a tăiat degetele mâinii drepte cu fierăstrăul.

Bărbatul, spitalizat

S-ar părea că bărbatul s-a tăiat destul de serios deoarece, ca urmare a evenimentului acesta a fost transportat și internat în spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Inspectorii ITM, pe fir

Acum, accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către societatea Administrarea Patrimoniului Comunei 23 August în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările și completările ulterioare. După finalizarea cercetării dosarul de cercetare întocmit de comisia numită de catre angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza sau în cazul în care se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzator, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, după caz.

Extras din lege: În ce cazuri anchetele sunt făcute direct de ITM

Conform articolului 29 din Legea nr.319/2006, cercetarea evenimentelor este obligatorie și se efectuează după cum urmează: de către angajator, în cazul evenimentelor care au produs incapacitate temporară de muncă; de către inspectoratele teritoriale de muncă, în cazul evenimentelor care au produs invaliditate evidenta sau confirmată, deces, accidente colective, incidente periculoase, în cazul evenimentelor care au produs incapacitate temporară de muncă lucrătorilor la angajatorii persoane fizice, precum și în situațiile cu persoane date dispărute; de către Inspecția Muncii, în cazul accidentelor colective, generate de unele evenimente deosebite, precum avariile sau exploziile; de către autoritățile de sănătate publică teritoriale, respectiv a municipiului București, în cazul suspiciunilor de boala profesională și a bolilor legate de profesiune. În caz de deces al persoanei accidentate ca urmare a unui eveniment, instituția medico-legală competența este obligată să înainteze inspectoratului teritorial de muncă, în termen de 7 zile de la data decesului, o copie a raportului de constatare medico-legală.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272