REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un angajat SPIT, SHOW cu polițiștii locali din Constanța: a fost PRINS fără bilet în autobuz!

Un angajat SPIT, SHOW cu polițiștii locali din Constanța: a fost PRINS fără bilet în autobuz!

Replica API 14 septembrie 2019 | 00:13 519

Judecat pentru ultraj

Judecat pentru ultraj

Un bărbat din Constanța a fost condamnat la un an și patru luni cu suspendare pentru ultraj, decizia rămânând definitivă în vară, atunci când magistrații Curții de Apel Constanța i-au respins apelul. Este vorba despre faptul că acesta a fost prins călătorind cu autobuzul fără a avea bilet, a refuzat să se legitimeze, iar când a fost condus la sediul Poliției Locale, ar fi fugit și ar fi agresat un polițist local.

Analizând întregul material probator administrat în cauză în faza de urmărire penală, precum și în cursul cercetării judecătorești, sub aspectul infracțiunii de ultraj reținute în sarcina inculpatului, instanța a reținut că, la data de 24.04.2018, în jurul orei 8.00, persoana vătămată (polițist local), în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, la sediul Poliției Locale Constanța, a fost agresat de către un bărbat, prin împingerea acestuia, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale. Fiind audiată în cursul urmăririi penale, persoana vătămată (polițistul local) a declarat că, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, împreună cu colegul său au fost dirijați prin dispeceratul unității să se deplaseze în zona Tomis Nord, întrucât organele de control care efectuau o acțiune pentru depistarea călătorilor fără bilet pe autobuzele RATC, au identificat o persoană care nu posedă bilet de călătorie și care a refuzat să se identifice. Ajunși la fața locului, agenții le-au indicat persoana în cauză. I-au solicitat să se legitimeze, iar din cauza faptului că a refuzat acest lucru, persoana vătămată împreună cu colegul l-au invitat la sediul Poliției Locale Constanța. Inculpatul a refuzat să coopereze, fapt pentru care l-au condus prin constrângere la sediul Poliției, unde i-au solicitat încă o dată să se legitimeze dar inculpatul a refuzat din nou, categoric, potrivit rolii.ro. Ulterior, după ce persoana vătămată a rămas singură cu inculpatul într-o cameră pentru a-l supraveghea până la noi dispoziții, la un moment dat, acesta i-a cerut să-i dea voie să meargă afară la aer, întrucât i s-a făcut rău. L-a însoțit pe acesta până în fața sediului, unde a stat câteva minute și a vorbit la telefon, după care inculpatul a luat-o la fugă. În continuare, persoana vătămată a alergat după acesta, l-a ajuns din urmă după 20 de metri, l-a prins cu mâinile de mâna stângă, inculpatul s-a oprit și i-a spus să îl însoțească la sediu. Acesta a refuzat și a început să se manifeste violent, l-a amenințat cu pumnul că îl lovește, moment în care l-a împins tare cu mâna dreaptă în zona umărului drept, reușind să scape din mâinile sale, persoana vătămată, ca urmare a acestei lovituri, căzând pe partea stângă, lovindu-se în zona genunchiului stâng. Întrucât inculpatul a luat-o din nou la fugă, s-a ridicat și l-a urmărit, somându-l verbal să se oprească, iar la aproximativ 20 de metri inculpatul s-a împiedicat și a căzut. Imediat după acest moment, au venit și colegii săi de la sediu, și împreună l-au condus pe acel individ înapoi la sediul instituției. De cealaltă parte, inculpatul, la audieri, a spus că este angajat la SPIT și că mereu a călătorit fără bilet întrucât există un acord în acest sens. A explicat faptul că este divorțat și că se grăbea în acea zi să-și ia copilul de la școală. Însă, instanța a decis că fapta există, condamnându-l la un an și patru luni cu suspendare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Batman cacaciosul cred ca poti sa ma sugi si daca vrei spune unde vrei sa vin sa vedem ce poti tu sa-mi tai!
0
0
Un episod foarte urat, mai ales ca erau toti protagonistii din aceeasi casa - Primaria municipiului Constanta. Excesul de zel al Politiei Locale este inexplicabil.
0
0
Pentru un roman,dar tuciurii aia din HC cand urca gratis, de ce nu se atinge nimeni de ei?eu, de fiecare data cand vine un controlor, le zic sa controleze tuciuriul de langa mine intai, care ocupa si loc pe scaun, si apoi, dupa ce l-am tinut 10min in scandal, de credea ca a prins un musteriu fara bilet, pe mine, nicidecum pe cioroi, ii bag biletul in fata. A dracu discriminare, cum umbla plosnitele gratis moca unde vor. De ce nu se pune taxarea pe la sofer, ca in microbuze,de ce sa suport eu mirosuri,manele si tiganie?de ce merg astia moca?ca Fagabou refuza taxarea pe la sofer,ca in alte tari
10
0
Nu esti obligat, boss. De fapt, nu trebuie sa bagi nici bilet. Practic, ai voie sa te si caci in autobuz. Poti chiar sa fumezi si sa bei o bere in timp ce-ti faci o laba cu ochii la o liceeana. Poti sa faci orice. Nimeni nu-ti poate face nimic. De aia ii spune democratie, nu-i asa?
9
2
De cand plm sunt obligat sa ma legitimez in fata angajatilor RATC ,sunt cumva politisti si lucreaza part-time la RATC....?!
6
3
Un cretin asta. Marius RUSEN.La fel de nesimtit ca fosta lui familie. Stiu astia cine sunt ei. M aia.
9
0
Marius Rusen
10
1
Cine i personajul de la SPIT?
5
0
trebyuia sa-l omoare pe cacatulo de militian! Daca jegul de fagabou tot a restrictionat accesul autovehiculelor pe drumurile publice, macar sa dea gfratuitate pe transporetul in comun!
5
12
AVEM JUSTITIE dar doar pentru unii
16
0
Un bugetar sarman care nu are bani pt bilet
17
1
Sa pui un cipan sa plateasca o amenda este un act de maxima cruzime. Ii inteleg reactia.
28
2
Domnule xman , vreau sa ti tai gatul in autobuz....legea-mi permite si este de partea mea , vrei sa-ti enumar articole , paragrafe si alte kkturi in care pot sa te omor cu acte in regula ?
5
22
Esti prost rau Xman , politistul M.A.I tot functionar public se numeste , dar cu statut special .
17
13
Domnilor reporteri grija mare la exprimare,controlorii RATC nu sunt organe de control,politistii locali nu sunt agenti de politie ei sunt simpli functionari publici! In ce priveste conducerea la sediul politiei locale chiar daca lg155 din 2010 da acest drept acestora este o incalcare grava a codului penal si constitutiei statutul acestora nepermitand retinerea unei persoane,abuz in serviciu,chiar si pentru 5 minute,motiv pt care in lg 155 specifica cooperarea cu politia singura institutie care te retine 24 ore la cererea procurorului si 30 de zile cu aprobarea instantei!
35
14

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108