Un aparat de zbor din Ucraina s-a prăbușit în România, autoritățile au ținut secret
Un aparat de zbor din Ucraina s-a prăbușit în România, autoritățile au ținut secret
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestUn aparat de zbor de mici dimensiuni din Ucraina a căzut în județul Botoșani. Incidentul a avut loc în urmă cu mai multe luni, dar autoritățile au vorbit despre el acum. Resturile acestuia au fost descoperite pe un teren extravilan de lângă satul Mănăstireni, comuna Unțeni, la data de 29 februarie. Zona este cunoscută de localnici drept „Valea Grajdului”.
Un aparat de zbor din Ucraina a căzut în Botoșani
Autoritățile au ascuns incidentul până acum, cel mai probabil pentru a nu îi speria pe români. Asta, în contextul războiului purtat de Rusia în Ucraina, dar și pe fondul emoției publice generate de cazurile de drone rusești căzute pe teritoriul românesc, care au avut loc în județele Galați, Brăila și Tulcea.
Resturile aparatului de zbor au fost preluate de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.Localnicii n-au înțeles de ce a fost restricționat accesul în perimetrul în care s-a prăbușit aparatul și de ce autoritățile nu vor să dea mai multe informații.
Ce spun localnicii
„În data de 29 februarie, în localitatea Mănăstireni din județul Botoșani a fost găsită în câmp, în apropiere de sat, un aparat de zbor prăbușit. (Autoritățile) au umblat cu mașinile până târziu în noapte. (Autoritățile) nu spun nimic, însă lumea este îngrijorată, mai ales pentru că se zice că obiectul a lăsat groapă”, a declarat un sătean.
Informația, confirmată de un polițist
La scurt timp, informația a fost confirmată și de poliția din județ. Acesta a declarat că aparatul de zbor a fost ridicat de reprezentanții MApN și că cercetările încă nu s-au încheiat.
„Informațiile sunt parțial adevărate. Într-adevăr, a fost găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni pe un teren extravilan din comuna Unțeni, la sfârșitul lunii februarie. A fost ridicat de către reprezentanții MApN și se continuă cercetările pentru a se stabili proveniența și împrejurările în care acesta s-a prăbușit”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani, conform evz.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News