REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.2° Constanța Sâm., 25 Mai 2024
Anul XX Nr. 6740
20.2° Constanța Sâmbătă, 25 Mai 2024 Anul XX Nr. 6740
 

Un aparat de zbor din Ucraina s-a prăbușit în România, autoritățile au ținut secret

Un aparat de zbor din Ucraina s-a prăbușit în România, autoritățile au ținut secret

Virgil STOIAN 16 mai 2024 | 16:50 1304

Un aparat de zbor de mici dimensiuni din Ucraina a căzut în județul Botoșani. Incidentul a avut loc în urmă cu mai multe luni, dar autoritățile au vorbit despre el acum. Resturile acestuia au fost descoperite pe un teren extravilan de lângă satul Mănăstireni, comuna Unțeni, la data de 29 februarie. Zona este cunoscută de localnici drept „Valea Grajdului”.

Un aparat de zbor din Ucraina s-a prabusit in Romania, autoritatile au tinut secret

 Un aparat de zbor din Ucraina a căzut în Botoșani

Autoritățile au ascuns incidentul până acum, cel mai probabil pentru a nu îi speria pe români. Asta, în contextul războiului purtat de Rusia în Ucraina, dar și pe fondul emoției publice generate de cazurile de drone rusești căzute pe teritoriul românesc, care au avut loc în județele Galați, Brăila și Tulcea.

 Resturile aparatului de zbor au fost preluate de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.Localnicii n-au înțeles de ce a fost restricționat accesul în perimetrul în care s-a prăbușit aparatul și de ce autoritățile nu vor să dea mai multe informații.
Ce spun localnicii

„În data de 29 februarie, în localitatea Mănăstireni din județul Botoșani a fost găsită în câmp, în apropiere de sat, un aparat de zbor prăbușit. (Autoritățile) au umblat cu mașinile până târziu în noapte. (Autoritățile) nu spun nimic, însă lumea este îngrijorată, mai ales pentru că se zice că obiectul a lăsat groapă”, a declarat un sătean.

 Informația, confirmată de un polițist

La scurt timp, informația a fost confirmată și de poliția din județ. Acesta a declarat că aparatul de zbor a fost ridicat de reprezentanții MApN și că cercetările încă nu s-au încheiat.

„Informațiile sunt parțial adevărate. Într-adevăr, a fost găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni pe un teren extravilan din comuna Unțeni, la sfârșitul lunii februarie. A fost ridicat de către reprezentanții MApN și se continuă cercetările pentru a se stabili proveniența și împrejurările în care acesta s-a prăbușit”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani, conform evz.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si instalatia patriot ce a pazit ?
2
12
Sa scrieți de unde ați copiat știrea.
8
0
cenzura guvenului lucreaza din greu ei vor ca toti sa vedem la vie en rose ca sa alegem din nou mafia psdnl
12
5
Si pilotul ? Vrajeala de doi bani.
6
6

REPLICA

LOTO

6/49
122631242036
5/49
22232911525
joker
35381872920