REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un avocat din „Baroul lui Bota” trimis în judecată pentru înşelăciune

Un avocat din „Baroul lui Bota” trimis în judecată pentru înşelăciune

Replica API 10 octombrie 2014 | 01:42 706

Pe lista victimelor este şi un poliţist local

Pe lista victimelor este şi un poliţist local

Un avocat din Baroul lui Bota a fost trimis în judecată pentru înşelăciune. Dosarul cu numărul 32042/212/2014 a fost înregistrat la Judecătoria Constanţa pe 8 octombrie, urmând să fie stabilit şi primul termen. Însă, Marian Ionuţ Manea mai apare într-un dosar penal, tot cu obiectul înşelăciune, înregistrat la începutul anului 2014, printre victime aflându-se şi un poliţist local.

Avocatul din „Baroul lui Bota” este judecat pentru înşelăciune într-un alt dosar ce a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa, la data de 8 octombrie. Însă, primul dosar se află la instanţă încă din ianuarie 2014, victime fiind mai multe persoane, între care şi un poliţist local din Constanţa. Potrivit părţilor vătămate, Marian Ionuţ Manea se dă drept avocat, ia banii clienţilor însă nu poate face nimic întrucât nu este primit în sala de judecată. „La mine este vorba de un caz de prin 2010. Mi-a fost recomandat şi nici că m-am prins că nu are calitate de avocat, că nu poate intra în sala de judecată. I-am dat onorariul de 1.000 de lei şi am fost înşelat. Atunci i-am spus că depun plângere penală şi mi-a spus că nu am decât. Când a văzut că nu glumesc, a venit, a zis că-mi dă banii înapoi, numai să-mi retrag plângerea. Nu vreau să fac aşa ceva, vreau să rezolv pe cale legală. Procesul este pe rol, pe 3 octombrie am avut înfăţişare”, a declarat, pentru „Replica”, una dintre victime. Din câte se pare, cum un nou dosar penal a răsărit, Marian Ionuţ Manea a mai recurs la astfel de înşelăciuni. Însă, el susţine sus şi tare că este avocat, postând pe internet, pe site-uri de avocatură: “Sunt avocat în baroul constituţional şi nu îmi puteţi interzice să intru în sala de judecată . Vizitaţi site-ul www.bota.ro , secţiunea tabloul avocaţilor şi veţi găsi următoarele date: Manea Marian - Ionuţ - avocat stagiar, înscris în Baroul Constanţa la data de 11.10.2007, cu sediul profesional în Hârşova, strada Revoluţiei, nr. 39, bl. A1, sc. B, et. 1, ap. 1, judeţul Constanţa, prin cabinet de avocat, având dreptul de a pune concluzii la judecătorii”, spunea el la finele lunii ianuarie anul curent. Baroul lui Bota, condus de avocatul Pompiliu Bota, este cunoscut ca un „barou paralel” intrând de mai multe ori în conflict cu lumea magistraţilor. De aici au izbucnit mai multe războaie, preşedintele UNBR, Pompiliu Bota, ajungând chiar şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Acesta se declară, însă, „o victimă a câtorva magistraţi din România care i-au facut dosare şi l-au condamnat pentru practicarea ilegală a profesiei de avocat în pofida existenţei a numeroase achitări şi sute de hotărâri judecătoreşti definitive, care atestă că avocaţii din structurile sale practică legal avocatura”, potrivit eurojust.ro.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367