REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un AVOCAT vrea ca în BAROUL Constanța să fie INTERZISE COLINDELE

Un AVOCAT vrea ca în BAROUL Constanța să fie INTERZISE COLINDELE

Replica API 18 ianuarie 2021 | 00:29 5778

Nuri Chespedin, un avocat din Medgidia, a solicitat, printr-o ordonanță prezidențială, obligarea Baroului Constanța la încetarea difuzării muzicii religioase în perioada sărbătorilor creștine în incinta clădirii Baroului și la plata cheltuielilor de judecată. După ce în primă instanță Judecătoria a respins cererea de chemare în judecată ca fiind neîntemeiată, Nuri C. a depus apel în data de 24 decembrie 2020, la acea dată Baroul fiind deja închis.

Nuri Chespedin, în susținerea cererii sale, a arătat că ”Nimeni nu poate fi constrâns să adopte ori să adere la o credință religioasă, contrar convingerilor sale" Reclamantul a precizat că este avocat, iar în clădire vin și alți clienți care plătesc taxa de timbru sau merg la xerox, fără să meargă neapărat la avocați. Ascultând muzica religioasă creștină își închipuie că au intrat în biserică. Menționează că musulmanii nu au pus pe pereți înscrisuri din Coran, întrebându-se de ce creștinii le impun muzica lor bisericească. Se susține că, credința e intimă, personală, nu se trâmbițează, nu se face larmă cu toba.

Baroul Constanța

Ce a spus Baroul Constanța

Baroul Constanța a invocat excepția lipsei de interes și a solicitat respingerea apelului ca nefondat. Prin apelul formulat se solicita schimbarea în tot a sentinței atacate, în sensul obligării intimatei la încetarea difuzării muzicii religioase în perioada sărbătorilor creștine în incinta clădirii Baroului. În data de 24.12.2020 a fost înregistrat apelul însă, începând cu acea dată incinta Baroului a fost închisă, nefiind program cu publicul, astfel încât formularea unei căi de atac, deși clădirea Baroului era închisă este în mod vădit lipsită de un interes actual. De asemenea, interesul trebuie sa fie unul personal, însa Nuri C. nu este avocat în activitate, astfel încât nu are niciun motiv pertinent pentru a sta în incinta clădirii Baroului Constanța. Totodată, în incinta clădirii Baroului Constanța au fost difuzate doar colinde în engleză, așa cum se găsesc în orice centru comercial, specifice Crăciunului, dar fără încărcătură religioasă, însa aceste aspecte sunt de prisos raportat la cele menționate anterior.

Ce a spus instanța

Întrucât acțiunea reclamantului apelant are ca obiect obligarea pârâtului să înceteze a difuza muzică cu caracter religios în sediul Baroului în perioada sărbătorilor de Crăciun, ceea ce presupune intervalul de până la data de 27 decembrie 2020, promovarea căii de atac a apelului împotriva soluției dată de judecătorie de respingere a cererii de ordonanță președințială este lipsită de interes încă de la data formulării cererii de apel, considerent pentru care excepția invocată de intimat va fi admisă cu consecința respingerii, ca lipsit de interes, a apelului declarat de apelantul reclamant. Instanța a respins ca lipsit de interes, apelul declarat de apelantul reclamant Nuri C. împotriva Baroului Constanța. Decizia este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e un subiect breaking news ! Mi se rupe mie belita de ce vrea dementul asta sa i iau in carici reclamatiile , sa i iau pe carici pe aia care n au loc de altii nu conteaza ca sunt tatari romani sau maoari! Intre timp astia vor sa ne bage cip in noi ca noi suntem alfa nation ib lume si vor sa subjuge astia romania clar e mana lu bill gates si a lu soros! Frumoasa tara pacat ca i locuita!
1
1
Sorcova vesela, spitalul...
8
0
Se vede treaba ca tu esti un constantean din muntii Pindului. Iti tresare pipota cand auzi de oi si de ciobanie?
4
0
Dutescu ana maria sifonul din baroul constanta
11
1
Am avut colegi de facultate turci, tatari ,ne-am inteles bine si am ramas prieteni,amici chiar dupa 35 de ani! Un imbecil nu reprezinta turcii sau tatarii care sunt OK,sunt oameni la locul lor, de toata isprava! Daca lui nu-i convine, sa ne lase,sa se duca unde vrea el!
6
1
Eu cer ca in tribunal homalaii judekatori sa fie inkulati cu pickamerul !
2
2
Nu e tatar..e machedon imputit
7
5
Sa faca o actiune in instanta sa ajute un amarat caruia i-au fost incalcate drepturile, sau sa ofere consultanta gratuita o data pe luna asa cum fac multe firme de avocatura,n-ai sa vezi.Someri sa va vad pe toti caci nebun e cel care apeleaza la aceasta breasla cor--ta,care face trafic de influenta pt a se razbuna daca nu-i convine ceva,se cred judecatori,ei stabilesc cine castiga un proces. Fugiti de aceasta etnie cat puteti. Si de piata grivitei.Va veti nenoroci. Incalca secretul profesional nepasatori,nu generalizez, dar..
9
2
sunt capatzanos de miel si am pula belita ! Mai sunt si Megidiot !
7
4
Ce ai ma turcule sau tatar ce esti,te-au constrans romani prin colindele lor traditionale sa treci la crestinism sau ura ta fata de crestini este atat de mare ca tu si alti cativa minoritari vreti sa le impuneti romanilor majoritari sa uite de credinta lor pentru ca te zgaraie pe tine pe creer.Mai avocatule intr-o democratie minoritatea are drepturi dar nu face legea pentru majoritari ci se supune majoritati,asa ca esti liber poti sa pleci in alta tara daca in Romania ti se pare ca iti sunt incalce drepturile.
16
2
....unde esti tu Tepes Doamne...
12
2
In sediul Baroului in perioada sarbatorilor au fost difuzate doar colinde in limba engleza la fel ca intr-un centru comercial. Ce, se astepta sa castige in instanta ca apoi sa se judece si cu magazinele? Mai mult acest om nu mai are dreptul de a profesa, este suspendat din activitate
17
0
De zgarcit ce este sa nu dea bani la colindatori.
18
1
Pentru meseriasii care ii numesc pe tatari cap de oaie as vrea sa va amintesc ca romanii sunt de fapt numiti ciobani, adica mucani.
9
21
Chiar este din constanta,il jignesti daca spui ca este din Cobadin,cu medgidia nu are nicio tangenta.Este suspendat ca nu si-a platit taxele,dar nu conteaza.
8
4
Ce te mai plictisesti nuri, daca ai timp de asa mari...actiuni in instanta..ha, ha !
17
0
Imi cer scuze pentru greseli, am scris de pe telefon in graba! O zi frumoasa!
10
0
Idiotul asta e de la medgidia nu de la Constanta, e un cretinoid retardat daca are iesiri de astea! Si aatia care zic ca au o relatie buna cu tatarii sunteti falsi pt ca imediat au iesit din voi termenele cap de oaie etc! Totuai eu aunt tanar am 25 de ani dar pana acum nu si a lernis nimeni sa ma faca cap de oaie fata in fata, pt ca nu au de ce! Respect Romania si respect romanii!
27
2
Noi nu comentam ca muezinul cinta in centrul Constantei. Chestie de educatie.
21
1
care avocat?acest individ este suspendat din barou, pentru cei care nu stiu.o colega
27
0
Motivul este ca la Barou se iau banii NU se dau...
21
0
La prapadul planetar pe care - l traim lipsea un confict interetnic ,pacat de scoala pe care ai facut- o ,mansarda e tot goala .
17
1
Nu injurati intreaga etnie pentru un dobitoc care a tras pesmet pe nas. Cu totii avem vecini, cunostinte, amici, prieteni tatari si turci si stim ca sunt oameni ok. Asta e un acraniat pe care l-a batut tac'su cu damigeana-n cap cand era mic si-a ramas cu sechele.
41
2
asta si asa nu aude bine la varsta lui,ar fi bine sa stea acasa sa i cante hogea la ureche!
13
1
De aceea orasul asta nu o sa se mai faca bine niciodata. Multi idioti de genul asta. Colindati-ar popa de jur imprejur. Si mai sunt inca o gasca de derbedei care vor ca machedonimea sa fie minoritate. Toti nebunii aici s-au strans
11
4
Spaga e permisa in continuare...
10
1
Masallah, laudabila actiune.
7
28
asta este semanul dat de loserii conducatori UE, la procesul de islamizare a Europei. se gaseste cate un idiot sa incerce marea cu degetul, poate merge si aici. mai sunt oaze de blocare a acestui proces, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, dar nu stie cat vor rezista si ele la presiunea UE.
11
1
E un prost !
17
0
Asta merita sa puna vecinii colinde in fiecare zi a anului. Sa opreasca difuzoarele de la geamie.
22
1
Lasa ca nu o sa mai apucati voi colinde la barou, ca o sa stati acasa, sunteti prea multi ! Cunosc destui avocati someri...
14
2
Da sa va iau rasa in pwla, mergeti la voi in Mongolia, ca acolo nu va deranjeaza nimeni, oameni fara tara ce sunteti
21
11
Cand zbiara ala din minaret de parca i au luat scara sa coboare e bine, bai bidon turtit ?
29
4
si la mine in cartier se aude rugaciunea de la geamie .nu ma deranjeaza pt ca stiu ca sunt vecinii musulmani ,cu care avem o legatura fireasca ,trebuie sa ne respectam unii pe altii.dar tu cap de oaie ,vrei sa nu auzi colinde .bun ,stai acasa ,puneti dopuri.pleaca din RO,..sunt multe variante ..behehe
44
4
De-acum incolo sa nu se mai difuzeze rugaciunile musulmane prin difuzoare la geamii. Futu-te-n gura de cap de oaie...te plictisesti? Dar cu ce te deranjeaza pe tine colindele?
51
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367