rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 6 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Un AVOCAT vrea ca în BAROUL Constanța să fie INTERZISE COLINDELE

Nuri Chespedin, un avocat din Medgidia, a solicitat, printr-o ordonanță prezidențială, obligarea Baroului Constanța la încetarea difuzării muzicii religioase în perioada sărbătorilor creștine în incinta clădirii Baroului și la plata cheltuielilor de judecată. După ce în primă instanță Judecătoria a respins cererea de chemare în judecată ca fiind neîntemeiată, Nuri C. a depus apel în data de 24 decembrie 2020, la acea dată Baroul fiind deja închis.

Nuri Chespedin, în susținerea cererii sale, a arătat că ”Nimeni nu poate fi constrâns să adopte ori să adere la o credință religioasă, contrar convingerilor sale" Reclamantul a precizat că este avocat, iar în clădire vin și alți clienți care plătesc taxa de timbru sau merg la xerox, fără să meargă neapărat la avocați. Ascultând muzica religioasă creștină își închipuie că au intrat în biserică. Menționează că musulmanii nu au pus pe pereți înscrisuri din Coran, întrebându-se de ce creștinii le impun muzica lor bisericească. Se susține că, credința e intimă, personală, nu se trâmbițează, nu se face larmă cu toba.

Baroul Constanța

Ce a spus Baroul Constanța

Baroul Constanța a invocat excepția lipsei de interes și a solicitat respingerea apelului ca nefondat. Prin apelul formulat se solicita schimbarea în tot a sentinței atacate, în sensul obligării intimatei la încetarea difuzării muzicii religioase în perioada sărbătorilor creștine în incinta clădirii Baroului. În data de 24.12.2020 a fost înregistrat apelul însă, începând cu acea dată incinta Baroului a fost închisă, nefiind program cu publicul, astfel încât formularea unei căi de atac, deși clădirea Baroului era închisă este în mod vădit lipsită de un interes actual. De asemenea, interesul trebuie sa fie unul personal, însa Nuri C. nu este avocat în activitate, astfel încât nu are niciun motiv pertinent pentru a sta în incinta clădirii Baroului Constanța. Totodată, în incinta clădirii Baroului Constanța au fost difuzate doar colinde în engleză, așa cum se găsesc în orice centru comercial, specifice Crăciunului, dar fără încărcătură religioasă, însa aceste aspecte sunt de prisos raportat la cele menționate anterior.

Ce a spus instanța

Întrucât acțiunea reclamantului apelant are ca obiect obligarea pârâtului să înceteze a difuza muzică cu caracter religios în sediul Baroului în perioada sărbătorilor de Crăciun, ceea ce presupune intervalul de până la data de 27 decembrie 2020, promovarea căii de atac a apelului împotriva soluției dată de judecătorie de respingere a cererii de ordonanță președințială este lipsită de interes încă de la data formulării cererii de apel, considerent pentru care excepția invocată de intimat va fi admisă cu consecința respingerii, ca lipsit de interes, a apelului declarat de apelantul reclamant. Instanța a respins ca lipsit de interes, apelul declarat de apelantul reclamant Nuri C. împotriva Baroului Constanța. Decizia este definitivă.

Virgil STOIAN

luni, 18 ianuarie 20213749
Comentarii

11Milmoi(18 ian 23:14)
Asta e un subiect breaking news ! Mi se rupe mie belita de ce vrea dementul asta sa i iau in carici reclamatiile , sa i iau pe carici pe aia care n au loc de altii nu conteaza ca sunt tatari romani sau maoari! Intre timp astia vor sa ne bage cip in noi ca noi suntem alfa nation ib lume si vor sa subjuge astia romania clar e mana lu bill gates si a lu soros! Frumoasa tara pacat ca i locuita!
08radu(18 ian 22:53)
Sorcova vesela, spitalul...
04@12:02(18 ian 22:43)
Se vede treaba ca tu esti un constantean din muntii Pindului. Iti tresare pipota cand auzi de oi si de ciobanie?
09Roto(18 ian 22:27)
Dutescu ana maria sifonul din baroul constanta
16Titi(18 ian 20:04)
Am avut colegi de facultate turci, tatari ,ne-am inteles bine si am ramas prieteni,amici chiar dupa 35 de ani! Un imbecil nu reprezinta turcii sau tatarii care sunt OK,sunt oameni la locul lor, de toata isprava! Daca lui nu-i convine, sa ne lase,sa se duca unde vrea el!
21Adri(18 ian 19:42)
Eu cer ca in tribunal homalaii judekatori sa fie inkulati cu pickamerul !
46Jan(18 ian 17:50)
Nu e tatar..e machedon imputit
19Iau bani de la cele 2 parti ?!(18 ian 16:42)
Sa faca o actiune in instanta sa ajute un amarat caruia i-au fost incalcate drepturile, sau sa ofere consultanta gratuita o data pe luna asa cum fac multe firme de avocatura,n-ai sa vezi.Someri sa va vad pe toti caci nebun e cel care apeleaza la aceasta breasla cor--ta,care face trafic de influenta pt a se razbuna daca nu-i convine ceva,se cred judecatori,ei stabilesc cine castiga un proces. Fugiti de aceasta etnie cat puteti. Si de piata grivitei.Va veti nenoroci. Incalca secretul profesional nepasatori,nu generalizez, dar..
37turc sau tatar(18 ian 16:38)
sunt capatzanos de miel si am pula belita ! Mai sunt si Megidiot !
116Escu(18 ian 15:10)
Ce ai ma turcule sau tatar ce esti,te-au constrans romani prin colindele lor traditionale sa treci la crestinism sau ura ta fata de crestini este atat de mare ca tu si alti cativa minoritari vreti sa le impuneti romanilor majoritari sa uite de credinta lor pentru ca te zgaraie pe tine pe creer.Mai avocatule intr-o democratie minoritatea are drepturi dar nu face legea pentru majoritari ci se supune majoritati,asa ca esti liber poti sa pleci in alta tara daca in Romania ti se pare ca iti sunt incalce drepturile.
212Gigi(18 ian 14:40)
....unde esti tu Tepes Doamne...
016Constantean(18 ian 14:39)
In sediul Baroului in perioada sarbatorilor au fost difuzate doar colinde in limba engleza la fel ca intr-un centru comercial. Ce, se astepta sa castige in instanta ca apoi sa se judece si cu magazinele? Mai mult acest om nu mai are dreptul de a profesa, este suspendat din activitate
118Baroul(18 ian 12:35)
De zgarcit ce este sa nu dea bani la colindatori.
218Constantean(18 ian 12:02)
Pentru meseriasii care ii numesc pe tatari cap de oaie as vrea sa va amintesc ca romanii sunt de fapt numiti ciobani, adica mucani.
48Gengiz(18 ian 11:11)
Chiar este din constanta,il jignesti daca spui ca este din Cobadin,cu medgidia nu are nicio tangenta.Este suspendat ca nu si-a platit taxele,dar nu conteaza.
017Enache(18 ian 10:34)
Ce te mai plictisesti nuri, daca ai timp de asa mari...actiuni in instanta..ha, ha !
010Tatar(18 ian 10:20)
Imi cer scuze pentru greseli, am scris de pe telefon in graba! O zi frumoasa!
127Tatar(18 ian 10:18)
Idiotul asta e de la medgidia nu de la Constanta, e un cretinoid retardat daca are iesiri de astea! Si aatia care zic ca au o relatie buna cu tatarii sunteti falsi pt ca imediat au iesit din voi termenele cap de oaie etc! Totuai eu aunt tanar am 25 de ani dar pana acum nu si a lernis nimeni sa ma faca cap de oaie fata in fata, pt ca nu au de ce! Respect Romania si respect romanii!
120muezin(18 ian 09:57)
Noi nu comentam ca muezinul cinta in centrul Constantei. Chestie de educatie.
025alina(18 ian 09:50)
care avocat?acest individ este suspendat din barou, pentru cei care nu stiu.o colega
020Oaia colindatoare(18 ian 09:44)
Motivul este ca la Barou se iau banii NU se dau...
116Rusine(18 ian 08:52)
La prapadul planetar pe care - l traim lipsea un confict interetnic ,pacat de scoala pe care ai facut- o ,mansarda e tot goala .
140Gelu Antigelu(18 ian 08:52)
Nu injurati intreaga etnie pentru un dobitoc care a tras pesmet pe nas. Cu totii avem vecini, cunostinte, amici, prieteni tatari si turci si stim ca sunt oameni ok. Asta e un acraniat pe care l-a batut tac'su cu damigeana-n cap cand era mic si-a ramas cu sechele.
111nuri(18 ian 08:45)
asta si asa nu aude bine la varsta lui,ar fi bine sa stea acasa sa i cante hogea la ureche!
210Dan(18 ian 08:38)
De aceea orasul asta nu o sa se mai faca bine niciodata. Multi idioti de genul asta. Colindati-ar popa de jur imprejur. Si mai sunt inca o gasca de derbedei care vor ca machedonimea sa fie minoritate. Toti nebunii aici s-au strans
19klm(18 ian 08:33)
Spaga e permisa in continuare...
267gentimir ahmed(18 ian 08:33)
Masallah, laudabila actiune.
110patetic avocatel(18 ian 08:29)
asta este semanul dat de loserii conducatori UE, la procesul de islamizare a Europei. se gaseste cate un idiot sa incerce marea cu degetul, poate merge si aici. mai sunt oaze de blocare a acestui proces, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, dar nu stie cat vor rezista si ele la presiunea UE.
016Ozghiun(18 ian 08:29)
E un prost !
121Aurelian(18 ian 08:12)
Asta merita sa puna vecinii colinde in fiecare zi a anului. Sa opreasca difuzoarele de la geamie.
213baro(18 ian 07:46)
Lasa ca nu o sa mai apucati voi colinde la barou, ca o sa stati acasa, sunteti prea multi ! Cunosc destui avocati someri...
1120Coco(18 ian 07:04)
Da sa va iau rasa in pwla, mergeti la voi in Mongolia, ca acolo nu va deranjeaza nimeni, oameni fara tara ce sunteti
328Scara(18 ian 06:35)
Cand zbiara ala din minaret de parca i au luat scara sa coboare e bine, bai bidon turtit ?
443te ai trezit tu cap de berbec(18 ian 01:54)
si la mine in cartier se aude rugaciunea de la geamie .nu ma deranjeaza pt ca stiu ca sunt vecinii musulmani ,cu care avem o legatura fireasca ,trebuie sa ne respectam unii pe altii.dar tu cap de oaie ,vrei sa nu auzi colinde .bun ,stai acasa ,puneti dopuri.pleaca din RO,..sunt multe variante ..behehe
949Geamiile pe mute(18 ian 00:34)
De-acum incolo sa nu se mai difuzeze rugaciunile musulmane prin difuzoare la geamii. Futu-te-n gura de cap de oaie...te plictisesti? Dar cu ce te deranjeaza pe tine colindele?
mai mult...Replica
6 mar 01:02ReplicaÎn București, 5 lei/h PARCAREA în BURICUL târgului, în weekend este GRATIS

De ce vom avea parcări cu plată la Constanța? Ca să fim în pas cu celelalte orașe, să descongestionăm traficul...464

6 mar 23:33ReplicaFratele lui MUHSCINĂ mai are un pic și COBOARĂ ca boierul la PLAJĂ, cu voia lui FĂGĂDĂU725
6 mar 00:38ReplicaFără SLUJBĂ de ÎNVIERE și anul acesta, ... virusul UMBLĂ mai mult noaptea417
6 mar 23:40ReplicaO FIRMĂ din CONSTANȚA repară o NAVĂ de SEMNALIZARE la GALAȚI

O firmă din Constanța a prins contractul oferit de Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați pentru...268

6 mar 00:59ReplicaÎntâmpinăm venirea primăverii ACASĂ la Maurer Residence Constanța271
6 mar 00:01ReplicaSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene189
6 mar 00:28ReplicaFost CANDIDAT la Consiliul Local Limanu, CONDAMNAT PENTRU DELAPIDARE

Minodora Mioara Sârbescu a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală şi...246

6 mar 23:42ReplicaOFICIUL POȘTAL 3, de pe MAMAIA, va avea un VECIN cu 6 etaje296
6 mar 00:54ReplicaPETRECERI de 8 MARTIE, cu POLIȚIA la ușă518
6 mar 00:18ReplicaLacul TĂBĂCĂRIE ar putea INTRA în proces de REABILITARE

Situația lacului Tăbăcărie este una critică. Acesta ar trebui să fie un simbol al municipiului Constanța, însă...248

6 mar 23:50ReplicaIMAGINI cu intervenția polițiștilor în apartamentul în care a IZBUCNIT incendiul, în zona City673
6 mar 00:17ReplicaMITROI amenajează mai multe spații VERZI, la VALU lui TRAIAN222
Vremea
8.6°8.6° - 9.3° sâmbătă, 6 martie 2021
ConstanțaUmiditate: 59%
Vânt: 6.16 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/497213619116
5/401152863630
joker35615131619
Horoscop
mai mult...SPSportRT
6 mar 00:38SportWTA Doha: Monica Niculescu și Jelena Ostapenko, învinse în finala probei de dublu

Perechea Monica Niculescu/Jelena Ostapenko (România/Letonia) a fost învinsă, vineri, în finala probei de dublu din...134

6 mar 00:00SportCE Atletism (indoor): Florentina Iuşco s-a calificat în finală la săritura în lungime

Sportiva română Florentina Iuşco s-a calificat în finala probei de săritură în lungime, la Campionatele Europene...132

6 mar 00:00SportAdrian Vasile, antrenor la CSM București pentru încă două sezoane

CSM Bucureşti a anunţat, vineri, că antrenorul echipei feminine de handbal a clubului, Adrian Vasile, şi-a prelungit...135

6 mar 00:28SportFotbal - Liga I: FC Viitorul - FC Academica Clinceni 1-1

FC Viitorul Constanţa a terminat la egalitate cu Academica Clinceni, 1-1 (0-1), vineri seara, pe teren propriu,...169

Local
6 mar 00:27LocalRazii la trecerile la nivel cu calea ferată

În zilele de 2 și 4 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pe linia prevenirii...396

6 mar 00:28LocalBĂRBAT de 32 de ani, REŢINUT pentru VIOL

în data de 05.03.2021, propunere de arestare preventivă pentru 30 zile a inculpatului O.C.G., în vârstă de 32 ani,...339

6 mar 00:28LocalATENȚIE, constănțeni! 36 de vehicule vor fi RIDICATE de POLIȚIA LOCALĂ

1576

6 mar 00:27LocalIndividul care a AVARIAT 10 MAȘINI în POARTA 6, în AREST PREVENTIV

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat, pe 4 martie, un bărbat, de 48 de ani, pe...411

6 mar 00:27LocalBărbat, SĂLTAT de POLIŢIŞTI pentru infracţiuni de CONTRABANDĂ

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat, pe 4 martie, un bărbat de 64 de ani pe...387

6 mar 00:27LocalBĂGAT în PUȘCĂRIE pentru FURT CALIFICAT

La data de 4 martie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian au identificat un bărbat, de 54...400

6 mar 00:26LocalCOVID-19: 101 de NOI CAZURI de INFECTARE la Constanţa, 4342 la nivelul întregii ţări

Pe teritoriul României, până vineri, 5 martie, au fost confirmate 820.931 de cazuri de persoane infectate cu noul...897

6 mar 00:26LocalTrei TINERI, prinşi în timp ce încercau să dea o SPARGERE la PROFI

Direcția Generală Poliția Locală acționează constant pentru menținerea ordinii și liniștii publice și pentru...748

6 mar 00:26LocalBărbaţi, PRINŞI de POLIŢIŞTI în timp ce TRANSPORTAU un STURION de 140 de kilograme

885

Politică
6 mar 00:10PoliticăCîmpeanu: 50% din profesorii care vin la ore ar urma să fie vaccinați până săptămâna viitoare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri la Antena 3 că dacă se menține actualul ritm de vaccinare a...225

6 mar 00:10PoliticăMinistrul Muncii: Vom dubla personalul din casele de pensii pe o perioadă

Personalul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP) se va dubla în perioada imediat următoare, a declarat, vineri, la...332

6 mar 00:10PoliticăMAE: Toate persoanele care sosesc în Republica Moldova vor sta în izolare 14 zile

237

6 mar 00:11PoliticăRaluca Turcan: Şcoala online şi lipsa socializării au afectat foarte mult copiii

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat, vineri, la Botoşani, că şcoala online şi lipsa...273

6 mar 00:11PoliticăElena Udrea poate să plece din ţară. Instanţa respinge cererea DNA de plasare sub control judiciar

Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri cererea DNA privind plasarea fostului ministru Elena Udrea sub control...371

6 mar 22:13PoliticăCîmpeanu: Titularizarea, pe perioadă determinată. Toate posturile de director, scoase la concurs

699

Interviuri
4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

Un subiect amplu dezbătut în aceste zile, la nivel local, este, fără doar si poate, cel al parcărilor. Un...4084

3 mar 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Dacă vom fi ATENȚI, putem sta la o TERASĂ de PAȘTE! Video

Prefectul Silviu Iulian Coșa a fost prezent în studioul Replica de Constanța, iar în cadrul interviului a vorbit...1544

26 feb 00:06InterviuriCHELARU, primarul din Năvodari: NU avem BUGET, dar toată lumea vrea proiecte NOI! Video!

1857

26 feb 23:57InterviuriTeo HIRA, directorul RAEDPP: Am preluat o NAVĂ BLOCATĂ pe un banc de nisip, cu un management DEFECTUOS! Video

Încă de când a preluat conducerea RAEDP Constanța, directorul Teo Hira și-a propus să aducă Regia la un alt...3139

9 feb 00:07InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna POARTA ALBĂ în ORAȘ! Video

Vasile Delicoti, primarul din Poarta Albă, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, prin intermediul...3595

9 feb 00:07InterviuriCîrjaliu, primarul din AGIGEA: Ciobanu de la USR-PLUS, un MINCINOS care a FUGIT din Ucraina! Video

4497

Monden
6 mar 00:00MondenDemi Moore s-a pozat nemachiată pentru a demonstra că nu și-a operat pomeții

Arată foarte bine pentru vârsta ei! Demi Moore a pus o poză de ultimă oră pe o reţea socială ca să se vadă că...168

6 mar 00:00MondenSăptămâna Modei de la Paris: Colecţii pline de culoare pentru a sfida tristeţea pandemiei

Cu sau fără coronavirus, sezonul de modă toamnă-iarnă va fi plin de culoare cum au demonstrat firmele Loewe şi...141

6 mar 00:00MondenMeghan Markle sugerează că Palatul Buckingham ''răspândeşte minciuni'' despre ea

138

6 mar 00:00MondenInterviul şoc acordat de Lady Di în 1995: Poliţia britanică a decis să nu demareze o anchetă

Poliţia britanică a anunţat joi că nu va deschide o anchetă care să investigheze interviul şoc acordat în 1995...152

6 mar 00:00MondenBerlinala2021: Palmaresul competiţiei oficiale şi al secţiunii Encounters

Lungmetrajul ''Babardeală cu bucluc sau porno balamuc'', de Radu Jude, coproducţie România- Luxemburg-Croaţia-Cehia,...131

6 mar 00:00MondenGOYA 2021: Premiile cinematografiei spaniole vor fi decernate pe 6 martie

137

Mapamond
6 mar 00:00MapamondAtac cu cuţitul în Suedia: Suspectul, plasat în detenţie

Justiţia suedeză a dispus vineri plasarea în detenţie provizorie a unui tânăr afgan de 22 de ani suspectat că a...152

6 mar 00:00MapamondCoronavirus: OLAF a identificat tentative de fraudă cu vaccinuri în valoare de 14 miliarde de euro

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), organism al Uniunii Europene, a informat joi că 12 state membre au...143

6 mar 00:00MapamondSUA: Consilierii guvernatorului statului New York au falsificat un raport despre decesele în căminele de bătrâni

136

6 mar 00:00MapamondPapa Francisc foloseşte o maşină blindată pentru deplasările sale în Irak

Papa Francisc foloseşte din motive de securitate o maşină blindată pentru deplasările sale în Irak, ceea ce nu...141

6 mar 00:00MapamondCoronavirus: Echipa OMS care a anchetat la Wuhan nu va da publicităţii concluzii provizorii

Echipa de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care a anchetat în ianuarie originile pandemiei de...133

6 mar 00:00MapamondCoronavirus: Cu sistemul sanitar copleşit, Republica Cehă cere altor ţări să-i preia pacienţii

140

Sănătate
6 mar 00:00SănătateReumatismul articular acut sau febra reumatică – simptome și tratament

Reumatismul articular acut (febra reumatică) este o boală care debutează după trei săptămâni de la o infecție...126

6 mar 00:00SănătateLeușteanul: ce efecte benefice are acest condiment?

Leușteanul este o plantă perenă nativă regiunii mediteraneene a Europei de Sud și face parte din familia...135

6 mar 00:00SănătateNuci şi migdale: beneficii şi valori nutriţionale

129

6 mar 00:00Sănătate15 alimente care scad pofta de mâncare

Îți este foame, dar încerci să slăbești? Suplimentele, sucurile sau antrenamentele fizice sunt principalele...132

6 mar 00:00SănătateDemența: cum o poți preveni?

Demența este un termen umbrelă pentru pierderea progresivă și cronică a funcțiilor mentale. Ea nu este o boală...136

6 mar 00:00SănătateCimbrul, planta cu efecte curative

Folosești cimbrul în bucătărie, mai ales la preparatele tradiționale, însă ai privit vreodată această plantă...144

6 mar 00:00SănătateStudiu: Consumul de alimente bogate în grăsimi saturate scade atenția și concentrarea

Consumul de grăsimi saturate este cunoscut pentru multiplele riscuri de sănătate, inclusiv obezitate și afecțiuni...134

6 mar 00:00SănătateDietă mediteraneană, mai bună decât alte regimuri pentru sănătatea inimii?

Bolile cardiovasculare sunt responsabile de mai bine de 30% din numărul total de decese la nivel mondial potrivit OMS...130

6 mar 00:00SănătateExamenul coproparazitologic: recoltare și când se recomandă

121

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT