1.7° Constanța Sâm., 28 Ian. 2023
Anul XX Nr. 6257
1.7° Constanța Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 Anul XX Nr. 6257

Un bărbat a făcut un test de sarcină în glumă și acest lucru i-a salvat viața

A.F. 22 noiembrie 2022 | 00:00 375

Un bărbat a făcut un test de sarcină în glumă. Nu știa că acest lucru îi va salva viața Totul a început ca o glumă în 2015, când, după ce a făcut un test de sarcină masculin și a descoperit că „era însărcinat”, un bărbat a accesat comunitatea online Reddit și a împărtășit o benzi desenate digitală în care se bate joc de descoperirea sa.

Dar peste 1.500 dintre colegii săi Reddit au văzut dincolo de umor și au lăsat de fapt comentarii îngrijorate.

Un bărbat a făcut un test de sarcină în glumă. Nu știa că acest lucru îi va salva viața

Ce știau ei despre rezultatele eronate pe care el nu le știa? Un test de sarcină masculin pozitiv este de fapt un lucru înfricoșător pentru un bărbat. Nu, nu înseamnă că „e însărcinat”, înseamnă doar că se întâmplă ceva mai sinistru pe care trebuie să-l verifice imediat.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Acum, urina pe un băț poate fi revelatoare pentru ambele sexe, deoarece poate indica sarcina pentru femei și cancer pentru bărbați.

Un utilizator Reddit, CappnPoopdeck, a postat o „comic cu furie” care înfățișa un bărbat care, în glumă, a făcut un test de sarcină nefolosit lăsat în urmă de fosta lui iubită. În mod ciudat, testul a ieșit pozitiv.

Rezultatul testului nu a fost de râs pentru alți Redditors. S-au grăbit să-l avertizeze că rezultatul pozitiv al testului de sarcină ar putea fi un semn de cancer testicular.

„Dacă acest lucru este adevărat, ar trebui să vă verificați pentru cancer testicular. Serios. Google it”, se afirmă unul dintre cele peste 1.500 de comentarii la postare.

Mai mult de atât, bărbatul a fost sfătuit să-și programeze imediat o întâlnire cu medicul său.

Cum funcționează testele și ce analizează?

Testele de sarcină funcționează prin determinarea nivelurilor de gonadotropină corionică beta-umană (hCG) în urină. Aceasta indică dacă o femeie este însărcinată sau nu.

Dar „se dovedește că un număr destul de mare de cancere testiculare produc același hormon”, a spus medicul oncolog Mark Pomerantz, potrivit yourtango.com. „Există foarte puține lucruri în organism care produc beta hCG, iar cancerul testicular este unul dintre ele.”

CappnPoopdeck a postat o actualizare sub forma unei alte benzi desenate. Al doilea comic spunea că bărbatul care a făcut testul de sarcină era un prieten neidentificat. Prietenul său ar fi vizitat medicii care au găsit o mică tumoare în testiculul drept al bărbatului.

Din fericire, tumoarea a fost descoperită foarte devreme, dar cel mai probabil prietenul a pierdut testiculul, potrivit actualizării. Dar pentru că a făcut testul de sarcină, a fost alertat de timpuriu despre cancerul său testicular și, ca și în cazul tuturor cancerelor, cel mai bine este să-l surprindă în stadiile inițiale.

Dr. Christopher Wood, președintele de urologie la Universitatea din Texas MD Anderson Cancer Center a spus că un nodul nedureros este de obicei primul semn al cancerului testicular. El recomandă bărbaților să efectueze autoexaminări lunare, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
494234281137
5/49
288635422
joker
44191422011