REPLICA ONLINE CONSTANTA

23° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Un bărbat a fost salvat din Canalul Mânecii după ce a petrecut câteva zile atârnat de o geamandură

Un bărbat a fost salvat din Canalul Mânecii după ce a petrecut câteva zile atârnat de o geamandură

Andreea VREJOIU 28 octombrie 2022 | 15:52 835

Un britanic a fost salvat de echipajul unui vas de pescuit olandez din Canalul Mânecii după ce caiacul i s-a inundat și a petrecut câteva zile atârnat de o geamandură, informează BBC. Căpitanul vasului, Teunis de Boer, a declarat că l-a văzut din întâmplare pe bărbat încercând disperat să le atragă atenție când treceau pe lângă el.

"Era clar că avea probleme", a declarat el pentru presa olandeză.

Britanicul a fost scos din apă, iar după ce a primit apă și mâncare a fost preluat de un elicopter francez și transportat la spital.

Bărbatul a fost salvat joi dimineață, la câteva mile nautice de coasta franceză, pe un culoar comercial din Strâmtoarea Dover cunoscut drept Pas de Calais.

Căpitanul vasului a declarat că se uita ca nu cumva să treacă prea aproape de geamandura Cobard Nord când a văzut ceva mișcându-se în jurul ei. "Mi-am luat binoclul și am văzut un tânăr dând din mâini disperat", a declarat Teunis de Boer pentru site-ul de știri Telegraaf.

Marinarii olandezi i-au aruncat colaci de salvare și l-au urcat la bord. "Era plin de vânâtăi și ne-a spus că a supraviețuit mâncând midii prinse de geamandură, crabi mici și alge", a adăugat căpitanul vasului. Bărbatul era deshidratat și suferea de hipotermie.

Un elicopter al pazei de coastă franceze a venit chemat de pescari și i-a preluat pe britanic, apoi l-a transportat la spitalul din Boulogne.

Nu se știe cu exactitate cât timp a petrecut tânărul agățat de geamandură. El le-a spus salvatorilor săi că a plecat din Dover cu caiacul pe 15 octombrie, cu 12 zile înainte să fie salvat. Cu toate acestea, prefectura franceză maritimă pentru Canalul Mânecii și Marea Nordului a anunțat într-un comunicat că britanicul ar fi părăsit Dover cu 48 de ore în urmă, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212