REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Un BĂRBAT a LOVIT cu o GĂLEATĂ în cap o MINORĂ, de FRICA câinelui

Un BĂRBAT a LOVIT cu o GĂLEATĂ în cap o MINORĂ, de FRICA câinelui

Replica API 31 decembrie 2020 | 11:55 2548

Frica de câini poate duce la acțiuni regretabile. Victor Nechifor, din Constanța, a lovit-o pe minora D.C. cu găleata de gunoi în cap, după ce s-a simțit amenințat de câinele acesteia. Minora a avut nevoie de 8-9 zile de îngrijiri medicale, iar Victor Nechifor a fost acuzat de lovire sau alte violențe.

Conform declarațiilor victimei, se afla în parcarea de lângă blocul unde locuiește, fiind însoțită de mama sa, și câinele de talie mică, rasa bichon maltez. Câinele a început să latre la numitul Victor Nechifor, fără a alerga înspre acesta. Agresorul avea în mână o găleată de plastic, iar după ce a aruncat conținutul la pubela de gunoi, a aruncat cu găleata înspre câine. Indignată de reacția acestuia, D.C. l-a întrebat de ce a procedat așa. La un moment dat, în timp ce persoana vătămată se îndrepta spre scara blocului, Victor Nechifor a lovit-o cu găleata la nivelul capului, aceasta spărgându-se fiind din material plastic. Deoarece mama persoanei vătămate se afla la aproximativ un metru în spatele acesteia, l-a împins pe agresor, aplicându-i acestuia din urmă o lovitură la nivelul feței, în mână având cheile de la autoturism.

Victor Nechifor a fost de asemenea agresat

Victor Nechifor a recunoscut că a lovit-o pe D.C., însă a afirmat că, de teamă, pentru că în trecut a mai fost mușcat de un câine, a încercat să îl alunge, însă pentru că acesta lătra, a aruncat cu găleata cumva în lateral, pentru a-l speria și a-l îndepărta. A reușit să recupereze de pe sol găleata, iar lângă el au venit două persoane de sex femeiesc care i-au aplicat mai multe lovituri la nivelul capului, simțind că la nivelul sprâncenei ochiului stâng îi curge sânge. Speriat fiind, pentru că acele femei îl îmbrânceau și îi adresau cuvinte jignitoare, a ridicat găleata din plastic pe care o avea în mână și a lovit pentru a se apăra. Găleata s-a spart dar suspectul nu a realizat în ce anume a lovit deoarece ochiul stâng îi sângera iar afară se întunecase. Inculpatul declară faptul că a rămas până la venirea lucrătorilor de poliție. În finalul declarației, a menționat că una dintre cele două femei a sunat o persoană, ulterior la locul faptei venind un bărbat care i-a aplicat două lovituri cu pumnul la nivelul capului. Ulterior,suspectul a aflat că cele două femei sunt mamă și fiică, iar acel bărbat care 1-a agresat este concubinul mamei.

Inculpatul regretă faptele comise

Victor Nechifor a declarat că regretă cele întâmplate însă a acționat astfel pentru că îi este teamă de câini și pentru a se apăra. Deși a fost la rândul său agresat, astfel cum reiese din declarațiile persoanelor audiate în cauză dar și din procesul-verbal întocmit de organele de poliție sosite la fața locului, nu a dorit să formuleze plângere penală.

Ce a spus instanța

Instanța a constatat că inculpatul nu prezintă antecedente penale, iar în ceea ce privește circumstanțele personale ale inculpatului acesta are vârsta de 69 de ani și prezintă probleme de sănătate conform înscrisurilor depuse la dosarul cauzei, aspect constatat și de instanță la termenul de judecată, inculpatul mergând cu ajutorul unei cârje. De asemenea deși înțelege trauma emoțională și fizică a persoanei vătămate, raportat la vătămarea concretă suferită și cu obiectul cu care a fost lovită (o căldare de plastic), precum și la cele expuse mai sus și la atitudinea de regret a inculpatului, conduce instanța la aprecierea că nu este necesară intervenția Serviciului de Probațiune în reeducarea și reinserția socială a inculpatului, fapta fiind cel mai probabil un episod singular în viața acestuia.

Instanța a renunțat la aplicarea pedepsei față de Victor Nechifor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, aplicând un avertisment ce urmează a-i fi comunicat la rămânerea definitivă a sentinței.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in secolul 21 romanul nu s-a obisnuit cu muscatura de caine.Cainele este pisica bogatului,precum pisica este cainele saracului.Lasand gluma,orice posesor de animale tb responsabilizat,incepand cu obligatia ca tb sa aibe o asigurare,...ca AFARA,..ca asa ne place,....restul vine de la sine
1
1
sunt muult prea multi maidanezi pe strazi... sunt muult prea needucati nesimtitii care locuisc la bloc si au caini, nu am vazul unul, una sa stranga mizeria dupa javra cand o plimba in jurul blocului... multa mizerie facuta de ei, ar trebui sa plateasca impozit dublu!
4
3
Ce sa vezi,cainii nu miauna,ei latra. Pe urma,daca latra nu sunt mai periculosi decat oamenii,asta e mai mult ca sigur. Individul cu galeata nu e doar needucat,probabil ca are si ceva dificultati medicale la mansarda.
4
3
cetatene,prostane,tu esti imbecil nu mimi......ciinele latra ca pocnesc petardele,babami-as pl'n gitu' cretinilor astora!tu crezi ca un ciine latra toata noaptea aiurea?ceva are el....simte un prost ca tine in apropiere....alti cretini mai la departare.....
5
2
Mimi esti proasta, stai jos 4. Proprietarii de javre ar trebui sa se ocupe de eii mai mult, din moment ce i detin. Cei care ii lasati sa latre toata noaptea, sa ii pupati in cur. O pisica nu latra cu 85 de decibeli toata noaptea, prostilor, si mai degraba adoptati si ii castrati, sa nu ne mai alerge pe strada tot felu de javre.
4
6
Mai taie din ele..
2
0
Interlopii se bat cu topoarele in centru si voi prezentati cazul cu ... catelu ! Articol de o pagina !
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108