REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Un bărbat care urina în public şi o femeie care plimba 5 câini în parc, AMENDAŢI de Poliţia Locală

Un bărbat care urina în public şi o femeie care plimba 5 câini în parc, AMENDAŢI de Poliţia Locală

Replica API 13 aprilie 2018 | 00:00 1651

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice acționează atât din oficiu, cât si la solicitarea cetățenilor pentru combaterea încălcării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice precum și a menținerii curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța.

Astfel, la data de 11.04.2018, în intervalul orar 06.00-22.00, lucrătorii instituției au verificat zona cuprinsă în perimetrul dintre Strada B.P Hașdeu, Strada Sânzienelor, Strada Dezrobirii, Strada Fragilor, Strada Sucevei, Bulevardul Mamaia, Strada Mihai Viteazu, Platoul de la Gară, Strada Viorelelor, Strada Nicolae Iorga (Spitalul Județean), dar și zonele adiacente parcurilor constănțene (Tomis 2, Casa de Cultură, Gară, Poarta 6 și Tăbăcărie).

O femeie și-a plimbat toți cei cinci patrupezi în Parcul Tăbăcărie fără să fie ținuți în lesă sau să aibă botniță. Polițiștii locali au sancționat-o pe femeia în cauză.

Pe parcursul activității au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.800 lei după cum urmează:

- 8 sancțiuni pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public (Strada B.P Hașdeu, Strada Sânzienelor, Strada Dezrobirii, strada Fragilor, Parc Casa de Cultură, Parc Gară);

- 4 sancțiuni pentru consumul de băuturi de băuturi alcoolice în locuri publice (Platoul de la Gară, Parcul Tăbăcărie, Strada Sucevei);

- 2 sancțiuni pentru apelarea în mod repetat la mila publicului (Strada Theodor Burada/ Bulevardul 1 Mai, Bulevardul Mamaia / Strada Mihai Viteazul);

- 2 sancțiuni pentru răscolirea gunoiului din containere (Strada Viorelelor, Strada Lirei);

- 1 sancțiune pentru satisfacerea nevoilor fiziologice pe spațiul verde (Bulevardul Tomis - Stație mijloc de transport public);

- 2 sancțiuni pentru plimbarea câinelui fără lesă (Parc Tăbăcărie, Parc Tomis 2);

- 2 pentru aruncarea resturilor de tigări pe domeniul public (Parc Tăbăcărie, Spitalul Clinic Județean);

- 1 sancțiune pentru aruncarea cojilor de semințe pe domeniul public (Parc Tomis 2);

- 3 sanctiuni pentru consum de tutun în unitățile sanitare Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța).

Pe această cale, aducem la cunoștița opiniei publice totodată că nerespectarea normelor legale privind plimbatul câinilor fără lesă pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar însoțiți de stăpâni, cu excepția locurilor special amenajate sau nedeținerea instrumentelor necesare pentru strangerea excrementelor lăsate de animalele de companie poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului patrupedului.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este Ok ca se aplica legea. Felicitari politistilor! Pe Fagadau cand il omorati cu amenzi? Cainii comunitari de care trebuie sa se ocupe primaria umbla prin tot orasul fara botnita si fara lesa. Sa fim seriosi, Tabacarie, mai poate fi numit parc? Se sare prea usor de la o extrema la cealalta. Daca animalul de companie nu este unul agresiv iar stapanul este dotat cu punga pentru a aduna excrementele, nu vad unde este problema? Avem in Constanta un loc special pentru animalele de companie? Sunt semne de avertizare in mizeria numita parc ca nu ai voie cu animale de companie sau daca da in ce mod?
0
0
amenda pt consum de alcool in locuri publice este incredibila, inteleg pt fumatul in locuri publice, dar pt alcool chiar nu vad de ce, adica nu are voie omu' sa bea o bere in parc? hai ca exagerati
1
2
In acest ritm de 1-2 amenzi pe zi, covorul de cacat de caine din Tabacarie nu se va subtia niciodata.
0
0
amenzi mai mari pentru zoofili, dorm cu cainele in pat.
0
0
Boulica, in cutiile acelea sa intri tu sau sa-ti trimiti copiii sau nepotii, in eventualitatea ca exista, cutiile sau urmasii. Toaletele publice s-au desfiintat si s-au construit restaurante, dar poate ca n-ai habar. Prostia nu doare iar comentariul tau intareste regula. Daca tu ca ganditor pro-fund ai fi unic, ar fi bine, dar din pacate tara geme de ganditori asemeni tie si rezultatele se simt si se vad. Succes in nimicnicia si ignoranta pe care o dovedesti fara prea mari eforturi.
6
0
in parc ! este tara piticilor sunt copii foarte mici , ce cauta dulaii in parc , care se caca si pisa peste tot ? politia locala sa ia masuri !
6
2
Astfel politistii locali si-au dovedit utilitatea. Partiala. Fiindca cu cat infractiunea e mai grava, cu atat competenta lor scade.
7
3
Cum sa dai amenda acelei femei ? o vad des in parc cainii o asculta intotdeuna si strange dupa ei . Voi lua legatura cu ea si o voi sustine in contestarea sanctiuni aplicate de retarzii locali .
6
6
Cu botnita sau fara , acesti caini se caca si se pisa , iar proasta aia de muiere sigur nu strange dupa ei. Cat despre toalete , gasesti cutiile alea daca vrei sa nu se joace copiii in urina ta , boule de la 00.32 !
9
6
Niste maimutoi pot sa fie de acord cu astfel de comportamente in public...pacat ca prea putine autoritati fac ce trebuie. Nu mai poti merge cu familia in parc de betivi, mizerie si rahati de caini. Sa le dea amenzi pana ii civilizeaza. Bravo.
12
2
popor de tigani
1
4
dar ce ati vrea ma, sa ne comportam ca salbaticii in continuare si sa ii injuram cand ne civilizeaza cu forta....
9
1
sa mai citeasca legea, pekinez cu botnita, de rasul curcii
8
2
Votez pentru desfintarea politiei locale. Sunt incompetenti.
14
10
Nu aveti limite in prostie,, la felsi inamicii publici, numiti politisti locali, fara nici o pregatire in ceea ce insemna legislatia. Numai anumite rasede caini, in spatiul public trebuie sa poarte botnita, iar rasa este atestata printr-un pedigree. Ca de obicei, abuzurile, pentru ca legislatia nu se cunoaste, sunt la cote maxime.
8
9
Unde sa te pishi in parc, daca iti vine? Nu sunt toalete. Prostia nu doare,iar azi este considerata a fi una din calitatile de baza la angajare, la votare, samd.
13
7
Tare as vrea sa stiu daca are curaj vreunul dintre prostii de la Politia locala sa amendeze golanii din cartierele cu renume ca Abator, CET, Poarta 6, Henri Coanda etc. ... astai cred ca-si iau bataie ca lumea ca toti sunt niste lesinati, numai uniforma e de ei.
15
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272