REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un bărbat cu probleme psihice amenință lumea cu o butelie aprinsă, când se îmbată

Un bărbat cu probleme psihice amenință lumea cu o butelie aprinsă, când se îmbată

Replica API 20 iunie 2022 | 00:00 1288

Vasile Carasava a fost condamnat la doi ani de și opt luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea a două infracțiuni de distrugere. Sentința a fost dată de Judecătoria Medgidia, pe 2 iunie 2022 și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că, în două rânduri, a incendiat acareturi din curtea casei în care locuiește cu mama sa, dând foc totodată și unei butelii în apropierea unei magazii din curte.

Potrivit declarațiilor mamei sale, bărbatul consumă în mod frecvent băuturi alcoolice, iar în acele momente devine agresiv și o amenință cu acte de violență, de câteva ori agresând-o fizic, aceasta solicitând intervenția polițiștilor. În ziua primului incendiu, bărbatul a venit beat acasă și pentru că mama sa nu i-a dat bani de țigări, a amenințat-o pe aceasta că o taie cu cuțitul. După ce femeia a reușit să fugă, bărbatul a aruncat cu benzină peste niște coceni de porumb și le-a dat acestora foc, după care a fugit în spatele grădinii din curtea lor. Locul în care se aflau cocenii în curtea inculpatului era la o distanță de câțiva metri de anexele gospodărești din curtea unui vecin. De asemenea acesta a dat foc și la o butelie, din fericire pompierii intervenind și stingând incendiul. Al doilea incident a implicat aceeași butelie, căruia inculpatul i-a dat de asemenea foc, umblînd apoi cu ea în mână și amenințând pe toată lumea. Și de această dată, pompierii au intervenit cu promptitudine, reușind evitarea unei tragedii.

Inculpatul a fost internat la Palazu Mare

Inculpatul fost internat de mai multe ori la Spitalul Județean Constanța-Secția de Psihiatrie Palazu Mare, unde a fost consultat de mai mulți doctori, care i-au prescris un tratament medical, pe care acesta nu l-a mai luat deoarece a considera că se simte bine. Bărbatul este diagnosticat cu retard psihic uşor şi tulburare mixtă de personalitate, având discernământul uşor diminuat.

Având în vedere aceste criterii, instanţa îi va aplica inculpatului câte o pedeapsă cu închisoarea orientată către minimul special prevăzut de lege pentru fiecare din cele două infracțiuni reținute în sarcină, oprindu-se astfel la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea fiecărei infracţiunii de distrugere. Instanța va aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care va adăuga un spor de o treime din totalul celeialte, urmând ca în final acesta să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 8 luni închisoare, cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102