REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Un bărbat cu probleme psihice și-a terorizat familia, pentru a face rost de bani pentru alcool și țigări

Un bărbat cu probleme psihice și-a terorizat familia, pentru a face rost de bani pentru alcool și țigări

Virgil STOIAN 27 noiembrie 2022 | 00:00 1467

O mamă și o fiică din Constanța nu au mai suportat teroarea exercitată de către fiul respectiv fratele lor, Cristian L., și au solicitat emiterea unui ordin de protecție împotriva acestuia. Mai exact, mama acestuia a solicitat evacuarea acestuia din casă dar și obligarea la consiliere psihologică în vederea redresării problemelor de comportament generate de alcool. Cristian L. a mai fost internat în trecut pe secţia de Psihiatrie şi se pare că a recidivat pe baza consumului de alcool, iar în trecut acesta a mai încălcat ordine de protecție.

Foto cu caracter ilustrativ


Potrivit rechizitoriului, neavând bani, Cristian L. a luat telefonul surorii sale, cu intenţia de a înmulţi banii primiţi pe el de la amanet, la jocuri de noroc, de unde îi rămăsese în cap că pleacă fericit după ce câştigă. Se gândea că va obţine bani mai mulţi de la jocurile de noroc, suficienţi pentru a da înapoi banii pe telefon, să dea şi ceva bani în plus înapoi şi să mai aibă şi el bani de mâncare şi de ţigări. Nu au apărut certuri, dar mama sa a apărut la amanet, i-a luat telefonul din mână cu forţa şi l-a dus la Secţie. Cristian L. este de acord cu emiterea ordinului de protecţie, dar în ceea ce priveşte internarea medicală, arată că are unde locui. În prezent locuieşte la bunica sa. Bărbatul a arătat  că la momentul conflictului cu privire la telefon se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, băuse două sticle de vin şi o sticlă de tărie.  În trecut Cristian L. a fost agresiv, a sechestrat-o pe mama sa în casă, a lovit uşa cu picioarele, eveniment pentru care s-a emis un ordin de protecţie. Pârâtul a spart geamul de la uşa de la sufragerie încercând să le agreseze fizic pe reclamante, a spart telefonul reclamantei şi a fost evacuat din casă. Mama pârâtului a încercat internarea lui şi evaluarea de către mai multe comisii de medici psihiatri. A fost diagnosticat cu tulburări mixte de personalitate şi a fost internat la Centrul de Maximă Siguranţă de la Sapoca pentru 6 luni. În drum spre secția de poliție, Cristian L. s-a adresat mamei sale spunându-i dacă vrea să îi dea un pumn în gură ca să aibă motiv să meargă la poliţie.

Instanţa a reținut că pârâtul a recunoscut că a încercat amanetarea telefonului surorii sale iar din înregistrările depuse la dosar reiese că între părţi sunt discuţii în contradictoriu în cadrul cărora pârâtul devine violent verbal. În aprecierea instanţei, comportamentul pârâtului este susceptibil de a provoca reclamantelor o stare de temere vădit justificată. În raport de circumstanţele cauzei, instanţa apreciază că perpetuarea acestei stări conflictuale, cu manifestări de violenţă din partea pârâtului prezintă un potenţial de risc deosebit de ridicat pentru reclamante, astfel că se impune luarea de îndată a unor măsuri de natură să combată violenţa în familiei. Pentru aceste considerente, instanța a decis emiterea unui ordine de protecție, pe o perioadă de 6 luni, obligându-l pe Cristian L. să păstreze o distanță de 100 de m față de mama și sora sa, evacuarea acestuia din casă dar și Obligarea pârâtului la consiliere psihologică, psihoterapie urmând ca psihologul să recomande internarea voluntară a pârâtului, dacă apreciază că se impune.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PNL v-am votat pt reforma pensiilor. Ciuca are pensie 5000 euro pe luna. USR castiga slegetile
2
1
Unde sa îl interneze, județul asta nu are un centru pentru persoane cu tulburări psihice? Îl baga la Palazu și după îi dau drumul pe străzi și devine un pericol public
5
0
Dar pe primarul sobolan, asta cu pb psihice care terorizeaza orasul constanta ,nu il vede nimeni sa- l duca la psihiatrie pe termen nelimitat?
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920