REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Un bărbat s-a masturbat în curtea Liceului „Dimitrie Leonida“, de față cu elevii

Un bărbat s-a masturbat în curtea Liceului „Dimitrie Leonida“, de față cu elevii

Natalia PĂUN 6 decembrie 2023 | 00:00 5420

În Curtea Liceului „Dimitrie Leonida“ din Constanța a fost surprins un individ care a făcut mai multe gesturi obscene în fața unor elevi de clasa a IX-a. În urma unui show, acesta le-a arătat elevilor minori și organul sexual, așa, ca să fie pachetul complet. Întâmplarea a avut loc în urmă cu aproximativ o lună, dimineața, în timpul orelor. În urma incidentului, primele persoane sancționate au fost elevii care au asistat la spectacolul oferit de individul care a intrat în curtea unității de învățământ. N-a fost greu să pătrundă în curte, pentru că paznicul nu se afla în post, la acel moment. 

Un barbat s-a masturbat in curtea Liceului „Dimitrie Leonida“, de fata cu eleviiIndividul care a făcut mai multe gesturi obscene

Jurnaliștii Replica s-au deplasat la instituția școlară pentru a cere un punct de vedere directorului. În fața liceului, am găsit câțiva elevi care așteptau să intre la ore, numai că poarta era încuiată, iar paznicul... nici de data aceasta nu era în post! Acesta a venit, în cele din urmă, să deschidă poarta, în urma strigătelor elevilor. 

Un barbat s-a masturbat in curtea Liceului „Dimitrie Leonida“, de fata cu eleviipaznic liceu „Dimitrie Leonida“

Lipsă de personal

Revenind la incidentul cu pricina, acesta a durat de la ora 08:40 la ora 09:15, potrivit consilierului de imagine al instituției școlare, Violeta Stanciu, care a mai menționat că în data respectivă, paznicul nu era acolo. „Într-adevăr, noi nu aveam pază atunci, dar treaba asta se putea întâmpla și pe stradă! Și cu pază cred că ne-ar fi fost destul de greu să monitorizăm ceea ce se întâmplă! Acum paznicul își începe programul la 07:30. Atunci își începea programul la ora 10:00, că nu aveam oameni!“, a precizat consilierul Viorica Stanciu.

Un barbat s-a masturbat in curtea Liceului „Dimitrie Leonida“, de fata cu eleviipaznic liceu „Dimitrie Leonida“

Elevii, sancționați doar temporar

În urma incidentului, cei care s-au ales cu sancțiune sunt elevii care au privit spectacolul, și pentru că ar fi instigat persoana străină care a intrat în curtea liceului. Sancțiunea a avut în vedere scăderea notei la purtare a bobocilor care au fost prezenți la show-ul respectiv.

„În acel interval orar, elevii implicați trebuiau să fie la oră, la domnul Dumitrescu. Au fost sancționați pentru că au instigat persoana străină. Iar sancțiunea aceasta trebuie să înțelegeți că în învățământ se dă pe o perioadă de opt săptămâni. Deci noi am dat sancțiunea, dar dacă în opt săptămâni copilul își controlează comportamentul și respectă regulamentul, lui i se anulează toată sancțiunea. El nu va rămâne cu sancțiunea până la sfârșit doar dacă în termenul acesta sau după aceea face o altă abatere. Sancțiunea la elevi apare mult mai ușor! Pentru că trebuie să faci un consiliu profesoral ca să treacă cele opt săptămâni. Unii dintre ei, de fapt, au confirmat că au difuzat materiale care nu au cum să fie publicate! Deci au fotografiat toate acele lucruri. Și nu au cum să fotografieze un referat de sancționare. N-ai voie să-l fotografiezi!“, a precizat consilierul școlii. 

Un barbat s-a masturbat in curtea Liceului „Dimitrie Leonida“, de fata cu eleviiIndividul care a făcut mai multe gesturi obscene

Aceasta a mai precizat că nici măcar unul dintre elevii prezenți la incident nu au anunțat cadrele didactice despre cele petrecute în curtea școlii. 

Un barbat s-a masturbat in curtea Liceului „Dimitrie Leonida“, de fata cu eleviipoarta liceului „Dimitrie Leonida“

Anchetă în școală pentru profesorul reclamant 

În privința profesorului Dumitrescu, se desfășoară o anchetă internă. Violeta Stanciu a afirmat că și profesorul ar fi vinovat pentru că nu a mers în căutarea elevilor atunci când a observat că aceștia nu erau prezenți la oră. Ora profesorului trebuia să înceapă la 08:30, iar incidentul la care au luat parte elevii s-a întâmplat la ora 08:40. Însă, indiferent că elevii profesorului reclamant ar fi fost sau nu prezenți la oră, individul tot ar fi intrat pe teritoriul liceului. 

Un barbat s-a masturbat in curtea Liceului „Dimitrie Leonida“, de fata cu eleviiIndividul care a făcut mai multe gesturi obscene, captură video: dezvăluiri.ro

„În momentul acesta, școala și Inspectoratul desfășoară o anchetă. Există o anchetă internă în școală, pentru că profesorul a reclamat. Pentru profesor probabil că nu noi hotărâm. Că noi nu avem cum să hotărâm asupra unui om. Dar un consiliu, inspectoratul... este hotărâre făcută de către o comisie numită“, a spus consilierul instituției școlare. 

Un barbat s-a masturbat in curtea Liceului „Dimitrie Leonida“, de fata cu eleviiIndividul care a făcut mai multe gesturi obscene

„Directorul nu poate să facă de toate“

Întrebată dacă a fost cineva sancționat pentru că individul a avut libertatea de a intra în incinta liceului, Violeta Stanciu a răspuns tot cu o întrebare: „Păi cine?! Dați un exemplu! Ziceți o funcție! Cine să fie sancționat?! Dacă bateți spre director, nu este vinovat. Nu poate să facă de toate! Persoana aceea putea să alerge pe oricine pe stradă.“

De asemenea, nimeni nu știe dacă intrusul era cunoscut de unul dintre elevi sau dintre profesori. 

Un barbat s-a masturbat in curtea Liceului „Dimitrie Leonida“, de fata cu eleviiIndividul care a făcut mai multe gesturi obscene, captură video: dezvăluiri.ro

„Iar în momentul în care au fost acolo prezenți, noi, ca profesori, am considerat ca era normal măcar unul dintre ei să se rupă din cercul acela și să se ducă să anunțe pe cineva. În primul rând pe dirigente, că este dirigintele clasei, pe profesorul de serviciu sau pe profesorul de la clasă. Nici măcar unul nu a plecat de acolo! Au stat și au privit!“    

Un barbat s-a masturbat in curtea Liceului „Dimitrie Leonida“, de fata cu eleviiLiceul „Dimitrie Leonida“

Din punctul de vedere al Violetei Stanciu, incidentul nu este unul foarte grav, deși la acest episod, în care un individ și-a arătat părțile intime, au participat elevi minori.  

Un barbat s-a masturbat in curtea Liceului „Dimitrie Leonida“, de fata cu eleviiIndividul care a făcut mai multe gesturi obscene, captură video: dezvăluiri.ro

„Avem doi profesori de serviciu, care erau pe hol și care, în momentul acela, se poate verifica în apelurile lor, au sunat-o pe doamna director. Imediat! Doamna director a luat legătura cu poliția. Și poliția a venit... într-adevăr, poliția a venit mai târziu pentru că a considerat că nu este un caz foarte grav! Și așa este! Că, sincer, nu este un caz foarte, foarte grav. Dar domnul Dumitrescu are, așa, un talent să facă din țânțar-armăsar, ca să strice imaginea școlii“, a menționat Violeta Stanciu.

Un barbat s-a masturbat in curtea Liceului „Dimitrie Leonida“, de fata cu eleviiLiceul „Dimitrie Leonida“

De asemenea, a mai adăugat că intrarea în liceu se face, în prezent, doar pe baza carnetului de elev. Totuși, acest lucru nu l-a oprit pe respectivul personaj să pătrundă acolo. „Noi sperăm ca din toată experiența aceasta urâtă pe care au avut-o, să învețe ceva!“, a menționat aceasta. 

Ce spune „generalul“ Sorin Mihai!

Contactat de  Replica, inspectorul școlar general ISJ, Sorin Mihai, a precizat că nu are încă un punct de vedere cu privire la situația creată, urmând să verifice cum au stat, de fapt, lucrurile.

Un barbat s-a masturbat in curtea Liceului „Dimitrie Leonida“, de fata cu eleviiSorin Mihai, inspectorul școlar general

„Noi am aflat abia ieri! O să avem o echipă care să verifice la liceu. Solicităm și informații suplimentare. Să vedem exact care au fost măsurile luate și care sunt măsurile care se impun a fi luate. Vrem să avem și propria noastră verificare”, a declarat Sorin Mihai, inspectorul școlar general.

Ce spun reprezentanții IPJ Constanța!

Urmare a informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la un bărbat care ar fi comis fapte și gesturi obscene în curtea unei instituții de învățământ din municipiul Constanța, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele: La data de 6 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 5 Poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri.  În cauză, cercetările sunt continuate în vederea identificării persoanei bănuite și luării măsurilor legale ce se impun.”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Update:

Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ, a revenit miercuri, 6 decembrie, cu noi informații legate de incident. Iată ce a zis! ”În ceea ce privește incidentul care a avut loc în data de 13.11.2023 la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida Constanța, facem următoarele precizări:  doamna directoare a informat tardiv, în data de 05.12.2023, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, printr-o notă de relație solicitată de inspectorul școlar general, detaliind situația cu care s-a confruntat unitatea de învățământ. Din nota de relație, reiese faptul că, în intervalul orar 8:40 – 9:15, elevii care se aflau în curtea școlii ar fi trebuit să fie în atelierul de practică, la ora de instruire a domnului profesor Dumitrescu Marius. O persoană străină a intrat în curtea liceului deoarece în intervalul 8-10 poarta nu a fost păzită de către personalul cu atribuții în acest sens. Profesorul Dumitrescu Marius a semnalat incidentul abia după ce persoana străină a părăsit perimetrul școlii. Profesorii care efectuau serviciul pe școală în intervalul 9:20 – 10:20 au verificat ceea ce a sesizat domnul profesor, constatând absența persoanei străine și anunțând conducerea școlii, la 9:49. Doamna directoare a apelat serviciul 112, însă, în absența intrusului, nu a fost necesară și deplasarea unui echipaj. În perioada 06 - 18.12.2023, o comisie numită în cadrul Consiliului de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța va verifica aspectele sesizate, urmând a se stabili ulterior măsurile care se impun. La acest moment, ne-am asigurat că perimetrul școlii este monitorizat corespunzător și că au fost demarate procedurile de verificare a activității personalului angajat în cadrul Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida Constanța”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bolnavii psihic se manifesta in diverse feluri. Unii pot fi chiar periculosi,ca atare nu este deloc de gluma cu faptul ca ei sunt din ce in ce mai multi pa strazi. Din pacate,nu avem un sistem pus la punct,prin care acesti oameni sa fie luati si tratati sau dupa caz,izolati de restul societatii.
10
0
Martorii au confirmat ca individul este fagadau
18
3
Prostanaku de la ISJ este pus si tinut acolo de amantu nevestisi si PNL nu are pe cine sa puna in locul lui.
13
1
Consilierul ala sa-si dea demisia pentru asa declaratii!
9
1
pffff... caz de puscarie
8
0
Asta nu e Vasile? Doar el e cu schemele de bredex :)))
10
2
Daaaa, profesorul este de vina ca nu a alergat prin curtea scolii dupa chiulangii, in loc sa-si tina orele, nenorocitul! :)))) Si tot el este de vina ca a semnalat "un caz minor". Probabil ca profele alea sunt ofticate ca individul ala nu s-a masturbat in cancelarie, ca sa fie incidentul major.
26
1
Sa i taiem putza!
14
1
Ca întra cu droguri și fac sex în liceu nu se vede ca un tâmpit a făcut as ace a repede câți din iei și știu ce masturbarea sau numai aia cu religia și p****i ținuți de părinți
18
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436