REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Un BĂRBAT și-a AMENINȚAT MAMA cu BĂTAIA pentru niște BANI

Un BĂRBAT și-a AMENINȚAT MAMA cu BĂTAIA pentru niște BANI

Replica API 2 martie 2021 | 11:08 1433

S-a întors lumea cu fundul în sus, numărul cazurilor în care oamenii își agresează proprii părinți, crește vertiginos pe zi ce trece. Nu de puține ori auzim despre situații în care bătrânii sunt amenințați, bătuți sau chiar omorâți de proprii copii din motive greu de înțeles. De exemplu, un bărbat din comuna Ghindărești a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare după ce și-a amenințat mama cu acte de violență. Motivul de necrezut a fost faptul că mama acestuia a chemat poliția pentru a aplana un conflict mai vechi în care a refuzat să-i ofere bani de bătură.

Bărbatul în vârstă de 38 de ani, cunoscut de vecinii din zonă ca fiind un trântor care nu face nimic în afară de a bea, a avut puterea de a-și amenința cu bătaia propria mamă cu care locuiește în aceeași casă. Acesta a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare.

Cum s-a petrecut evenimentul

La data de 18 ianuarie 2020, în jurul orel 13.00, inculpatul aflat sub influența băuturilor alcoolice, a făcut scandat la domiciliu, ocazie cu care mama bărbatului a sesizat lucrătorii de poliție pentru aplanarea conflictului. Ajunși la fața locului, polițiștii au reușit să aplaneze conflictul celor doi. Ulterior, bărbatul a început să-și amenințe, din nou, mama că va lua barosul și îi va distruge geamurile locuinței, dar și gardul de la intrare. Mai mult decât atât, bărbat i-a adresat mamei mai multe injurii.

Ce a decis instanța în acest caz

Fiind audiat, bărbatul a recunoscut și a regretat săvârșirea faptei, menționând că a acționat astfel pe fondul consumului de alcool. Instanța a decis ca scopul pedepsei poate fi atins față de bărbat prin aplicarea unei pedepse cu amendă, orientată spre cuantumul minim prevăzut de lege, doar această pedeapsă fiind în măsură să asigure atingerea scopului și îndeplinirea funcțiilor de constrângere, de reeducare și de exemplaritate ale pedepsei.

Astfel, s-a stabilit o pedeapsă de 1.200 de lei amendă, reprezentând 120 de zile, amendă cu o valoare de 10 pe zi. În baza articolului 83, alineat 1 și 3 din Codul Penal, se amână aplicarea pedepsei amenzii pe un termen de supraveghere de 2 ani. De asemenea. bărbatul a fost obligat să plătească către stat suma de 300 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218