REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Un bloc din Baia stă să cadă peste locatari, dar primarul zice că e joc electoral. Video

Un bloc din Baia stă să cadă peste locatari, dar primarul zice că e joc electoral. Video

Victor ROTARU 17 aprilie 2024 | 00:00 2198

Un bloc din comuna Baia, județul Tulcea, stă să cadă, asta după ce de ceva timp primăria, care deține respectivul bloc, fiind vorba despre un ANL, refuză să intervină pentru a repara o țeavă care le tot dă bătăi de cap locuitorilor. Reporterii Replica au discutat cu un cetățean al comunei care locuiește în blocul respectiv, care a povestit pe larg întreaga pățanie, care datează încă din anul 2021. Primarul comunei, Mugurel Marșavela, a transmis faptul că problema este rezolvabilă, dar nu ține de primărie, cu toate că în acte, proprietarul blocului este Primăria Baia.  

Un bloc din Baia sta sa cada peste locatari, dar primarul zice ca e joc electoral. VideoBlocul ANL și primarul Mugurel Marșavela

Este scandal în comuna Baia, acolo unde locuitorii unui bloc ANL se plâng de ani de zile de faptul că o țeavă se tot înfundă și primăria nu vrea să intervină asupra situației. Reporterii de la Replica au luat legătura cu un locatar al blocului respectiv care a transmis să problema este încă din anul 2021, și pentru că în mod constant la subsolul blocului este apă, structura de rezistență a acestuia are de suferit: „Eu locuiesc la un bloc ANL în comuna Baia, județul Tulcea. Acel bloc are probleme cu scurgerile de la început. Până acum ni s-a spus că nu se poate, că nu există bază legală, că nu poate repara nimic. Avem subsolul plin de apă, este exagerat de multă apă. Am descoperit acum, că de fapt în legea 152/1998 îi dă bani administratorului blocului, adică primăriei comunei Baia, inclusiv pentru reparații capitale pe care el nu le face. Am discutat de foarte multe ori cu cei din primărie, noi ne plătim singuri centralistul, ne plătim singuri peleții, în afară de chiria pe care o dăm.

Un bloc din Baia sta sa cada peste locatari, dar primarul zice ca e joc electoral. VideoBlocul ANL

Am făcut cereri să ne debranșăm, eu am făcut personal o cerere pe 13 iulie 2023 și mi s-a răspuns că se va lua o decizie în urma consultării asociației de locatari, ceea ce nu există. Niște minciuni colosale de care ne-am cam săturat. Tencuiala este căzută de la bloc. Dacă trecem pe lângă bloc poate să ne cadă oricând ceva în cap, lucrările sunt făcute de mântuială. Nu au venit în atâția ani să facă nimic. Problemele sunt încă din 2021. Vata de sticlă din pod am băgat-o noi cu banii noștri. Nefiind podul izolat, vecinului de la ultimul etaj îi era frig, am pus din banii noștri să izolăm podul. Pe legea 152 scrie că el primește 1,5% din valoarea investiției. Noi plătim chirie, iar el își oprește 1,5% pentru întreținere și reparații curente precum și pentru reparații capitale. Vorbim de un articol de lege, articol de lege de care mi-au spus cei de la ANL București. Pentru că am apelat la ei, nu mai știm unde să apelăm. Nu avem voie să schimbăm noi țeava pentru că nu suntem noi proprietari, este Primăria Baia.

Un bloc din Baia sta sa cada peste locatari, dar primarul zice ca e joc electoral. VideoImagini de la blocul ANL

Primar: Nu este o problemă reală

Contactat de către reporterii de la Replica, primarul comunei Baia, Mugurel Marșavela, spune că știe despre situația respectivă, însă oamenii ar trebui să se ocupe singuri de acest lucru, nefiind o problemă reală: „Persoana respectivă este o persoană rău intenționată. Este campanie electorală. Ei trebuiau să se constituie ca și asociație de locatari ceea ce nu au făcut. Nu este singura care locuiește acolo, sunt 25 de apartamente. Ea este singura care face asemenea sesizări. Au niște mici probleme pe care le au toate blocurile. Este o problemă realizabilă. Trăim în mediul rural, noi nu încasăm bani pe desfundări. Le punem la dispoziție sistemul iar ce ține de bloc, de la bloc în afară este problema serviciului Gascom, dar până la ieșire este problema locatarului. Ar trebui să se ocupe singuri. Eu nu mă duc să verific ce se aruncă pe instalație, este un bloc nou, cu garanție, cu scurgere făcută de niște specialiști. Dacă ei aruncă tot felul pe prostii pe scurgere... de câteva ori am făcut intervenție cu oamenii noștri, cu toate că nu le stătea în atribuții să facă acest lucru, au scos cârpe, hârtii. Este problema lor. Dacă nu te gospodărești cum trebuie, ai probleme. Nu este o problemă reală.” 

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ramai fara cuvinte, un om fals și tras de sfori. Trage doar pentru neamuri și prieteni sau echipa lui electorala. Care bineînțeles că îsi ia partea unul celuilalt. Toți oamenii angajați și infiltrați prin unități publice sau de administrare ce aparține Primăriei Baia Dobrogei sunt neamuri a echipei dansului. Este normal așa ceva?
0
0
Cat puteți fi de p******i ce știre de tot rahatul oameni de nimic rușine și apropo asta e ziarul ala care e făcut pe fonduri și ați lucrat 2 3 luni de zile și atit mâncat bani
0
1
Cel mai bun primar, după 2 ani s au trezit să comenteze până acum unde ați fost ? Si pune ți ca numele dacă sunteți cu capul pe umeri nu puneți numele altcuiva
8
1
Tot ce se intampla in acesta comuna este o bataie de joc continua din cauza nepasarii acestui primar
1
7
"Sta sa cadă" prostia omenească.......
3
1
Hahaha. Logic ca își plătesc peletii. Vrei sa îți plătească primăria căldură?
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272